High Park i Cherry Blossoms. Toronto

canada2683_highpark_toronto

Una altra cosa que ens encanta de Toronto és que no és una ciutat tancada i agobiant. Tot el contrari, els seus barris, i sobretot els seus parcs, ajuden moltíssim a tenir sempre una sensació de llibertat gens claustrofòbica. De fet, existeix una ruta que podem fer connectant un munt de parcs municipals, ja sigui en bici o caminant, tot i que les distàncies són tan grans, que dubtem es puguin fer en un sol dia… I un dels pulmons verds de Toronto és High Park, on a més de gaudir d’un dia meravellós, vam tenir la sort de veure l’espectacle dels cirerers en flor. 

I és que els Cherry Blossom és un dels moments més esperats pels habitants de la ciutat, que relacionen el floriment dels cirerers amb l’arribada del bon temps. I quin temps!!! Ens vam trobar un sol i un dia espectacular durant la nostra excursió pel parc. Aquesta afició, que prové de països orientals com Corea i sobretot el Japó, on es coneix com a Sakura, s’ha acabat implantant aquí, i realment és una delícia. De fet, van ser els propis japonesos qui van plantar el primer cirerer el 1959. Ara n’hi ha més de 30, i quan comença el bon temps (finals de març-abril), el parc ofereix una suma d’imatges maquíssima: el llac Ontario, el verd de la gespa, i les fulles blanques i roses dels cirerers.

Clica sobre qualsevol foto per obrir la galeria

 

Fins i tot existeix una web on la gent comenta com va la floració, i el dia que arriba (sobretot el diumenge més proper), una gentada inunda el parc. No només per veure els cirerers, sinó per gaudir de moltes més activitats que es poden fer. Picnic, passejar amb la família, amb el gos, practicar esport, classes de ball o simplement prendre el sol… Trobem gent per tot arreu, i la cua de cotxes que hi havia per accedir al parc era llarguíssimaaaaaa!

Els 3 magnífics: l'Anna, la Cristina i en Manel
Els 3 magnífics: l’Anna, la Cristina i en Manel

Però ai, amb tanta calor ens deshidratem ràpid, i quan decidim buscar algun xiringuito on seure i refrescar-nos, és converteix en missió impossible. Cues i cues de gent amb la mateixa idea! Que espavilats, els que han portat la nevereta amb les cerveses fresques… Caminem, voltem, fotografiem i gaudim d’un dia especial, d’aquells que tenim la sort de viure en aquesta experiència viatgera per la ciutat de Toronto.

Clica sobre qualsevol foto per obrir la galeria

 
 
Informació:
El parc és obert cada dia i visitar-lo és gratuit
Clica per veure mapa oficial del parc o la situació a Google 
Com arribar:
Metro: Baixar a l’estació de High Park, agafant la línia de metro Bloor-Danforth entre les estacions de Keele i Runnymede. Entrada nord del parc es troba a dos minuts a peu de l’estació.
Street Car: Agafar el Lakeshore 508 o el 506 Carlton
Bus : Agafeu la ruta de l’autobús Queensway 80 i baixar a la parada de l’Avinguda Parc Howard en el camí de Parkside.

Aquesta és un post “in situ”, és a dir, escrit des del mateix lloc del que parlem.

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

7 respostes a “High Park i Cherry Blossoms. Toronto

 1. Un crònica “florida” molt maca, com sempre amb unes fotografies que fan enveja. Crec que posarem a la llista de viatges futurs “Toronto”.

  Una abraçada i fins aviat.

  1. Recomanem moltíssim Toronto, Miquel. Suposo que ens hem acabat enamorant d’aquesta ciutat que ens ha acollit tan bé. Així que feu bé de posar-la a la llista.
   Ara ja hem acabat la nostra estada i hem marxat cap a l’altra punta del país, per recórrer en caravana alguns Parcs Nacionals. Uf! Estem cansadíssims, però impressionats per tot el que estem vivint.
   Una abraçada!!

  1. Siiiii, va ser molt divertit. A més, com que hi havia força japonesos, per uns moments ens va semblar que havíem canviat de país.
   Es veu que tot va començar amb el regal d’uns cirerers per part del govern japonès, i ara és una festa cada any!!!
   Però vosaltres si que heu pogut veure els autèntics!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: