De vegades passa. L’equip de la “Bona Vida” se separa durant un parell de dies i, tot i axí, no ens podem estar d’explicar el que fem… sobretot si es tracta d’una ruta gastronòmica, com és el cas.
Jo, Cristina, m’he trobat amb les compis gastronòmiques per excel·lència, l’Anna i l’Esther! Ens hem dedicat a tastar alguns dels que, diuen, són els millors restaurants del Ripollès.


Ens hem enlairat fins dalt de la muntanya per visitar La Fonda Rigà, a Tregurà. Un restaurant amb unes vistes espectaculars sobre la vall i amb Vilallonga de Ter com a teló de fons (cal reservar si volem una taula a tocar de la finestra!). Hi fan una cuina tradicional, casolana i sobretot molta i molt bona carn a la brasa (els primers plats potser van ser una mica més fluixos que les carns).



També vam voler descobrir un restaurant que ens havien recomanat, el Mític, obert a inicis d’aquest 2015 i ubicat a l’Hotel Puig Francó, a la urbanització Font-Rubí, a Camprodon. Aquest restaurant té al darrera l’equip de Ca l’Enric, d’una estrella Michelin ubicat a la Vall de Bianya. Només arribar tenim unes vistes que tallen l’alè, mirant cap a la Garrotxa, i ens expliquen que amb una bona visibilitat es pot arribar a veure el far de Sant Sebastià (Llafranc) o les Illes Medes. Mare meva! Les tres visitants estem d’acord que les pistes de pàdel i el camp de volei-platja que han instal·lat just davant de la terrassa del restaurant, fa que aquestes vistes d’alguna manera quedin interrompudes, i és una llàstima…
Hem de dir que el local està dissenyat amb molt bon gust, pots veure la cuina des de la sala, les taules estan prou separades entre elles com perquè els comensals no es molestin… L’atenció dels cambrers és excel.lent i ens sentim molt ben ateses en tot moment. Decidim fer el menú degustació. A la carta no hi surten els plats del menú, perquè segons ens comenten, hi ha molta gent que els agrada que sigui sorpresa, però si ho volem saber, amb molt de gust ens en faran cinc cèntims. Doncs mira, nosaltres també volem que sigui sorpresa! I quina sorpresa! Un menú que va pujant en intensitat a mida que anem avançat. Molt ben equilibrat, amb varietat, elaborat magníficament i amb una execució de 10 (preu sense begudes: 46€). Aquí teniu algunes de les fotos dels plats (no totes, per si voleu que també sigui sorpresa!)…




Quan sortim del restaurant, des de dalt de la muntanya, veiem un cel com feia temps que no vèiem… Quantes estrelles!

Aprofitem per cremar una mica tot el que anem endrapant! Pugem amb el telecadira fins dalt de l’estació d’esquí Vallter 2000, a 2.535 metres. Ens acostem al naixement del riu Ter i fem la baixada, d’uns dos quilòmetres, per la tartera, que a l’hivern es convertirà en les pistes d’esquí…

Per acabar la ruta gastronòmica, ens acostem a un dels clàssics de Setcases, Can Jepet. Tradicional i bona cuina, casolana i de bona qualitat. Vam triar un menú de 20€ amb varietat de plats (6 plats de primer, 6 plats de segon i 4 postres).


Natura, paisatges maquíssims, rica gastronomia, i la millor companyia… Que més es pot desitjar!
Caram, una ruta molt bonica i sobretot, molt apetitosa! M’ho apunto!
Jordi, no hi ha res com un bon àpat després d’un agradable passeig per la muntanya.
I al Ripollès ho vam gaudir moltíssim!!!
Gràcies pel teu comentari.