La CN Tower de Toronto. Canadà

Ja trigàvem a parlar d’una de les icones de la ciutat de Toronto, la famosa CN Tower. I és que aquesta gran torre porta més de 30 anys sent el símbol de la ciutat i fent el seu skyline inconfusible.

Recordem que escrivim aquest post mentre estem instal·lats a Toronto, i aprofitem que rebem visita de Catalunya. La nostra amiga Anna ens ve a veure per fer de turista, així que una bona manera de reunir-nos tots 3 és amb la ciutat als nostres peus. El dia promet, amb un sol radiant i molta calor, i després de comprar les entrades ens disposem a trepitjar el mirador principal de la torre, situat a 346 metres d’alçada.

Fins l’any 2010 tenia el record d’edificació més alta del món (ara ocupa la 4a posició), però encara pot presumir de ser l’estructura no sostinguda per cables més alta del planeta, 553 metres.

Des del Harbourfront també tenim una bona imatge de la torre
Des del Harbourfront també tenim una bona imatge de la torre
Quan ens apropem encara impressiona més
Quan ens apropem encara impressiona més
Observant la torre des del ferri, quan encara feia molt i molt fred...
Observant la torre des del ferri, quan encara feia molt i molt fred…

canada1622_cntower_toronto

La perspectiva fa que els avions semblin passar ben a prop
La perspectiva fa que els avions semblin passar ben a prop
Skyline nocturn de la ciutat des de Toronto Islands
Skyline nocturn de la ciutat des de Toronto Islands

Nosaltres vam pujar a última hora de la tarda, per poder contemplar una magnífica posta de sol sobre la ciutat. A més del mirador principal, on uns grans finestrals (no sempre nets) permeten gaudir de les vistes, podem sortir a l’exterior i fer una volta sencera per l’estructura. El vent et fa sentir molt més l’alçada, però la xarxa protectora fa impossible fer bones fotografies. També podem trobar una estructura de vidre on situar-nos a sobre i veure el buit sota els nostres peu. Gens recomanable per gent amb vertigen!! I si volem pagar una mica més, encara hi ha un altre petit mirador més amunt, l’Skypod a 447 metres.

El Roger Centre (camp de baseball), el llac Ontario, els carrers... Les vistes són impressionants
El Roger Centre (camp de baseball), el llac Ontario, els carrers… Les vistes són impressionants
Sobre el vidre tenim la sensació de flotar
Sobre el vidre tenim la sensació de flotar
La gent no es volia perdre la posta de sol
La gent no es volia perdre la posta de sol
Les vistes un dia asolellat són increíbles
Les vistes un dia asolellat són increíbles
Botiga de souvenirs de la CNTower
Botiga de souvenirs de la CNTower
Podem vorejar la torre amb la ciutat sota els nostres peus
Podem vorejar la torre amb la ciutat sota els nostres peus
El sol ens ofereix els darrers raigs de llum
El sol ens ofereix els darrers raigs de llum

Per rematar la visita, podem sopar al seu restaurant situat al mirador principal, on podrem dir que hem demanat un vi a la bodega més alta del món. Nosaltres ens quedem amb les ganes, però un altre dia serà. Després de tants dies caminant i descobrint racons de Toronto ens encanta reconèixer llocs que es veuen diferent des de les alçades –“Mira aquell és el barri de Little Italy, allà està Dundas Square…” Tornem a baixar a peu de carrer en l’escàs minut que triga l’ascensor a portar-nos des del mirador, i quan alcem el cap a munt, observem la CN Tower amb el mateix orgull que ho deuen fer els habitants de Toronto al parlar del símbol de la seva ciutat…

MÉS INFORMACIÓ:

 • Preu entrades: 32 dòlars canadencs (si es compren online estalviem $4 CAD)
 • Web: www.cntower.cat
 • Horaris Torre:          9h – 22h
 • Horaris Restaurant:
 • Dinar  (dilluns-dissabte)           11h – 02h
 • Dinar (diumenge)                    10:30 – 02h
 • Sopar (diumenge -dijous)      04:30h – 22h
 • Sopar (divendres & dissabte) 04:30h – 22:30h

Clica per veure altres posts sobre Toronto

Aquest és un post “in situ”, és a dir, escrit des del mateix lloc del que parlem

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

10 respostes a “La CN Tower de Toronto. Canadà

 1. Sí que ens feu la competència, sí… La pregunta és… Per què és tan car pujar a aquests edificis alts? Passa a tot arreu… Tants diners costa mantenir l’ascensor?
  Per cert, ja tenim bitllets comprats! Al final només 15 dies, ens hauria agradat més, però són els únics que coincidim amb el Marc. A veure què ens dóna temps de fer…

  1. Doncs sí, és una pasta cada vegada que a una ciutat hi ha una mirador o observatori, però és clar, sembla visita obligada. A més, nosaltres sempre, sempre intentem pujar al vespre per veure (i fotografiar) la posta de sol. Com a mínim que la llum sigui més maca…
   I no patiu, 15 dies donen per molt i segur que us encantarà!!! Ja ens explicareu…

 2. No us ha pujat l’esmorzar al clatell baixant amb l’ascensor? És rapidissim ! Quan arribes a terra, el cap encara va per la 2a. Planta… 🙂

 3. Sempre ens agrada gaudir de les vistes panoràmiques en qualsevol lloc que visitem, ja sigui un campanar, una torre o un mirador i per tant no ens deixaríem perdre aquesta CN Tower. També es veritat que de vegades xarxes de protecció o vidres bruts et deixen una mica decebut però ….
  Això del vidre als peus no se si al Miquel li agradaria tant perquè pateix de vertigen i de vegades la feina la tenim per tornar a baixar segons quines escales.
  Una curiositat, nomes hi ha un ascensor en aquesta torre ???
  Una abraçada.

  1. Els miradors, observatoris o edificis alts sempre són un bon lloc pels turistes com nosaltres. Et fa veure la ciutat o poble d’una manera diferent. I a més, nosaltres som uns enamorats de fer-ho al capvespre i veure/fotografiar-lo amb aquesta llum tan especial.
   A la Cristina també li passava una mica això que dius, Imma… No li feia gaire gràcia caminar per sobre el vidre transparent i veure la ciutat als teus peus. Però a mi em va encantar!!!
   I en total hi ha dos ascensors, que fan el trajecte cada dia un munt de vegades per portar als gairebé 2 milions de turistes a l’any a l’observatori i al restaurant de la CN Tower. Això sí, fan el trajecte en un temps record…
   Gràcies pel vostre comentari!!

 4. Ei, quina experiència que esteu vivint, ens acabem d’assabentar! AIxò de conèixer una ciutat mentres hi vius deu ser genial! Per cert, unes imatges més xules de l’skyline, la veritat és que la torre ens recorda un mica a la de Shangai. Abraçada!

  1. Hola nois!!!!
   Moltes gràcies per les vostres paraules!!
   Doncs la veritat és que això de no fer ruta i quedar-nos uns quants dies seguits a un sol lloc no ho havíem fet mai. Estàvem acostumants a moure’ns continuament, i tot i no anar mai amb presses, estem vivint una altra manera de conèixer una ciutat. A més, això de fer classes d’anglès a una acadèmia cada dia, era una assignatura pendent, perquè els idiomes ho portem fatal!!
   Però també us hem de dir que ens hauria agradat demanar un llarg permís a la feina i preparar el nostre somni: la volta al món! Com que això no podrà ser (de moment), ens hem muntat aquesta “petita” estada al Canadà. De fet ja estem a punt d’acabar les classes, i ara farem uns quants dies més de ruta pel país!!
   Una abraçada!!

 5. Volem reservar un parell de tickets per internet. Sabeu si la visita a l´edifici s´ha de reservar? S´hi pot entrar a qualsevol hora? Gràcies.

  1. Hola Romà,
   Si sabeu la data que visitareu la torre, podeu comprar els tiquets per internet. Us estalviareu més de 4 dòlars per cada entrada i fer cues. Els tiquets serveixen per qualsevol horari (de 9 del matí a 22h del vespre) i crec que tenen una caducitat de 90 dies des del moment de la compra.
   En aquest link trobareu tota la informació:
   https://tickets.cntower.ca/WebStore/Content.aspx?Kind=LandingPage
   Hi ha uns quants tipus d’entrades. General, amb un altre observatori, el restaurant… I potser, si visiteu altres llocs de Toronto, us sortirà a compte la City Pass, que inclou les 5 principals atraccions de la ciutat.
   http://es.citypass.com/toronto

   Si teniu algun altres qüestions no dubteu a enviar comentaris i preguntes.
   Gràcies.

   Manel & Cristina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: