Tot i voler explicar moltes coses d’Amsterdam, no ens podem resistir de parlar primer de les bicicletes, el mitjà de transport més utilitzat pels habitants d’aquesta meravellosa ciutat. Suposo que és el que més ens ha sorprès: la quantitat enorme de vehicles de dues rodes que es veuen circulant i que estan aparcades.

No entenem com poden trobar la seva bici entre tantes...

No importa si tens més d'un fill, hi ha bicis per a tothom

...o si portes animals de companyia

Els pàrquings sempre són plens

Els números ho deixen clar, més de 600.000 bicis per una població de 750.000 habitants, i la vista no enganya. Pàrquings públics i privats plens, voreres i solars atapeïts i carrers conquerits per aquest vehicle tan net i ecològic. Quant hem d’aprendre aquí…

Algunes són realment enormes, pots portar de tot

Tot està tan ben regulat, que existeixen els semàfors per bicicletes

Les voreres estan atapeïdes a totes hores

La ciutat està ben preparada, ja que disposa de més de 400 quilòmetres de carril bici perfectament senyalitzats. Un mitjà ràpid i barat, que permet als seus habitants desplaçar-se confortablement. Mares i pares amb els seus fills, nens que van al cole, treballadors cap a la seva feina, carters repartint el correu, policies fent la ronda… La llista de persones que la fan servir és inacabable. Ah! I turistes. Nosaltres no ens vam atrevir a llogar-ne pels poquets dies que vam ser-hi, però segur que és una bona experiència per descobrir la ciutat. Existeixen moltes cases de lloguer repartides per tot arreu, tot i que no creiem que resulti fàcil moure’s, ja que ells estan molt acostumats a fer-ho i s’aturen quan cal fer-ho o cedeixen el pas allà on és necessari. En canvi vam veure més d’un turista dubtant del carril on havia d’anar o a on s’havia d’aturar. I els que porten des de petits movent-se en bici pels carrers de la ciutat, no estan per gaire floritures. Van molt ràpid, i fan servir el timbre contínuament per fer-se respectar. L’espectacle de seure en el bar d’alguna cruïlla i veure com es van creuant bicicletes és genial. No entenem com no hi ha molts accidents entre elles o amb algun cotxe. Tenen un sisè sentit! (encara que també vam poder veure alguna que altra topada amb recollida de ciclista per l’ambulància…).

Plantes i plantes pels vehicles de dues rodes...

Tot i els pocs cotxes que hi circulen, les bicicletes tenen preferència

Mai havíem vist cap ciutat amb tantes bicis

Un vigilant de bicicletes...

Això sí, de robatoris n’hi ha moltíssims. Ho vam saber al veure que absolutament tothom lliga les seves bicis i fan servir cadenats enormes! Deu ser per això que la majoria de bicis són models bastant senzills i vells. I el canal acull moltes sota les seves aigües. Existeix una brigada de neteja que s’encarrega de treure un munt cada any.

Compartir bicicleta és molt usual

El timbre és un bon sistema per avisar que ens apartem del carril bici

Tot tipus de persones fan servir la bicicleta a Amsterdam

Podem dir, sense por a equivocar-nos, que la bicicleta és la reina d’Amsterdam.

Clica sobre una foto per obrir la galeria d’imatges:

 

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

3 Comments

 1. Molt divertit el post de les bicis! Nosaltres també en vam fer un de semblant quan érem a Vietnam: http://www.evaialeix.com/?p=220.
  Una abraçada!

  Respon

  1. Moltes gràcies pel vostre comentari, Eva i Aleix. Ja sabíem que hi ha moltes bicicletes a Amsterdam, però veure-ho amb els nostres propis ulls és molt diferent. La vostra entrada a Vietnam és divertidíssima. Hi havien bicis i motos per carregar qualsevol cosa… Veu oferir un punt de vista molt divertit.
   Una salutació!!

   Respon

 2. […] d’explicar la primera impressió sobre Amsterdam, i una altra entrada per parlar de les bicicletes, ara toca explicar una mica més de la nostra recent escapada. Situada a cor de l’Europa del […]

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s