Canal de Beagle. Argentina

Partint des de la ciutat d’ Ushuaia, la ciutat més austral del món, podem fer un magnífic recorregut pel Canal de Beagle. Són molts els vaixells (grans i petits), que organitzen diferents excursions per navegar i descobrir la bellesa d’aquest territori. El Canal delimita la frontera entre Xile i Argentina, i de fet mentre naveguem per les seves aigües, segurament estem sempre a cavall entre un país i un altre.

clica sobre el mapa per ampliar-ho

El més curiós és que segons Xile, el Canal pertany a l’Oceà Pacífic, mentre que per Argentina, és un pas interoceànic, és a dir, no pertany a cap oceà. Es nota que durant molt de temps els dos països van tenir moltes disputes per decidir les propietats de moltes illes d’aquest canal.

El nom de Beagle prové del vaixell HMS Beagle, que va realitzar un estudi hidrogràfic per les costes sudamericanes l’any 1830. I tres anys més tard, el naturalista Charles Darwin, va poder observar, en aquest mateix vaixell, la gran diversitat de fauna present en aquest canal. Les seves aigües són plenes de petites illes habitades per lleons marins, i ocells, molts ocells. Sobretot cormoranes. Visitem algunes com les illes Bridges, on inclús podem baixar i fer una petita caminata, o l’illa d’Alicia, on els lleons marins estan a tocar. Un dels llocs que més impressionen és la localització del Far Les Ecleireurs, també conegut com el Far de la Fi del Món, segurament per que és un dels fars situats més al sud del nostre planeta. Tot i així, a molts habitants de la zona els agrada dir que això no és la “fi del món”, sinó el “principi de tot”. Una visió molt més optimista.


Una mare alimenta la seva filla

El canal és ple d’illots habitats per aus
Far Les Eclaires
El tamany dels vaixells que recorren el Canal, depèn de les companyies contractades

Una visita apasionant.

Una combinació realment magnífica per un dia d’excursió ple de bones vistes, un munt d’animals i la sensació de pau que transmet un lloc tan allunyat de casa com aquest.

Clica per veure altres posts d’Argentina al blog.

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Canal de Beagle. Argentina

  1. Buen post y grandes fotos, que recuerdos nos han traído, ya que esta misma excursión la realizamos ya por el 2003 y sinceramente toda esa zona nos resultó fascinante, es muy bonita Ushuaia.
    Un saludo chicos!!

    1. Gracias por vuestro comentario “Un Mundo para 3”. Argentina es uno de los viajes más bonitos que hemos podido realizar. Tiene zonas realmente espectaculares, y como bien dices, Ushuaia es preciosa y concretamente la excursión del post a nosotros nos encantó.
      Un saludo!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: