La rue du Petit-Champlain, el carrer més maco de Québec, Canadà

El carrer més maco de tot Québec, i si hem de fer cas a la famosa web de turisme Vacay, ocupa el primer lloc al rànquing de tot Canadà. La Rue du Petit-Champlain és un estret carrer comercial situat al districte Quartier Champlain, a la part històrica del Vieux-Québec. Botigues, restaurants, i història, molta història… 

De fet es considera el carrer comercial més antic de tot nord-amèrica, amb més de 400 anys de vida. Impossible ser a la ciutat i no recórrer aquest carrer de només 500 metres de llarg. I què el fa tan especial? Doncs segurament l’atmosfera de tradició que aconsegueix transmetre. Tot i ser “carn” de turistes (és un dels llocs més visitats) les cases restaurades que formen el carrer du Petit-Champlain són ara la llar de bars, restaurants, galeries d’art, botigues d’artesania i souvenirs. Això sí, la majoria dels comerciants i artesans estan agrupats en una organització cooperativa i, segons ells, són una mena de guardians orgullosos de mantenir el patrimoni arquitectònic i cultural del carrer. No trobareu cap McDonald’s, Starbucks o gran franquícia, ja que no ho permeten.

canada rue petit champlain quebec 1

canada canada rue petit champlain quebec 2

canada canada rue petit champlain quebec 3

canada canada rue petit champlain quebec 4

 

Una de les coses més representatives que trobem al carrer, és el gran mural pintat al lateral d’un dels edificis (al número 102 del carrer). Vol transmetre la història del districte, els bombardejos de 1759, les esllavissades de terra, i els incendis que s’han produït aquí.

Mural del carrer a una de les façanes
Mural del carrer en una de les façanes

canada2123

canada2141

canada2140

canada2128

canada2126

canada2125

canada2133

 

Al carrer també trobem “Louis Jolliet House” (al número 16) que és l’accés al funicular. I és que Québec és plena de grans desnivells, i són moltes les escales que s’han de fer per salvar-los. Per això es va construir un dels funiculars més famosos d’Amèrica, amb més de 130 anys d’història. Un vincle directe entre la famosa Terrassa Dufferin (situada a dalt) i el Quartier Petit-Champlain (abaix). En un recorregut de només 64 metres el funicular salva una pendent de 45 graus.

El funicular és visible des de la Rue Sous-le-Fort
El funicular és visible des de la Rue Sous-le-Fort

canada canada rue petit champlain quebec 6

 

Però si no ens importa caminar, també podem accedir a la part alta pujant l’ Escalier Casse-cou (literalment escales trenca-colls) i el carrer Côte de la Montagne. Molt fotogènics!

Escalier Casse-cou
Escalier Casse-cou
Côte de la Montagne
Côte de la Montagne

 

I és que el voltant del carrer és igual d’interessant. El Quartier Petit Champlain comprèn estrets carrers plens de botigues i bistros, ideals per sopar o seure a les seves terrasses i fer un beure. La Rue Sous le Fort, la Place Royale o la Rue Cul de Sac són genials per voltar i impregnar-se de l’esencia del Québec.

Vistes de la Rue Petit Champlain a la nit
Vistes de la Rue Petit Champlain a la nit
Descansant a la Place Royale
Descansant a la Place Royale

MÉS INFORMACIÓ

Clica per llegir el post sobre la nostra visita a Québec

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

4 respostes a “La rue du Petit-Champlain, el carrer més maco de Québec, Canadà

 1. Oohh! És com traslladar-te per un moment a París! Hauríem d’aprendre d’això que no s’instal·lin grans marques i franquícies al centre històric per preservar-ne el caràcter “diferent”.
  Tenim tantes ganes d’anar al Quebec! Esperem que aquest sigui l’any!

  1. Justament és el que dieu. Saps que ets al Canadà, però passejant pel carrer et transportes a alguna ciutat europea. Aviam si podeu anar-hi aquest any! És d’aquells llocs que val la pena veure una vegada a la vida.

 2. 100% d’acord amb el que hi dieu. Quebec és molt bonic i aquesta part, més. Això sí, per anar-hi a l’estiu si no és que us agradi molt i molt el fred. I sí, crec que el caràcter dels centres històrics de les ciutats, s’haurien de preservar. Quan a Portal de l’Àngel hi veig aquell H&M instal·lat on hi havia hagut la preciosa seu de GasNatural amb unes làmpares modernistes, que han canviat per llums de colors que fan intermitència… en fi… 😦

  1. És impossible que les ciutats no cedeixin davant les grans companyies mundials, oi? És cert que arriba a “cansar” veure les mateixes botigues i establiments a qualsevol lloc del món, especialment als centres històrics. Al final acabaran semblant totes iguals!
   Per això s’agraeix trobar un carrer tan popular i turístic però que conservi una mica “d’integritat”.
   Gràcies pel teu comentari!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: