Safari a Tanzània i relax a les platges de Zanzíbar

Esgotats però alhora entusiasmats. Així és com ens sentim acabats de tornar de la nostra darrera escapada: Tanzània. Cansats, perquè ha sigut un viatge molt exigent físicament i, a més, l’hem afrontat amb les pitjors condicions de salut que mai havíem patit abans de marxar de casa…

I realment impressionats d’haver viscut una experiència única, somiada fa temps, i que ha semblat transportar-nos literalment dins d’algun dels documentals de vida salvatge que tant ens agrada veure des del sofà…

tanzania serengeti elefants colors
Veure aquests animals al seu entorn natural, és realment impactant
tanzania serengeti hipopotams
Hipopòtams marcant territori
tanzania serengeti nosaltres elefants
Hem pogut veure animals ben aprop…
tanzania serengeti nosaltres tenda sunset
… i dormir al ben mig del Serengeti

Un safari a l’Àfrica? Aquesta pregunta ens vam fer poc abans de decidir-ho. Es tractava d’un dels projectes de la nostra llarga llista de propòsits viatgers, i que hem pogut muntar en un temps record. Vam apurar tant, que fins i tot vam començar els safaris sense que l’empresa contractada rebés a temps part d’un pagament per transferencia.

Per sort, els nois de l’empresa It started in Africa s’han comportat de meravella, i ens van permetre iniciar el safari sense rebre part dels diners fins al final de la ruta. I és que per abaratir costos, i sabent que és complicadíssim fer aquest tipus de safaris per Tanzània pel nostre compte, ens posem en contacte directament amb una empresa tanzana, obviant els intermediaris i les agències de viatges de casa nostra (CLICA PER VEURE DETALLS DE LA NOSTRA RUTA).

tanzania serengeti bufals general
Al·lucinem amb tot el que anem trobant
tanzania mane foto lleons
I ens tornem bojos fotografiant animals
tanzania serengeti lleopard
És tota una experiència trobar animals en qualsevol moment
tanzania serengeti 3 lleons
Grup de lleons sortint de cacera
tanzania jirafes
Jirafes jugant
tanzania ngorongoro cris foto
I nosaltres tractant de fotografiar-ho tot…

I el que dèiem. Marxem amb molta il.lusió just començar el nou any, i després d’un final de 2015 estressant a la feina. Resultat, una contractura enoooorme a l’esquena que permet pocs moviments, un inici de costipat agreujat als vols (maleïts avions) i uns efectes secundaris horribles (en forma de mal de cap i panxa) al prendre medicaments contra la malària.

Uf! Arribem a Dar es Salaam (la ciutat més poblada del país) com dos autèntics zombies. I per no perdre temps (només disposem de 10 dies de viatge i ja hem gastat el primer en 2 llarguíssims vols –Barcelona-Doha / Doha-Dar es Salaam -) tornem a fer un vol intern fins a la ciutat d’Arusha, autèntic epicentre de les sortides, rutes i safaris pels principals Parcs Nacionals.

tanzania aeroport arusha
Aeroport de Dar es Salaam
tanzania aeroport maletes
Baixar de l’avió, i cadascú ja pot agafar la maleta a la mateixa pista…
tanzania aeroport
Omplint el visat d’entrada al país

Però alguna cosa tenen els viatges, que fan que el cos es recuperi més ràpid, i només de veure tant moviment i vida en aquesta ciutat, comencem a recuperar-nos com si l’eufòria de trobar-nos davant una aventura tan esperada, ajudés a les defenses del nostre organisme a recuperar la vitalitat.

tanzania arusha carrers 2
Carrer principal d’Arusha
tanzania arusha carrers
Moviment de persones a totes hores
tanzania pastors
Només sortir de les grans ciutats, la vida és molt rural

Al dia següent, coneixem en Shisho, el nostre guia/conductor que ens portarà els propers 5 dies per 3 dels principals Parcs del país: Lake Manyara, Serengeti i Ngorongoro. Uauuu! Sentir aquests noms tan mítics, ja ens produeix una emoció increïble.

En Shisho, un simpàtic tanzano amb llargues rastes, ens deixa clares, des del primer moment, les intencions del safari: -“el meu nom vol dir Sort, així que no patiu, amb mi veureu tota classe d’animals!”– ens diu. Li expliquem que no som de col·leccionar res, i que no tenim intenció d’anar esborrant noms d’animals de cap llista a mida que els veiem, com si es tractés d’una competició.

Tot el contrari. Preferim veure menys, si cal, però gaudir de cada moment. Contemplar la vida salvatge amb calma, i si pot ser, en les millors hores de llum… Al final del viatge, descobrirem que la mescla de les 2 opcions ha sigut perfecta, i que la sort s’ha aliat amb la tranquil·litat d’una manera genial!!

tanzania serengeti nosaltres cotxe shisho
Els 4 protagonistes: en Shisho, el 4×4 i nosaltres
tanzania minyana jirafes
Simetria animal
tanzania serengeti elefant detall
Els elefants són majestuosos
tanzania poblat massai
Poblat Massai
tanzania serengeti bufal ocell
Búfal i el seu amiguet

En futurs posts ja detallarem els Parcs i les sensacions viscudes, però de veritat que veure la vida animal tan propera, i en el seu estat natural, ha sigut una experiència única. Tant ens cautivava algun animal solitari com els grans grups de bèsties corrent per l’inmensitat de la sabana africana.

El llac Manyara ens va sorprendre per ser la primera presa de contacte amb la fauna, el Serengeti per la seva mida i la pau que transmetia, i el Cràter del Ngorongoro per reunir tanta vida a l’interior d’un volcà… Cada Parc ens ha ofert moments únics!

tanzania minyana flamingos
Flamencs al Parc Nacional Manyara
tanzania serengeti zebres
Zebres i nyus al Serengeti
tanzania crater ngorongoro view
El cràter del Ngorongoro
tanzania serengeti sunset
El capvespre africà té alguna cosa especial…
tanzania serengeti nosaltres nit
Repassant les experiències viscudes durant el dia al caure la nit…

I encara copsats per tantes experiències viscudes durant el safari (inclosa la de venir-nos a rescatar en plena nit al Serengeti perquè el nostre guia no trobava el camí cap al campament), ens guardem els darrers 3 dies del viatge per trepitjar l’illa de Zanzíbar, un lloc mític per les seves platges.

Busquem relax i paradís, i tot i trobar-lo, ens preocupa el grau de turisme que aquesta bellísima illa comença a mostrar, i tot el que això comporta. Trepitjar la platja davant els hotels és envoltar-te de venedors de souvenirs, de recomanadors de restaurants, de programadors d’excursions en vaixell…

Potser en part és culpa nostra, al triar la zona de Nungwi  (nord-oest de l’illa) com a destinació, ja que és plena d’hotelets davant la platja plens de turistes com nosaltres, donant l’esquena als poblats de caire pesquer, on la vida és realment dura.

tanzania zanzibar platja colors
Colors de Zanzíbar
tanzania zanzibar futbol
Jugant a futbol davant el mar
tanzania zanzibar hotel nit bar
Relax al capvespre

Per sort, caminades per la costa, permeten allunyar-se d’això i gaudir d’entorns realment magnífics. I es clar, tampoc cal enganyar-se, platja, palmeres, piscina i sol, són sinònim de Bona Vida… Ah! I ens ho passem de conya voltant pels laberíntics carrers d’Stone Town, la ciutat vella de la capital de Zanzíbar.

tanzania zanzibar stone town

Tanzània ha sigut un d’aquells viatges que ens agrada definir com a visuals, dels que els nostres ulls no s’han cansat de veure coses noves, diferents i impactants. De contrastos, molta calor, molta rialla, alguna que altra preocupació, un munt de bones sensacions, pobresa, però també coratge. En definitiva, un ventall de colors… els colors d’Àfrica!

Clica per veure els detalls d’organització del nostre Safari:

icones safari tanzania cat

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

8 respostes a “Safari a Tanzània i relax a les platges de Zanzíbar

  1. Gràcies, nois!!!
   Ens ho hem passat de conya!! Una combinació perfecta d’aventura i fotografia. Ens encanta!!!
   Tenim tant per veure a l’Àfrica…
   Tant de bo pogueu veure-ho amb els vostres ulls.
   Una abraçada!!

  1. Moltíssimes gràcies, Meritxell.
   Hem gaudit com mai fotografiant animals en llibertat. Aviam si trobem temps per organitzar tot el material fotogràfic amb el que hem tornat!! Les targetes de la càmera han tret fum. 🙂
   Una abraçada!!

  1. I tant!!! Realment un viatge impressionant. Quines sensacions més xules que hem viscut aquests dies.
   Us ho recomanem moltíssim, nois. Admirar la vida salvatge dels parcs naturals de Tanzània ha sigut una gran experiència.
   Una abraçada!!!

 1. No se ni com he vingut a parar al teu blog, peró tenint en compte qe ja a aquestes alçades de la vida probablement ( per no dir segur, que mai es pot dir mai…) no farè un safari, ni tornarè a terres africanes, he pogut gaudir molt amb les teves explicacions, gairebé m’he trobat dalt d’aquell cotxe contemplant al meravellós expectacle de la natura, o veien les postes d sol!

  Sembles una persona molt sensible i escrius molt be! T’hi dediques? Si,sí enhorabona. Si no, pensat’ho. En fi, he passat una bona estona. Gràcies i que gaudiu de molts mes viatges!

  1. Hola Griselda,
   Benvinguda doncs al nostre raconet viatger, allà on guardem les nostres sensacions vaitgeres, i si serveixen d’ajuda a d’altres enamorats dels viatges, encara millor.
   Ens has fet posar ben vermells amb les teves paraules. Moltíssimes gràcies de veritat!
   Mai abans havíem escrit, i de fet és la part que més ens costa a l’hora de fer el blog, així que t’agraïm el que penses dels nostres articles. El més important és que intentem explicar les sensacions viscudes durant qualsevol viatge o escapada, que és una de les coses que més ens agrada a la vida: sortir a veure món i conèixer tot el possible. Pensem que la vida són 4 dies, i el món és massa gran per quedar-se a casa.
   I com bé dius, no diguis que mai tornaràs a un lloc, que la vida dona moltes voltes…
   Una abraçada molt gran, i et convidem a subscriure’t al blog per llegir els articles que anem publicant cada setmana.
   Manel i Cristina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: