Ruta gastronòmica pel Ripollès

De vegades passa. L’equip de la “Bona Vida” se separa durant un parell de dies i, tot i axí, no ens podem estar d’explicar el que fem… sobretot si es tracta d’una ruta gastronòmica, com és el cas.

Jo, Cristina, m’he trobat amb les compis gastronòmiques per excel·lència, l’Anna i l’Esther! Ens hem dedicat a tastar alguns dels que, diuen, són els millors restaurants del Ripollès.

Tot i que ens plou una mica, ens encanta visitar aquesta zona de Catalunya!
Tot i que ens plou una mica, ens encanta visitar aquesta zona de Catalunya!
Fins i tot les aranyes aguantes estoiques la plugeta que ens cau...
Fins i tot les aranyes aguantes estoiques la plugeta que ens cau…

 

Ens hem enlairat fins dalt de la muntanya per visitar La Fonda Rigà, a Tregurà. Un restaurant amb unes vistes espectaculars sobre la vall i amb Vilallonga de Ter com a teló de fons (cal reservar si volem una taula a tocar de la finestra!). Hi fan una cuina tradicional, casolana i sobretot molta i molt bona carn a la brasa (els primers plats potser van ser una mica més fluixos que les carns).

Fonda Rigà, al poble de Tregurà
Fonda Rigà, al poble de Tregurà
Croquetes de pollastre i cansalada, canelons de bolets, i amanida de peus de porc
Croquetes de pollastre i cansalada / Canelons de bolets / Amanida de peus de porc
Peus de porc a la brasa, molt tendres, crepe amb gelat (de postres) i entrecot a la brasa (molt tendre i ben fet)
Peus de porc a la brasa, molt tendres / Crepe amb gelat (de postres) / Entrecot a la brasa (molt tendre i ben fet)

 

També vam voler descobrir un restaurant que ens havien recomanat, el Mític, obert a inicis d’aquest 2015 i ubicat a l’Hotel Puig Francó, a la urbanització Font-Rubí, a Camprodon. Aquest restaurant té al darrera l’equip de Ca l’Enric, d’una estrella Michelin ubicat a la Vall de Bianya. Només arribar tenim unes vistes que tallen l’alè, mirant cap a la Garrotxa, i ens expliquen que amb una bona visibilitat es pot arribar a veure el far de Sant Sebastià (Llafranc) o les Illes Medes. Mare meva! Les tres visitants estem d’acord que les pistes de pàdel i el camp de volei-platja que han instal·lat just davant de la terrassa del restaurant, fa que aquestes vistes d’alguna manera quedin interrompudes, i és una llàstima…

Hem de dir que el local està dissenyat amb molt bon gust, pots veure la cuina des de la sala, les taules estan prou separades entre elles com perquè els comensals no es molestin… L’atenció dels cambrers és excel.lent i ens sentim molt ben ateses en tot moment. Decidim fer el menú degustació. A la carta no hi surten els plats del menú, perquè segons ens comenten, hi ha molta gent que els agrada que sigui sorpresa, però si ho volem saber, amb molt de gust ens en faran cinc cèntims. Doncs mira, nosaltres també volem que sigui sorpresa! I quina sorpresa! Un menú que va pujant en intensitat a mida que anem avançat. Molt ben equilibrat, amb varietat, elaborat magníficament i amb una execució de 10 (preu sense begudes: 46€). Aquí teniu algunes de les fotos dels plats (no totes, per si voleu que també sigui sorpresa!)…

 

Exterior del restaurant Mitic, a l'hotel Puig Francó
Exterior del restaurant Mític, a l’hotel Puig Francó
Tallerins amb tòfona, bolets i rovell d'ou (espectaculars, el millor plat del menú!) // Raviolis de gamba amb salsa de gamba i llàgrima de salsa de ceps (boníssims! La mateixa gamba fa d'envoltori de ravioli, farcits de ceps. Molt delicat i intens)
Tallerins amb tòfona, bolets i rovell d’ou (espectaculars, el millor plat del menú!) / Raviolis de gamba amb salsa de gamba i llàgrima de salsa de ceps (boníssims! La mateixa gamba fa d’envoltori de ravioli, farcits de ceps. Molt delicat i intens)
Bacallà amb mel de taronja, mousselina d'all i polsim d'oliva negra (perfectament cuit, amb el toc dolç de la mel. Una combinació perfecta!) // Cabrit farcit de fruits secs i parmentier de patata (tendre, bona combinació i excel·lents ingredients)
Bacallà amb mel de taronja, mousselina d’all i polsim d’oliva negra (perfectament cuit, amb el toc dolç de la mel. Una combinació perfecta!) / Cabrit farcit de fruits secs i parmentier de patata (tendre, bona combinació i excel·lents ingredients)
Gelat de iogurt, base de crema de cirera i granissat de síndria i menta (la textura de la cirera és una mica especial. A primera vista una combinació una mica estranya, però un cop tastat, casen a la perfecció!) / Brownie de festucs, gelat de toffee i espuma de cafè (perfecta combinació de tots els ingredients. Unes postres excel·lents)
Gelat de iogurt, base de crema de cirera i granissat de síndria i menta (la textura de la cirera és una mica especial. A primera vista una combinació una mica estranya, però un cop tastat, casen a la perfecció!) / Brownie de festucs, gelat de toffee i espuma de cafè (perfecta combinació de tots els ingredients. Unes postres excel·lents)

 

Quan sortim del restaurant, des de dalt de la muntanya, veiem un cel com feia temps que no vèiem… Quantes estrelles!

El cel estrellat, nit ripollesa
El cel estrellat, nit ripollesa

 

Aprofitem per cremar una mica tot el que anem endrapant! Pugem amb el telecadira fins dalt de l’estació d’esquí Vallter 2000, a 2.535 metres. Ens acostem al naixement del riu Ter i fem la baixada, d’uns dos quilòmetres, per la tartera, que a l’hivern es convertirà en les pistes d’esquí…

ripolles excursio 03

El telecadira ens puja un bon troç, per després fer la baixada tot xino-xano
El telecadira ens puja un bon tros, per després fer la baixada tot xino-xano

ripolles excursio

 

Per acabar la ruta gastronòmica, ens acostem a un dels clàssics de Setcases, Can Jepet. Tradicional i bona cuina, casolana i de bona qualitat. Vam triar un menú de 20€ amb varietat de plats (6 plats de primer, 6 plats de segon i 4 postres).

Exterior de Can Jepet, al poblet encantador de Setcases
Exterior de Can Jepet, al poblet encantador de Setcases
Empedrat de bacallà, graellada de carn a la brasa i crema catalana. Tot exquisit!
Empedrat de bacallà, graellada de carn a la brasa i crema catalana. Tot exquisit!

 

Natura, paisatges maquíssims, rica gastronomia, i la millor companyia… Que més es pot desitjar!

PD: Volem aprofitar per agrair a l’Esther per ser l’amfitriona perfecta i la nostra guia per les seves terres d’adopció, i per la seva passió per tot el que tingui a veure amb el Ripollès! Amenacem amb tornar!

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Ruta gastronòmica pel Ripollès

    1. Jordi, no hi ha res com un bon àpat després d’un agradable passeig per la muntanya.
      I al Ripollès ho vam gaudir moltíssim!!!

      Gràcies pel teu comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: