Gant (Bèlgica), la ciutat il·luminada

Poques vegades marxem emprenyats d’una ciutat que visitem, però en el cas de Gant (Bèlgica), això és el que va passar. I la raó és ben senzilla: ens va molestar moltíssim no tenir el temps necessari per visitar-la com cal. Trepitjar un lloc, trobar-lo fantàstic, i veure que has de marxar sense veure tot el que volies és frustrant. Per sort, hem pogut meravellar-nos de Gant a la nit, just quan mostra una de les millors virtuts: la seva il·luminació.

Mai hem vist un casc històric amb un enllumenat tan extraordinari. Milers de focus repartits per carrers, places i edificis s’encarreguen de donar llum a la ciutat, però amb un detall especial, s’ha seguit tot un diseny d’il.luminació que aconsegueix una cohesió lumínica increïble.  Un treball encarregat al disenyador d’il·luminació Roland Jéol, que ha portat a Gant a obtenir el guardó internacional City-People-Light Award (com si parléssim dels Oscars de la llum).

belgica gant 02
Centre històric
belgica gant 04
Carrers il·luminats
belgica gant 03
La visita en època nadalenca encara fa més màgica la ciutat

 

Pels visitants és un recorregut especial. No ens podem perdre caminar per places com Vrijdagmarkt, Kouter o Korenmarkt,  l’Ajuntament i la Torre del Campanar, esglésies com la de Sant Nicolau (Sint-Niklaaskerk), el Castell dels Comtes de Flandes (majestuós castell dins el casc urbà) o vorejar el preciós canal del riu Leie i arribar fins a un dels punts més macos de tota la ciutat: el Moll de les Herbes (Graslei). Es tracta d’un petit port medieval envoltat d’edificis històrics, una de les postals més típiques i boniques de la ciutat.

Moll de les Herbes (Graslei)
Moll de les Herbes (Graslei)
Castell dels Comtes de Gant (Gravensteen)
Castell dels Comtes de Gant (Gravensteen)
Vrijdagmarkt
Vrijdagmarkt
Detall de la il-luminació
Detall de la il-luminació

BELGICA_0478_DBV

 

Això sí, a mitjanit la il·luminació decorativa deixa pas a l’enllumenat funcional, però són unes quantes hores per poder gaudir de la bellesa nocturna de Gant. De fet, l’ajuntament ha muntat una ruta nocturna per potenciar aquest tema, i el recorregut és molt fàcil de fer alhora que agraït.

Clica per veure ruta proposada per l'Ajuntament
Clica per veure ruta proposada per l’Ajuntament
Les xocolateries són una delicia
Les xocolateries de Gant són l’altre “tresor” de la ciutat
BELGICA_0473_DBV
El tranvia és el transport ideal per descobrir la ciutat

BELGICA_0475_DBV

 

I com no ens agrada marxar d’un lloc sabent que ens queden moltes coses per veure, tard o d’hora tornarem a Gant. La seva proximitat a altres ciutats belgues com Brussel·les o Bruges (on passem uns quants dies), la fan ideal per muntar una escapada.

MÉS INFORMACIÓ:

 • Visites al Castell. Preu 8 euros. Horaris:
  • 1 abril al 30 set de 10h a 18h – 1 oct fins 31 març de 9h a 17h

 

 • Visites a la Torre del Campanar. Preu: 3 euros
  • 15 març al 15 novembre de 10h a 18h. Fan visites guiades gratuites a les 14h10, 15h10 i 16h10

Clica per veure el Mercat de Nadal a Gant

Clica per veure posts sobre Brussel·les:

icones ciutats brusselles

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

6 respostes a “Gant (Bèlgica), la ciutat il·luminada

 1. Precioses fotos, parella! Jo també hi he estat ,a Gant, i també em va encantar. Hi vam ser per Nadal i estava tot decorat i ple de verd dels arbres de Nadal, llumets de tots colors. Feia un fred que pela però ens vam aturar a fer una xocolata calenta en una de les precioses cafeteries que hi ha a Gant, recordo que era de sostres alts, amb molta fusta, molt càlida… ens van passar tots els mals, amb aquella xocolata. També recordo molt l’ambient universitari. Hi vam passar massa poc temps, però, i com us passa a vosaltres també em va saber greu… petons!

 2. Fa molts anys que la varem conèixer…. però hauríem de tornar ben aviat. Ens heu fet venir moltes ganes d’anar a passar alguns dies a Gant…. i sense nens !!!

  Una abraçada

 3. Realment Bèlgica està plena de ciutats precioses… Nosaltres només vam tenir temps de visitar Brussel·les i Bruges però ens van agafar moltes ganes de tornar-hi aviat i descobrir-ne d’altres. Inclourem Gant a la ruta, segur!

 4. Hola parella! Potser no us va donar temps de visitar Gant de dia, però la veritat és que de nit és espectacular! Nosaltres hi vam anar en des de Brusseles i vam veure també Bruixes, son ciutats de conte totalment. No hi ha mal que per bé no vingui, ara teniu l’excusa per tornar! 🙂

 5. Gràcies a tots pels vostres comentaris!! Els que heu anat ja veiem que esteu d’acord amb nosaltres a remarcar la bellesa de Gant. Als que encara no l’heu pogut visitar, aneu pensant a fer-ho. Val molt la pena!!!
  Salut a tots/es.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: