RUTA BRETANYA – NORMANDIA. Dia 1. En ruta fins a Burdeos

Descobrir llocs maquíssims i combinar-ho amb una ruta gastronòmica el més rica possible. D’això tractaven els 10 increïbles dies de ruta en cotxe per l’oest de França. Com moltes vegades, no tenim un plan exhaustiu de llocs a visitar i la llibertat d’anar amb el nostre vehicle ens obre les portes de la improvisació, cosa que ens encanta.

Només tenim clar els llocs on dormirem, ja que hem muntat la ruta provant una nova modalitat d’allotjament per nosaltres: l’intercanvi de casa. Com ja vam explicar el funcionament en un post anterior, no tornarem a entrar en detalls, així que anem a l’escapada dia a dia.

Tot comença un dilluns, quan rebem l’Amand i la Danielle, una de les parelles que ens intercanviarà casa seva. Ens causen molt bona impressió, i venen molt bronzejats. La raó, acaben de tornar d’una estada de 6 mesos a les Illes Fiji, on viu un dels seus fills. Fa res que han aterrat i ja estan voltant… Volem ser com ells!!! Tenen molta experiència en l’intercanvi de vivendes, i es nota. Ens porten uns fantàstics dossiers amb informació de tot el que trobarem a casa seva, que ens acollirà a la segona part de la ruta. Ens entreguen les claus i ens acomiadem. La nostra ruta en cotxe comença ara.

En ruta...
En ruta…
Passem per llocs molt macos
Passem per llocs molt macos

 

La primera jornada passem moltes hores conduint, i per no entretenir-nos decidim fer molta autopista. Parem de tant en tant en les àrees de servei franceses, molt més agraïdes que les nostres. Però com que no volem fer d’una tirada el viatge fins La Bretanya, hem reservat hotel a la ciutat de Burdeos, per passar la nit a mig camí.

I és tot un encert. Arribem a mitja tarda, i Burdeos ens sembla d’aquelles ciutats que només trepitjar-les ja tenen alguna cosa que enganxa. El nostre hotel pertany a una cadena que ja havíem provat a d’altres ciutats, i ens encanta. És el Mama Shelter (veure nostre opinió), modern i situat al rovell de la ciutat. Voltem pel centre històric, i trobem molt ambient (la ciutat acull molts estudiants universitaris).

Cathédrale de St. André
Cathédrale de St. André
El riu Garona travessa la ciutat
El riu Garona travessa la ciutat. Quai Richelieu
Una de les portes de la muralla
Una de les portes de la muralla a la Rue Saint-James
Rue Saint-James. Bordeaux
A mitja tarda la ciutat ja bull de moviment

 

Ens disposem a començar amb bon peu amb un dels conceptes principals de la ruta: la gastronomia. Tenim apuntats diferents restaurants amb bona puntuació a llistats i foros d’internet, però ens acabem refiant del nostre instint. I l’encertem!

El primer que triem es tracta de Michel’s (ho recomanem) un lloc decorat amb senzillesa però estil, i amb una carta no molt extensa, però que pinta molt bé. I el millor, com sempre, és observar que és ple de gent local, no de turistes. De fet no és temporada alta per viatjar, i Burdeos tampoc és una ciutat massa turística.

Restaurant Michel's
Restaurant Michel’s
Molta animació a la Place Fernand Lafargue, plena de bars i restaurants
Molta animació a la Place Fernand Lafargue, plena de bars i restaurants
Restaurant i bar de copes de l'hotel Mama Shelter
Restaurant i bar de copes de l’hotel Mama Shelter

 

Costelles de xai, magret d’ànec, vi de la terra (quins bons caldos tenen a Bordeaux)… Ja farem bondat a la tornada! Tornem fent un passeig cap a l’hotel, caminant per carrers empedrats, places enormes i edificis històrics, pensant que la ciutat mereix algun dia més. Demà ja decidirem que fer…

Place de la Bourse
Place de la Bourse
El pont St Pierre
El pont St Pierre

RECORREGUT FET: 560 km

picto ruta bretanya 2 dreta cat

 

 

 

 

 

 

Clica per veure el Resum de la Ruta per La Bretanya:

icones ciutats bretanya 2

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

4 respostes a “RUTA BRETANYA – NORMANDIA. Dia 1. En ruta fins a Burdeos

 1. Mmmmmmm m’agraden les cròniques dels vostres viatges, tal i com les expliqueu. Es una manera de “viatjar” amb vosaltres. Aquesta ruta la coneixem prou be, però estic segur que ens descobrireu llocs que ens donaran ganes de tornar.

  De les fotos ja no parlo, per no repetir-me.

  Una abraçada

  1. Ara feia temps que no descrivíem una ruta pas a pas. Segurament porta una mica més de feina, però tal com dius Miquel, és una bona manera d’explicar petits detalls i anècdotes d’una escapada.
   Ens encanta saber que “viatgeu” amb nosaltres. És tot un plaer sentir-ho de vosaltres, que sou els grans cronistes de les rutes.
   Tal com ja hem dit més d’una vegada, el fantàstic món dels blogs de viatges, ens serveix per viatjar amb altres persones i a la vegada que d’altres viatgin amb nosaltres.

   Una abraçada!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: