Història d’una foto (XV). Sempre atents al nostre voltant

La nostra manera de viatjar i moure’ns pels llocs que visitem és difícil de resumir en una sola paraula, però potser podríem definir-la com a “despreocupada”. Intentem voltar sense presses, i tot i llegir i informar-nos prèviament, sovint voltem sense rumb fix, especialment a les grans ciutats.

El nostre lema és “sabem quan sortim, però no quan tornarem”. Però no ens agradaria que això s’entengui com el que no és: despreocupat no és sinònim de “passotisme”! I de quina manera es reflecteix això en la fotografia, la nostra gran afició?? Doncs en estar atents a tot el que passa al nostre voltant.

Precisament visitar una ciutat sense presses, ens permet aturar-nos més estona a llocs que requereixen un sobre-esforç visual. Mercats, carrers plens, botigues, espectacles… És fàcil que ens quedem embadalits davant de qualsevol cosa que ens sorprèn mentre passegem. I ens encanta estar atents a tot el que passa davant els nostres ulls.

50mm; 1/320s; f/4.5; -0'3 EV; 100 ISO
50mm; 1/320s; f/4.5; -0’3 EV; 100 ISO

 

Potser aquest concepte s’entén millor amb aquesta foto. Ens trobem a Seattle (USA), visitant el famós Pike Place Market, un lloc molt turístic i visual que recomanem (veure post). Molta cosa a veure, i en un moment determinat ens apareix un personatge circulant en una moto amb sidecar, portant com a passatger el seu gos. Ens posem al seu costat i intentem que el gos ens miri. No ho aconseguim. L’animal té la mirada fixa en una altra cosa. Podríem fer la foto i continuar el camí, però no ens costa res parar 2 segons i observar al nostre voltant. El gos mira a una noia vestida de vermell llampant, que amb el mòbil també vol captar l’escena. Doncs canviem l’enquadre! Fotografiem al fotògraf.

Un pas enrera (si fem servir una òptica fixe) o un reenquadrament amb el zoom, ens donarà una nova visió de la situació, aportant molta més informació al que volem mostrar. Resumint (que ens enrotllem com persianes), que tot i voltar de manera despreocupada, sempre estem amb l’ull alerta a tot el que passa al nostre voltant, i que en fotografia, com passa sovint a la vida, és millor tenir una visió més global de les coses.

Clica per llegir altres Històries fotogràfiques

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

6 respostes a “Història d’una foto (XV). Sempre atents al nostre voltant

 1. Aquesta foto em demostra un cop més que m’encanta la vostra mirada del paisatge llunyà. Seatle és, per a mi, també una ciutat ben desconeguda. No us diré que amb aquesta foto ja tingui una idea més clara de com és, és clar, però sí que us confesso que aquesta imatge és un caramel perquè m’hagin vingut ganes de viatjar-hi, i tant! Molt ben caçada. Petons, parella.

  1. Hola Marina,
   Fem servir les fotografies com a exemple de la nostra manera de viatjar, i a vegades, ens agrada donar alguns consells fotogràfics.
   Seattle és una ciutat que ens va causar una gran sensació, i ens encanta saber que et vinguin ganes de viatjar al llegir el nostre post.
   A nosaltres ens passa el mateix quan llegim el teu blog… En venen unes ganes enormes de menjar!!!!
   Una abraçada!!!

 2. Fotografia molt simpàtica; quants moments ens perdem a vegades en els nostres viatges, per no estar a la guait per tal de fotografiar-los !!! records màgics que es van perdent a poc a poc en el el temps i no poder-los conservar amb imatges.

  Bravo, per regalar-nos imatges com aquesta.

  1. Miquel, ja sabeu que ens encanta la fotografia, i que els nostres viatges no serien igual sense viatjar amb la càmera a sobre. Però el més important són els records al nostre cap quan visitem algun lloc. Això no ens ho pot treure ningú, i no cal fotografiar-los, però és cert que a vegades el temps esborra moments únics. Som uns malalts de les fotos, i no ho podem evitar.
   Amb aquests posts intentem posar el nostre granet de sorra a sumar més fans de la fotografia, donant, si podem, alguns petits consells i sobretot explicant les històries que s’amaguen darrera el moment de disparar la càmara.
   Una altra manera de compartir les nostres experiències viatgeres amb tothom!!!

   Gràcies pel comentari.

 3. “Sense pressa, però sense pausa”
  “Vistete despacio que tengo prisa” i
  “No deixis que l’arbre no et deixi veure el bosc” és el què he pensat al llegir el post.

  Felicitats per aquesta visió angular que teniu de veure el món!

  1. Ai Anna, potser tu ets de les poques persones que has pogut conèixer de primeríssima mà la nostra manera de viatjar, així que ja saps com ens ho “muntem” quan voltem per qualsevol lloc. Ens encanten les diferents maneres que has trobar per definir-ho, i et donem la raó en totes.
   Cada viatge és diferent, però tots comparteixen l’optimisme i les ganes enormes de passar-nos-ho bé.
   Gràcies pel comentari i pels teus consells sobre el blog!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: