El restaurant Blanc, ubicat al cèntric Hotel Ciutat de Girona, ofereix, segons ells mateixos, cuina mediterrània amb tocs orientals. La veritat és que no vam veure molta cuina oriental a la carta, però sí una varietat de plats molt equilibrada. Tot i la seva decoració, i d’aquí ve el seu nom, de color blanc i un aspecte molt refinat (podríem dir “pijo”), no estem parlant d’un restaurant d’alta categoria, sinó d’un lloc de relació qualitat-preu adequat per dinars que no ens cremin la butxaca però amb un bon menjar, que és el que interessa.





La presentació dels plats és molt bona, i la quantitat, encara que aquest és un tema més subjectiu que cap, no és excessiva, però tampoc ens deixarà amb gana. Cremes, sopes, amanides variades, rissottos i fideuas són els primers que ens podem trobar a la carta. Alguns peixos, com el bacallà, el salmó o els calamars, o la carn (plats senzills però correctes) és el que ens trobem com a segons. Una mitjana de 8 euros en els primers i 11 euros en els segons és el ventall de preus. Les postres inclouen pastissos com la Sacher, gelats diversos, fruites, tiramissú, etc…


En resum, un restaurant que sense oferir uns plats d’altíssima qualitat, sempre és un valor segur sense que la factura final ens faci molt mal. No espereu res sorprenent ni sortir amb la sensació d’haver descobert el restaurant ideal, però compleix.


cartes
El total del dinar per a quatre persones (desembre 2011) amb aigua, va ser de 96 euros (24 euros/persona).
Carai, nois! Quin tiberi! Teniu raó, els plat semblen deliciós i, sobretot, molt equilibrats! El rissotto m’ha captivat… i el tiramissú, encara més! Petons
Gràcies pel teu comentari Marina.
Ja veus, el menjar és una altra de les nostres passions. A més, també ho tenim ben repartit. La Cristina prefereix els bons plats i jo em quedo amb les postres i els dolços. Tots sortim guanyant!
Ara, que per cuina el teu bloc, eh? Quina varietat de plats…
Manel.
Gracies per la vostra crònica; tindrem en compta aquest restaurant per una de les nostres visites a Girona. Per cert….jejejejeje no m’ho puc callar… primícia !!!! ….. el Pare Noel m’ha portat una reserva per el CELLER DE C’AN ROCA….. per el 29 de Setembre……. elis …elis
Ep Miquel, això no s’hi val!!!!
El Celler de Can Roca és parlar de la Champions League. Nosaltres només juguem a Segona B…
Quin regal, eh? A nosaltres ens encantaria trepitjar algun restaurant estrella Michelin, però ens deixem tots els “quartos” als viatges… Haurem d’estalviar més, je,je…
Encara queda molt pel setembre, però esperem que ens feu una bona entrada al bloc explicant el que us ha semblat el restaurant.
Gràcies pel comentari a l’entrada!