Ruta de vins a Ontario, Canadà.

Descobrir un lloc increïble i alhora fer alguna activitat de la zona. No és el que somiem de realitzar moltes vegades quan visitem algun país llunyà? Doncs això és el que vam fer durant la nostra estada al Canadà, intentar fer el màxim d’activitats mentre descobríem les meravelles que amaga el país. Com per exemple, una ruta de tast de vins i formatges per la zona de Niagara Escarpment

Aquesta zona, ubicada a la regió d’Ontario, és una Reserva de la Biosfera per la UNESCO, proporcionant un hàbitat per centenars d’espècies de plantes i animals, i a més, és on trobem les meravelloses Cascades del Niàgara. El seu microclima tan característic, és ideal per la regió vinícola més important de Canadà.

canada niagara wine 03

I les vinyes (que ja han donat els seus fruits) són les protagonistes.
I les vinyes (que ja han donat els seus fruits) són les protagonistes.

Però el que la fa més atractiva pels visitants com nosaltres, és que a més de la gran producció d’excel·lents vins, ha aconseguit atreure un creixent turisme vinícola degut a vàries raons. La primera és que aquesta zona es troba a només 1 hora en cotxe de Toronto, la ciutat més gran del país, cosa que facilita moltíssim els desplaçaments de la gent. La segona, és que han construït al voltant del vi, una bona experiència per gaudir amb facilitat del món de l’enologia.

La ciutat de Toronto (al fons) és troba a només una hora de la zona de Niàgara Escarpment.
La ciutat de Toronto (al fons) es troba a només una hora de la zona de Niagara Escarpment.
A més de degustar, também podem comprar.
A més de degustar, també en podem comprar.

La nostra amiga Anna, coneixedora del lloc, s’encarrega de fer-nos de guia i portar-nos amb el seu cotxe a fer un recorregut magnífic per alguns dels cellers de la zona. La majoria han sabut reciclar-se i modernitzar-se per oferir una oferta de serveis magnífica. Podem trobar petits o grans cellers, però el funcionament acaba sent sempre el mateix, una visita amb explicacions i tast de diferents vins de la zona, que és molt instructiva i amena.

L'Anna ens fa de perfecta amfitriona i ens porta du ruta...
L’Anna ens fa de perfecta amfitriona i ens porta de ruta…

La  zona de Niàgara, a la Península d’Ontario és el lloc de la major denominació vitivinícola al Canadà . Varietats de clima fresc com el Riesling, Chardonnay, Gamay Noir, Pinot Noir i Cabernet Franc es troben entre les més de 30 varietats produïdes en els seus més de 30.000 acres dedicats a la producció de vi.

Ben contents de gaudir d'aquesta experiència!
Ben contents de gaudir d’aquesta experiència!

Visitem alguns cellers grans, com Flat Rock (on tastem uns Reislings boníssims) o 13th Street Winery (uns Cabernet Merlot, entre d’altres, molt interessants), que disposen d’una atenció als visitants genial i una construcció molt moderna amb vistes als cellers. No cal fer reserves, només apropar-se i gaudir de l’experiència. Per una mitjana de 5 dòlars canadencs, acostumen a oferir un tast de 3 dels seus vins més representatius.

Comencem pel celler de Flart Rock.
Comencem pel celler de Flart Rock.
Tast de vins en un magnífic ambient.
Tast de vins en un magnífic ambient.
...I também algum aperitiu.
…I també algun aperitiu.
Continuem per 13th Street Winery
Continuem per 13th Street Winery
Blancs, rosats i negres... Cap s'escapa!
Blancs, rosats i negres… Cap s’escapa!

I parlant de representatius, si hi ha un vi que representa a la zona, i del que nosaltres som uns enamorats, és el vi de gel. El també anomenat vi de glaç, té una forta concentració de sucre, cosa que el fa molt dolç (i que a nosaltres ens encanta). Per aconseguir-ho s’utilitza la tècnica de deixar sobremadurar el raïm al cep, que no es cull fins que hi ha la primera glaçada. Quan es gela el gra, l’aigua s’expandeix i trenca la pellofa del raïm, cosa que fa que perdi més aigua i el sucre quedi concentrat.

El vi de gel te una gran concentració de sucre.
El vi de gel té una gran concentració de sucre i molta més densitat que un vi normal

L’Anna ens porta a un petit celler on produeixen un vi de gel excel·lent. Es tracta de Sue-Ann Staff State Winery, on la seva propietària, Sue-Ann, pertany a la 5a generació de viticultors. Imagineu-vos una pel·lícula típica americana on surt la caseta de fusta, envoltada de vinyes i l’enorme gos que ens rep quan arribem. En tenen prou amb una petita cuina per fer la dolça degustació. Mmmm! Espectacular. Per cert, publiquem aquest post just quan està en marxa el Niagara Icewine Festival d’aquest 2014. Els caps de setmana del 10 al 26 de gener, es poden fer degustacions especials dels millors vins gelats de la zona en un dels esdeveniments més esperats de l’any.

Ens apropem al celler de Sue-Ann Winery
Ens apropem al celler de Sue-Ann Winery
Fa molt fred i fins i tot començar a nevar, però al guardià del celler no sembla importar-li gaire.
Fa molt fred i fins i tot començar a nevar, però al guardià del celler no sembla importar-li gaire.
Doncs a tastar el vi de gel!!
Doncs a tastar el vi de gel!!

I com que hem de conduir, i el tast de vins està sent una meravella, també ens aturem per omplir la panxa a l’ Upper Canada Cheese Company, una formatgeria on produeixen artesanalment el formatge provinent de la varietat de vaques locals Guernsey. Degustació i uns quants per emportar cap a casa!

Tastem totes les varietats de formatge que ens ofereixen.
Tastem totes les varietats de formatge que ens ofereixen.
El formatge és l'especialitat de l'Upper Cheese Company
El formatge de Guernsey és l’especialitat de l’Upper Cheese Company
...I ens emportem una mica cap a casa.
…I ens emportem una mica cap a casa.

Ah! I no marxem de la zona sense trepitjar la Little B’s Bakery, una botiga agroalimentària especialitzada en productes sense gluten. No ens podem resistir a les seves melmelades!

Voltant per
Voltant per Little B’s Bakery
Boníssimes!!
Boníssimes!!

El dia s’acaba, i després d’una jornada super-productiva, tornem ben contents (no malpenseu, eh? que al vespre ja s’havia evaporat tot rastre d’alcohol al cos…) en el flamant Fiat 500 de l’Anna. Com mola veure aquest cotxe pel Canadà!

I de tornada a Toronto el cel ens ofereix un espectacle de colors.
I de tornada a Toronto el cel ens ofereix un espectacle de colors.

MÉS INFORMACIÓ:

 • Niagara Icewine Festival. Del 10 al 26 gener. Tast de formatges i vins 20 CAD$
 • Flat Rock Cellars. 2727 Seventh Avenue Jordan, ONTARIO
 • Visita guiada (30 minuts) i tast 3 vins per 5 CAD$. Horaris:
  • Març – Octubre
  • 10:00 am – 6:00 pm (Diumenges a Divendres)
  • 10:00 am – 7:00 pm (Dissabtes)
  • Novembre – Abril
  • 10:00 am – 5:00 pm (Diumenges a Divendres)
  • 10:00 am – 6:00 pm (Dissabtes)
 • 13th Street Winery.
  • 1776 Fourth Ave., St. Catharines, ONTARIO
  • Obert de Dilluns a Dissabtes
   • 11:00 am – 6:00 pm (Juny – Oct)
   • 11:00 am – 5:00 pm (Nov – Maig)
 • Sue-Ann Staff Estate Winery 3210 Staff Avenue Jordan, ONTARIO
  • Novembre -Juny
  • 11:00 am – 5:00 pm (dissabtes i diumenges)
  • Juliol – Octubre
  • 11:00 am – 5:00 pm (divendres a dilluns)
 • Web sobre els vins a la Regió d’Ontario

Clica per veure article al blog sobre les Cascades del Niàgara

Clica per veure article al blog sobre Cellers i vins al Penedès

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

4 respostes a “Ruta de vins a Ontario, Canadà.

 1. ns estem plantejant les vacances del proper agost i un dels destins preferits seria CANADA, potser fent una visita d’uns 10 dies a la zona atlàntica i uns 20 dies a la banda de Vancouver i les Rocalloses. L’altre destí seria visitar Alaska.

  Hem estat mirant fer un fly and drive amb la agencia Tundra (es l’única que coneixem que tracten els dos destins), però no sabem valorar qui es el millor destí dels dos. Com heu estat als dos llocs ens agradaria saber la vostra opinió.

  Una abraçada

 2. Miquel, tens raó, segur que ahir vam creuar els missatges de resposta als blogs. Això de la comunicació tan inmediata via internet és genial!!
  Estem molt contents que estigueu pensant en dues destinacions tan especials per nosaltres com són Canadà i Alaska! Se’ns fa molt molt difícil dir-vos quina és millor opció, la veritat…
  A grans trets, us podem dir que a Canadà, a part de disfrutar dels parcs i la natura, teniu l’afegit de les grans ciutats, com Toronto (la nostra gran enamorada). També teniu la zona de Quebec… que ens va semblar encantadora. A la costa oest, Calgary és més petita però és un bon punt de sortida per recórrer les Rocky Montains. I què dir d’aquesta zona de meravelles visuals i natura en estat pur fins a deixar-te sense alè? Doncs que ens va encantar!!
  Pel que fa a Alaska, oblideu-vos de les ciutats magnificades i d’acumulació de gent! La ciutat més important, Anchorage, és petita i amb poqueta vida… Però és de parada obligatòria com a entrada i sortida del país. A l’estiu és molt bona època per fer avistaments d’óssos a la zona de Kenai o Kodiak, però com que no hi ha carreteres per arribar-hi, s’ha de contractar una avioneta i un guia per anar a visitar la zona més poblada d’óssos. Es pot dormir a la zona en cottages o bé anar i tornar en un mateix dia… Només el nom d’Alaska ja fa venir sensacions d’aventura i natura en estat pur!
  Resumint, us podem dir que Alaska i les Rocalloses són força semblants, si parlem de paisatges, i és molt difícil decantar-se per una o altra.
  El que sí us recomanem molt molt, tant si trieu una opció com una altra, és fer la ruta amb caravana! Són zones molt ben preparades per viatjar amb aquest mitjà i dormir en càmpings. I com sabem que vosaltres també sou uns enamorats de les motorhomes, aquestes són unes perfectes destinacions per disfrutar-la a tope!
  Ja sabeu que nosaltres ens organitzem les pròpies rutes, i que mai hem visitat una agència de viatges, però hem vist que a Tundra saben del que parlen. Tot i així us expliquem amb quines companyies vam volar:
  Per anar a Canadà, ara a l’estiu, la companyia Air Transat té vols directes des de Barcelona a Toronto i a Montreal. Nosaltres vam volar amb KLM, fent escala a Amsterdam. I per anar a Alaska, vam volar amb una companyia low cost alemanya que es diu Condor, amb escala a Frankfurt. Vam anar la mar de bé!
  No sabem si us hem pogut ajudar una mica amb aquest petitíssim resum d’aquestes meravelles! Creiem que el millor és tornar a quedar algun dia per parlar més extensament. De fet us hem de tornar el sopar, així que podem anar pensant una data…

 3. Ooohh! Quins records! Nosaltres vam fer una ruta similar a l’altra banda de la frontera, a Vermont, als Estats Units. La seva especialitat també és el vi de gel, amb el raïm que deixen glaçar als ceps, a diferència d’aquí, que es congela el raïm un cop collit. I també tenien formatges deliciosos. Ens heu fet venir encara més ganes d’anar a Canadà!

  1. És que no hi ha res millor que la combinació de bons paisatges en un país llunyà i la degustació de vins. Llàstima que no entenem gaire, però ens agrada tastar les diferents varietats que ofereixen els cellers.
   I si és vi de gel, encara millor!!!
   Apa, aneu pensant en Canadà com a propera destinació. Us ho recomanem!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: