Aquests dies està sent noticia a San Diego (Estats Units), una escultura de la que nosaltres guardem un bon record quan vam visitar aquesta bonica ciutat. Es tracta de l’estàtua, anomenada “Unconditional Surrender”,  que recrea la fotografia del famós petó fet per un mariner a una infermera a Times Square (New York).

Feta amb plàstic i alumini per J. Seward Johnson, medeix més de 7‘5 metres, i està situada al moll de la ciutat, al costat del portaavions USS Midway, que funciona com a museu. La qüestió és que l’escultura, va ser instal.lada a San Diego fa 6 anys, però des del primer moment es va decidir que seria  per un període breu de temps.

Al febrer d’aquest any 2012, s’havia de retirar finalment, però com ha passat en anteriors ocasions, veïns de la ciutat, i activistes de tot el país, han aconseguit aturar la retirada. Argumenten que l’estàtua, a més d’un record de la II Guerra Mundial, s’ha convertit en símbol de la ciutat i una visita obligada pels turistes.

L’estàtua, un dels petons més famosos de la història, recrea la fotografia d’Alfred Eisenstaed, que va fer el 14 d’agost de 1945, el dia que els Estats Units van vèncer al Japó, i milers de nordamericans van sortir al carrer a celebrar-ho. La foto ens mostra el moment en el que un desconegut mariner fa un petó a una infermera a la que no coneixia de res, en un Times Square ple de gent.

 

Sigui com sigui, estem molt contents que l’escultura, de moment, continuï exposada, ja que a nosaltres ens va semblar magnífica, i com a bons turistes, no vam poder resistir-nos a fer-nos una foto davant d’ella recreant el moment. Una mica cursi, SÍ, però si mireu per internet, veureu que no som els únics que hem fet una mica el pallasso. I ja se sap, quan un és fora, moltes vegades la vergonya també es queda a casa.

Recreant el petó…

Des del nostre bloc recolzem la iniciativa de mantenir l’escultura a San Diego, una ciutat que, tot i només estar un parell de dies, ens va semblar magnífica. Suposem que les activitats que vam fer allà van ajudar molt a guardar un record magnífic del lloc. Aquell dia, 4 de novembre del 2008, Obama va guanyar les eleccions presidencials, i l’ambient que vam veure al carrer va ser notori. I al vespre, vam poder gaudir, a l’estadi Petco Park, d’un concert de Madonna, que encara guardem com un tresor als nostres records…

San Diego és ideal per descobri-la amb calma

Edificis com l’ US Grant Hotel són tot un símbol de la ciutat

La vida nocturna és molt animada

L’aeroport és tan a prop, que en algunes zones els avions volen sorprenentment baixos

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

6 Comments

 1. Teniu unes fotografies xulíssimes… Felicitats per aquest bloc. Una abraçada!!!

  Respon

  1. Moltes gràcies Gali,
   Deixa’ns dir-te que al vostre bloc trobem unes receptes i uns articles sobre els vostres viatges genials!
   Per cert, fins avui no havia descobert l’altre bloc sobre fotografia. Molt bones!
   Amb el vostre permís afegirem l’enllaç del vostre bloc al nostre.Ens agrada compartir les bones experiències.

   Gràcies de nou per comentar al Diari de la Bona Vida. Una abraçada.

   Respon

 2. Hola viatgers!
  Ens treiem el barret davant el vostre bloc. Tot un descobriment!
  Després de mig any de viatge a nosaltres ens toca tornar a casa, però serà tot un plaer seguir-vos per, d’alguna manera, continuar viatjant.

  Enric i Celia

  Respon

  1. Hola Enric i Celia,

   Nosaltres si que ens treiem el barret amb vosaltres. El nostre somni és poder fer algun dia la volta al món, i la gent com vosaltres ens anima a veure que és possible fer-ho.
   Gràcies pel comentari. Una abraçada.

   Manel & Cristina

   Respon

 3. Quin petò !!!!

  Feia temps que no entrava al vostre Bloc per falta de temps. Prometo visitar-hos mes sovint.

  Aquesta entrada magnifica

  Respon

  1. Hola Miquel,
   No has de prometre res, home. Tots sabem que els dies haurien de ser de 40 hores, i tot i així necessitaríem més temps.
   Gràcies pel comentari.
   Manel

   Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s