Banff, una ciutat envoltada de pura natura. Canadà

Poques ciutats del món poden tenir l’honor de dir que es troben dins d’un Parc Natural, i Banff és una d’elles. I és ben fàcil suposar el que això comporta: estar envoltada d’una natura impressionant!

Situada al Parc Nacional de Banff (que dona el mateix nom a la ciutat), es tracta d’un lloc ple de serveis pels turistes, cosa que la fa molt visitada. El Parc rep més de 3 milions de visites l’any, i molts turistes com nosaltres, ens apropem a la ciutat principal tard o d’hora. En el nostre cas, com a part d’una ruta en autocaravana per les Rocky Mountains, la famosa cadena muntanyosa de l’oest nord-americà.

Centre de Banff
Centre de Banff
Un lloc tranquil, però molt turístic
Un lloc tranquil, però molt turístic
canada3221_Banff
A la ciutat trobem óssos de peluix com aquest…
canada_banff_os
…i a les muntanyes dels voltants, de ben reals!!!
Un agradable camí voreja el Bow River al pas per la ciutat
Un agradable camí voreja el Bow River al pas per la ciutat
El tren forma part de la història d'aquesta zona
El tren forma part de la història d’aquesta zona

canada3250_Banff

Però Banff no és una ciutat normal. De fet, més que una típica suma de barris, més aviat sembla una zona de serveis, amb una amplia avinguda on convergeixen hotels, restaurants, botigues…

Després d’uns dies envoltats de natura, arribar a Banff serveix per tenir la sensació de trepitjar de nou civilització, amb tot el millor i pitjor que això comporta. Però no us deixeu enganyar. Només cal allunyar-se una mica del centre, per saber realment on som: a un dels escenaris naturals més impressionants del planeta. De fet, el Parc Nacional on ens trobem, creat el 1885, va ser el primer de tot Canadà, i el tercer de tot el món.

Es respira un ambient genial
Es respira un ambient genial

canada3236_Banff

La ciutat està envoltada de natura
La ciutat està envoltada de natura
El famós Banff Springs Hotel
El famós Banff Springs Hotel

canada3231_Banff

Com a qualsevol lloc on domina el turisme, la ciutat ofereix un ventall enorme de possibilitats hoteleres i gastronòmiques. Podem trobar des d’hotels de luxe, passant per pensions, fins arribar als càmpings. Igualment, podrem decidir si menjar en un luxós restaurant, una agradable pizzeria, o una atapeïda hamburgueseria (entre molts altres llocs…).

És per això que aquest lloc sembla estar en un discutible equilibri mediambiental, intentant garantir entreteniment, serveis i turisme a la mateixa vegada que l’integritat ecològica. De fet, dels seus gairebé 10.000 habitants, el 90% són residents permanents, i la resta viuen temporalment sempre que treballin un mínim de dies a l’any. La regulació per part del govern federal és molt estricte per arribar a establir-se a Banff, intentant evitar que es converteixi en un lloc de segones residències i estiueig.

Banff Avenue és la zona comercial
Banff Avenue és la zona comercial
plena de botigues de souvenirs
Plena de botigues de souvenirs
El paisatge és espectacular
El paisatge és espectacular
Envoltats de natura per tot arreu
Envoltats de natura per tot arreu

Però tornem al que nosaltres ens interessa: la natura. I és que Banff, pot ser l’epicentre per descobrir tot el que l’envolta, fent senderisme, kaiac, ciclisme, passejant en cavall, fent rafting, o inclús esquí en temporada alta…

Per obtenir les millors vistes, es pot pujar al cim de la Sulphur Mountain, a través de la Banff Gondola, uns telefèrics oberts de maig a octubre. També són famosos els seus banys termals –Hot Springs– i les diferents excursions i activitats al llac Minnewanka.

Això sí, és important saber, que per arribar a aquesta ciutat s’ha de pagar, ja que l’accés al Parc Nacional és de pagament. Depenent dels dies que la visitem haurem de pagar per alguna modalitat de passe.

Nosaltres ens allotgem al càmping amb l'autocaravana
Nosaltres ens allotgem al càmping amb l’autocaravana
A pocs quilòmetres podem visitar Two Jack Lakes
A pocs quilòmetres podem visitar Two Jack Lakes
I fer diverses activitats com kaiac
I fer diverses activitats com kaiac
Podem fer senderisme i picnics
Podem fer senderisme i picnics

MÉS INFORMACIÓ:

  • Els passes es poden comprar a l’accedir a qualsevol Parc Nacional, o per internet.
    • Day Pass: 9,80 CAD$ (vàlid fins les 16h del dia següent)
  • Si voltem pels Parcs més d’una setmana, ens sortirà a compte comprar el passe anual, que serveix per tot un any i per tots els parcs de Canadà.
    • Adult Pass: 67,70 CAD$
    • Family Pass: 136,40 CAD$ (màxim 7 persones)
  • Preus i horaris Banff Gondola
  • Preus i horaris Hot Springs
Vídeo de la nostra ruta:
Clica per veure altres articles sobre les Muntanyes rocoses en aquest blog:

canada rocoses generic bv

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: