Escapada a Mallorca (I). Sud i sud-est de l’illa.

Aprofitar l’estiu fins al darrer moment. Aquesta era la consigna de la nostra escapada a Mallorca. Bé, potser les estacions de l’any no tenen res a veure, perquè a nosaltres ens encanta viatjar en qualsevol època, però sí que vam decidir que seria una bona idea voltar per platges espectaculars abans no canvii el temps de sol i caloreta.

Cala S'Almunia, Santanyí, Mallorca
És hora de conèixer Mallorca!

Dit i fet! Només seria un tastet (5 dies), però no pretenem veure-ho tot, tan sols el que poguem i el cos ens demani. De fet, no som gaire de platja, nosaltres, en el terme més estiuenc. És a dir, que no som fans de passar moltes hores prenent el sol i banyant-nos. Preferim relaxar-nos una estona, un “xapuzón”, i au! A voltar!

mallorca-44-aeria
Sobrevolem Mallorca i veiem l’illot de Sa Dragonera
mallorca-48-portocolom
Disposats a voltar tot el possible

Ens encanta conèixer i passejar pels diferents pobles que ens trobem de camí a qualsevol racó de l’illa. Imagineu-vos com és el nostre ordre de preferències, que només recollir la moto de lloguer, el primer que fem és dirigir-nos a un dels forns més coneguts de Mallorca, Can Pomar, a la vila de Campos, per tastar unes increïbles ensaïmades. A més de veure que les fan boníssimes, ens fan entendre de cop a quin ritme funciona l’illa. Demanem per acompanyar un granissat de taronja, i després d’uns minuts asseguts amb les ensaimades a taula, veiem com arriben amb un cistell de taronges naturals per fer-nos la beguda. Ep! Tot té millor gust amb la calma. Lliçó apresa!

Pastisseria Pomar. Campos, Mallorca
Ensaïmades de Can Pomar i granissat natural de taronja
Campos, Mallorca
El tranquil poble de Campos

El punt base de la nostra escapada és el poblet de Portocolom, al sud-est de l’illa. El lloc ens encanta, és un dels ports naturals més grans de Mallorca, i té un aire mariner que funciona perfectament com a contrapunt al regust turístic. Trobem força restaurants, bars i hotels, sobretot, hotels… Triem l’Orange Colom Apartments, amb habitacions grans i netes, piscina i el millor de tot: les seves vistes!

mallorca-25
Hotel on ens allotgem
Portocolom, Mallorca
Portocolom al vespre…
mallorca-13
…i a la nit

No ens enganyem, a Mallorca el turisme és la principal font d’ingressos, i en temporada alta, als que ens agrada una certa tranquil·litat, l’illa pot arribar a convertir-se en una Missió Impossible! Però al setembre, i voltant una mica, també podem trobar racons més calmats i solitaris. I d’això es tracta aquests dies.

La moto és la manera que triem per moure’ns. La preferim al cotxe, ja que trobem més punts a favor: ens dóna molta llibertat i és molt més fàcil d’aparcar. Això sí, Mallorca és de dimensions considerables (comparant-la amb altres illes de les BalearsFormentera, Eivissa, Menorca– on també hem circulat en moto) i aquí les distàncies són majors. Lloguem una scooter gran,  a l’empresa VisionCar (cap problema amb ells), i al ser una 400 cc podem circular per autopistes i fer llargs recorreguts.

Portocolom, Mallorca
La moto ens acompanya per tota l’illa

Però som-hi!!! Que no podem parar quiets!! Comencem pel sud de l’illa i els pobles d’interior (S’Horta, Calonge, S’alqueria Blanca, Santanyí, Ses Salines, Campos, Llucmajor, Felanitx…). La majoria tenen aquest aire mescla de “el temps no passa per nosaltres” i un toc de “benvinguts turistes del món”.

Llucmajor, Mallorca
Plaça principal de Llucmajor
Mercat Santanyí, Mallorca
Cada dimecres podem visitar el mercat de Santanyí
Calonge, Mallorca
Calonge de Festa Major

Els combinem amb els pobles de costa i les cales i platges. Cala Marçal, Portopetro, Cala Sanau, Cala Figuera,  Cala S’Almunia i Caló des Moro. Aquestes últimes són dues de les més fotogèniques, i com a moltes de Mallorca, cal caminar una mica per arribar a peu de mar.

Cala des Moro, Santanyí. Mallorca
Força gent a Caló des Moro
Cala S'Almunia, Santanyí, Mallorca
Relax a Cala S’Almunia
Portopetro, Mallorca
Portopetro
Cala Sa Nau, Mallorca
Cala Sa Nau
Cala Figuera, Mallorca
Cala Figuera

I per corroborar que voltem pel sud, ens dirigim al Cap Salines i el seu far, que és el punt més meridional de tota l’illa. Acomiadar allà el dia és tota una satisfacció. El far s’encèn i comença a mostrar la seva llum, el sol s’amaga darrera el mar convertint el cel en un espectacle de tons vermells, i el mar no deixa d’esquitxar-nos amb força… Uau!!

Far Ses Salines, Mallorca
Des del Cap Salines es pot veure la petita illa de Cabrera…
Far Ses Salines, Mallorca
… i admirem una posta de sol que ens deixa sense paraules!

Per variar, experiències com aquesta, ens fan tornar ben fosc cap a Portocolom, el lloc on pernoctem. Tot és ben fosc, i trobem poquíssim vehicles circulant. És hora de buscar lloc on sopar, com sempre una part molt important de les nostres escapades.

Gastronomia de Mallorca.

Aqui van 5 recomanacions de restaurants que hem trobat deliciosos. Ens hauria agradat fer un tastet més gran, però ja tornarem tard o d’hora…

 • Sa Llotja. Portocolom. Elegant i situat al port marítim, amb bones vistes. Una extensa carta d’alta qualitat.
 • Bodega Barahona “Casa Manolo”. Ses Salines. Un dels llocs més populars i coneguts, ple de fotos de famosos i personalitats. Manté un estil de local senzill, amb taules i cadires rústiques, i amb una excel·lent cuina tradicional i marinera. El peix, exquisit!
 • Anoa. Santanyí. Elegant, acollidor i amb una bona cuina. Clar exponent de la força que tenen els alemanys a l’illa. Fins i tot el compte estava en germànic.
 • Can Pinxet. Alcúdia. Restaurant més senzill, però situat en ple centre d’Alcúdia. Ofereix enormes torrades amb un munt d’ingredients i combinacions.
 • Es Babot. S’Horta. Es tracta d’aquells llocs que descobrim per casualitat i on trobem un tracte exquisit. Una antiga casa de poble restaurada on preparen tapes, amanides i una gran i deliciosa varietat d’hamburgueses gourmet amb carn ecològica. Una petita perla.
mallorca-gastronomia
La gastronomia, com sempre, part important de les nostres escapades
Casa Manolo, Ses Salines. Mallorca
Casa Manolo, Ses Salines
mallorca-55
Tastem el “Fresque”, gelat d’ametlles torrades, llimona, sucre i canyella. Boníssiiiim!!!

Uf! Omplim la panxa cada dia, i per variar, segur que tornem d’aquesta escapada amb uns quilets de més… Una bona manera de mantenir-nos en forma hauria sigut voltant en bicicleta, però reconeixem que aquesta vegada no va poder ser. Mallorca és terra de ciclistes, i en veureu un munt circulant per les carreteres.

Com per exemple la pujada al Puig de Sant Salvador, a 510 metres d’altitud, on es troba el Santuari del mateix nom, una hostatgeria i un petit restaurant, que ofereixen unes fantàstiques vistes del poble de Felanitx i els seus voltants. Éren molts els ciclistes que pujàven fins la famosa Creu del Picot.

Santuari de Sant Salvador, Mallorca
Pujada cap al Santuari i Creu del Picot
Santuari de Sant Salvador, Mallorca
S’arriba al Santuari de Sant Salvador deixant enrere una carretera revirada

Per cert, a més de voltar per les carreteres, les bicis són ideals per descobrir platges i racons més amagats de l’illa, o simplement per moure’ns pels pobles del voltant. Recomanem l’empresa BiciLlevant, que ofereixen tot tipus de lloguer i rutes amb aquest ecològic mitjà de transport.

Artà, Mallorca
La bicicleta és ideal per voltar per l’illa
mallorca-50
Ens encanta conèixer els petits pobles

És cert que aquí el mar i les platges s’emporten la fama, però nosaltres gaudim moltíssim descobrint, encara que sigui mínimament, el seu interior, els seus camps de conreu, les seves zones de pastura… Amb la moto ens endinsem per caminets on no trobem a ningú, excepte ovelles, oliveres i terra. Perquè aquí també ens envolta el marró de la terra seca, dels murs de pedra que separen les finques i terrenys. I això ens agrada!

mallorca-3
Camps de cultiu
Campos, Mallorca
Ens encanta la vida tranquil·la dels pobles petits
mallorca-53
I recórrer camins poc transitats

Tenim la sort (gràcies Maria Antònia i Mercè!) de visitar una caseta de fora vila, és a dir, de la gent que no viu a ciutat. Una finca rural, de recent construcció però seguint l’estil tradicional mallorquí, situada entre horts i camp, i sota l’ombra d’una gran terrassa, degustem una magnífica paella.

Amb la forquilla en una mà, la copeta de vi a l’altra, i el magnífic paisatge mallorquí que condueix al mar, qui no voldria quedar-se aquí per sempre???

mallorca-7
Sortida de sol a Portocolom

 

Mapa amb les principals ciutats, pobles, platges i cales que visitem:

 

Però no ens queixem, tenim la sort d’estar coneixent en primera persona aquesta illa, i ara toca que les nostres amfitriones ens donin encara més consells de coses a veure. Som-hi, que ens queda molt per conèixer… però això ja serà al proper post.

Clica per veure altres posts sobre Les Balears:                         Clica per veura 2a part escapada:mallorca-escapada-bv-2particones ciutats balears

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

6 respostes a “Escapada a Mallorca (I). Sud i sud-est de l’illa.

 1. Es Tan agradable viatgar sense mouret de casa. Si ja sé que tans sols es una manera de conformar-se.M´agrada la vostre manera de explicar amb imatges i lletres el vostre viatge.Gracies Porto Colom es molt bonic i tinc bons records.

  1. Ai Mercè, moltíssimes gràcies per les teves paraules. Ens fa molta il.lusió saber que els nostres articles poden servir per viatjar des de casa. Com bé dius, Mallorca és genial i Potocolom és maquíssim!!
   Una abraçada!!!

 2. M’ha encantat aquesta primera part de la vostra escapada a Mallorca. Moltes ganes de veure la continuació. Fotos, com sempre, magnífiques.

  1. Moltes gràcies, Esther! Estem treballant en la segona part… Tot i que només van ser 4 dies i mig d’escapada, aquesta illa dóna per mooolt! I encara ens van quedar la tira de coses per veure, imagina’t. Haurem de tornar-hi ben aviat!

 3. Oh! Ha estat una casualitat coincidir amb aquesta entrada!!
  T’escriu una Portocolom-era i es molt agradable llegir coses tan boniques d’on viu una i sobretot tenir visitats de fora (i no “guiris”/turistes) d’aquesta mena. Benvinguts siau!

  1. Quines paraules més maques venint d’una persona que viu al lloc que hem pogut visitar i del que hem escrit la nostra opinió.
   T’agraïm moltíssim el que dius.
   Els que voltem i ens agrada viatjar, sempre serem uns turistes, però creiem que hi ha moltes formes de conèixer un lloc, i sempre ha de ser amb respecte i amb ganes de molestar el mínim possible.
   Mallorca ens va encantar, i tenim pendent tornar de nou per descobrir més racons tan, o més interessants, que els vistos la darrera vegada.
   Moltes gràcies Ross Marie pel teu comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: