Descobrir llocs maquíssims i combinar-ho amb una ruta gastronòmica el més rica possible. D’això tractaven els 10 increïbles dies de ruta en cotxe per l’oest de França. Com moltes vegades, no tenim un plan exhaustiu de llocs a visitar i la llibertat d’anar amb el nostre vehicle ens obre les portes de la improvisació, cosa que ens encanta.
Només tenim clar els llocs on dormirem, ja que hem muntat la ruta provant una nova modalitat d’allotjament per nosaltres: l’intercanvi de casa. Com ja vam explicar el funcionament en un post anterior, no tornarem a entrar en detalls, així que anem a l’escapada dia a dia.
Tot comença un dilluns, quan rebem l’Amand i la Danielle, una de les parelles que ens intercanviarà casa seva. Ens causen molt bona impressió, i venen molt bronzejats. La raó, acaben de tornar d’una estada de 6 mesos a les Illes Fiji, on viu un dels seus fills. Fa res que han aterrat i ja estan voltant… Volem ser com ells!!! Tenen molta experiència en l’intercanvi de vivendes, i es nota. Ens porten uns fantàstics dossiers amb informació de tot el que trobarem a casa seva, que ens acollirà a la segona part de la ruta. Ens entreguen les claus i ens acomiadem. La nostra ruta en cotxe comença ara.


La primera jornada passem moltes hores conduint, i per no entretenir-nos decidim fer molta autopista. Parem de tant en tant en les àrees de servei franceses, molt més agraïdes que les nostres. Però com que no volem fer d’una tirada el viatge fins La Bretanya, hem reservat hotel a la ciutat de Burdeos, per passar la nit a mig camí.
I és tot un encert. Arribem a mitja tarda, i Burdeos ens sembla d’aquelles ciutats que només trepitjar-les ja tenen alguna cosa que enganxa. El nostre hotel pertany a una cadena que ja havíem provat a d’altres ciutats, i ens encanta. És el Mama Shelter (veure nostre opinió), modern i situat al rovell de la ciutat. Voltem pel centre històric, i trobem molt ambient (la ciutat acull molts estudiants universitaris).




Ens disposem a començar amb bon peu amb un dels conceptes principals de la ruta: la gastronomia. Tenim apuntats diferents restaurants amb bona puntuació a llistats i foros d’internet, però ens acabem refiant del nostre instint. I l’encertem!
El primer que triem es tracta de Michel’s (ho recomanem) un lloc decorat amb senzillesa però estil, i amb una carta no molt extensa, però que pinta molt bé. I el millor, com sempre, és observar que és ple de gent local, no de turistes. De fet no és temporada alta per viatjar, i Burdeos tampoc és una ciutat massa turística.



Costelles de xai, magret d’ànec, vi de la terra (quins bons caldos tenen a Bordeaux)… Ja farem bondat a la tornada! Tornem fent un passeig cap a l’hotel, caminant per carrers empedrats, places enormes i edificis històrics, pensant que la ciutat mereix algun dia més. Demà ja decidirem que fer…


RECORREGUT FET: 560 km
Yep!!!! Empezamos bien….
Ens agrada que t’agradi, Xavi.
I això és només el primer dia…
Mmmmmmm m’agraden les cròniques dels vostres viatges, tal i com les expliqueu. Es una manera de “viatjar” amb vosaltres. Aquesta ruta la coneixem prou be, però estic segur que ens descobrireu llocs que ens donaran ganes de tornar.
De les fotos ja no parlo, per no repetir-me.
Una abraçada
Ara feia temps que no descrivíem una ruta pas a pas. Segurament porta una mica més de feina, però tal com dius Miquel, és una bona manera d’explicar petits detalls i anècdotes d’una escapada.
Ens encanta saber que “viatgeu” amb nosaltres. És tot un plaer sentir-ho de vosaltres, que sou els grans cronistes de les rutes.
Tal com ja hem dit més d’una vegada, el fantàstic món dels blogs de viatges, ens serveix per viatjar amb altres persones i a la vegada que d’altres viatgin amb nosaltres.
Una abraçada!