Visitem les Rocky Mountains, Canadà.

Que ràpid ha passat el mes que hem estat estudiant anglès a Toronto! Amb l’idioma potser no hem avançat gaire :p , però a canvi hem descobert una fantàstica ciutat on, de ben segur, tornarem algun dia. Com que volíem veure tot el que poguéssim d’aquest enorme país, ens hem reservat 9 dies per descobrir una zona que feia molt de temps que desitjàvem conèixer: les Rocky Mountains canadenques i els seus Parcs Naturals.

canada3970_lake_annette
Natura impressionant. Lake Annette
canada3155_motorhome_canada
Triem l’autocaravana per moure’ns pel Parc
canada3982_bald_eagle
Podem veure les Bald Eagles

Impossible descriure amb paraules ni amb fotos tot el que ens estem trobant. Natura en estat pur! Muntanyes, rius, boscos, animals, llacs… Necessitaríem tota una vida per recórrer aquest territori, però ens hem de conformar a fer un petit tast d’alguns Parcs Naturals: Banff, Jasper, Yoho, Glacier

canada3861_canadian_rockies

Hem decidit fer la ruta amb autocaravana (un vehicle que ja hem fet servir altres vegades i que trobem ideal per aquest tipus d’aventures viatgeres!). Portem la casa a sobre i això facilita la nostra manera de gaudir de l’entorn. Tot i que en un primer moment pot semblar car llogar-la, el fet de poder cuinar i dormir dins, estalviant-nos els hotels, acaba equilibrant la despesa.

Lloguem amb l’empresa Fraserway RV, i recollim i tornem el vehicle a la ciutat de Calgary.

Un altre factor que ens encanta és el de viatjar fora de temporada alta, que a Canadà comença a partir de la setmana que ve, la segona quinzena de maig. Per tant, ens trobem poca gent, zones amb força neu (cosa que magnifica els paisatges) i no cal reservar res amb antelació (vam llogar la caravana només dos dies abans de volar cap a Calgary…). A canvi, sabem que ens trobem menys serveis oberts, força fred i algunes carreteres i rutes tancades per la neu.

Clica sobre qualsevol imatge per obrir la galeria

Gaudim com bojos d’aquesta experiència, que de ben segur formarà part del nostre arxiu de vivències! Un clar exemple: ahir mateix, mentre fèiem un trekking pel Jasper National Park, ens topem amb un ós Grizzly i la seva cria.

Ens hauríeu d’haver vist les cares! La impressió va ser majúscula. Caminàvem pel mig del bosc, completament sols, i en una petita pujada que feia corba, ens apareixen els dos óssos a uns 20 metres de nosaltres (no exagerem!). Ens vam quedar mirant mútuament durant uns segons, que van semblar una eternitat, i vam començar a recular unes passes. Vam pujar a un turonet, a l’hora que cridàvem i picàvem les pedres per fer el màxim de soroll. Uf!! Van començar a marxar tranquil·lament i a nosaltres encara ens tremolava tot! El cor a mil!

Ens topem amb un ós Grizzly i la seva cria
Ens topem amb un ós Grizzly i la seva cria

Mare meva, quantes emocions en tant pocs dies!

Clica per veure altres articles sobre les Muntanyes rocoses en aquest blog:

canada rocoses generic bv

 

 
 
 
 
 
PD: Aquest és un post “in situ”, és a dir, escrit des del mateix lloc del que parlem.

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

8 respostes a “Visitem les Rocky Mountains, Canadà.

 1. Quina passada de fotografies! I quina por això dels óssos! Però la que cridava i feia soroll devia ser la Cristina, no? Perquè veig que et va donar temps de fer fotos…

  1. Ja,ja,ja. Tens tota la raó. Home, en un primer moment el susto va ser gran, perquè ens els vam trobar en un revolt d’un caminet estret, però un cop vam recular força metres ja vaig poder fer algunes fotos… Ara, que si arribo a disparar quan els vaig veure, hauria sortit un bon primer plano dels óssos.
   Els paisatges i la ruta està sent magnífics…
   Merci pel comentari

  1. Quants llocs on anar, eh Miquel? Però no parlem dels que nosaltres hem trepitjat, sino dels que ens ofereix el nostre planeta… No els acabaríem mai!!!
   Nosaltres tenim la sort de que sempre trobem coses positives allà on anem, i la majoria de llocs visitats ens encanten. I Canadà no va ser una excepció. Amb les fotos tractem de mostrar millor els paisatges i ciutats trepitjats. Ens encanta saber que us agraden!
   Gràcies pel comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: