Islàndia, el país sense McDonald’s

Islàndia no trobareu ni un McDonald’s. No és que siguem fans d’aquesta cadena de menjar ràpid, ni molt menys, però ens fa gràcia constatar que és impossible menjar un Big Mac en tota la illa.

Realment ho trobem estrany, ja que parlem d’un país europeu i molt cosmopolita, i avui en dia tots sabem que et trobes hamburgueses a qualsevol lloc del món. 3 establiments van arribar a existir al país, però la crisi econòmica que va deixar-lo a la bancarrota, la seva petita població, i els alts costos d’importació dels ingredients, van fer tancar-los a finals del 2009. Islàndia havia d’importar les hamburgueses des d’ Alemanya, i de fet, era el país on es podia trobar el Big Mac més car de tot el món.

No patiu, que no trobareu a faltar aquests establiments, la capital, Reykjavík, ofereix restaurants de tot tipus (els preus no són precissament econòmics).

(vídeo HD. Música: “Everybody” – Ingrid Michaelson)
Clicar per veure la descripció de la Ruta per Islàndia
iconos ciudades islandia cat

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

8 respostes a “Islàndia, el país sense McDonald’s

 1. Només perquè no hi ha McDonal’ds ja val la pena… he he. Estic preparant un viatge a Islàndia a principis d’any. Alguna recomanació? Petonet

  1. Hola Marina,
   que valenta, marxar a Islàndia a principis d’any és molt atrevit. Encara que només he estat 15 dies, podria escriure moltes línies sobre aquest país. De fet, a les pestanyes del menú del bloc, pots trobar “El Diari d’Islàndia”, amb una informació més detallada de la ruta, l’allotjament i el vehícle llogat. He fet un mapa amb els principals llocs visitats que et poden servir d’exemple. A més de la diferent informació a la web, et recomano un llibre de viatges anomenat : Islàndia, l’illa secreta (del que preparo una propera entrada) a on l’autor detalla molt bé la vida en aquest país tan meravellós.
   En ple hivern les condicions han de ser realment dures (a l’octubre ja feia bastant de fred), però amb una bona preparació segur que no hi ha cap problema. Potser trobaràs poca oferta d’allotjament, ja que molts tanquen fora de temporada, però sempre hi ha grans cadenes d’hotels que obren tot l’any, o petites cabanes i albergs que no tanquen mai.

   Si vols alguna dada més concreta no dubtis a demanar-la, ja que la informació és tan amplia que no sé que recomanar-te.
   Gràcies.
   Manel.

   1. Gràcies Manel! Doncs m’ho miraré amb clma. Tot això qeu dius de la informació detallada segur que m’ajudarà un xic més… i si el llibre està bé miraré de trobar-lo. Gràcies per tot!

 2. Hola, Manel i Cristina! Ostres, quines dents més llargueees! 😉 Us faríem tantes preguntes d’Islàndia… En principi ho tenim tot a punt per anar-hi 10 dies a l’agost, només farem el sud, el sud-oest i la península de Snaefells (on veig que hi heu visitat força llocs, diuen que és Islàndia concentrada en pocs kilòmetres), per no haver de fer gaires distàncies en cotxe i gaudir d’estones llargues als llocs que tenim previstos de veure. Malauradament n’hi ha un dels dos que s’ha quedat sense feina i si no canvien les coses potser haurem d’anul·lar-lo, ens acolloneix (perdó per l’expressió) la despesa que poguem fer al país. Però bé, la il·lusió encara es manté viva, i més després de veure i llegir el vostre bloc.
  Sigui com sigui, llegint aquest comentari que feu sobre les hamburgueses, he llegit a la Frommer’s que tot i no haver-hi McDonald’s (cap problema, no en som gaire fans) n’hi ha per tot arreu, que se’n venen a molts llocs, i que el menjar fora de restaurants és econòmicament tolerable. Compartiu els comentaris? I d’altra banda, volem anar molt per la nostra i cuinar als albergs i apartaments on ens allotjarem i ens debatim entre alguns supermercats per fer-hi la compra. Hem sentit a parlar del Bónus, però vosaltres en coneixeu algun que recomaneu especialment?
  Bé, nois, moltes gràcies per avançat! I també per compartir les vostres experiències amb els afamats de món!
  Toni i Jordi

  1. Hola nois, quina alegria més gran rebre el vostre missatge. És un honor per nosaltres que passeu a fer un voltet pel nostre blog. I a sobre, per parlar d’Islàndia, un lloc que ens va encantar i que recomanem a tothom!!
   Esperem que s’arregli això de la feina i que pogueu fer el viatge. Ànims!!!
   Aviam, com a qualsevol destinació, depen de cada persona el pressupost del menjar i de tota la resta de coses. No us enganyarem dient que Islàndia és barata, però fent bondat, tampoc és tant diferent de casa nostra.
   Nosaltres vam viatjar fora de temporada (octubre), cosa que va abaratir força el transport i allotjament.
   Sens dubte, el més car, és anar de restaurant mig-alt, i emplatar-se. Aquí és quan pots sortir amb la cartera buida. Però si tal com dieu, cuinareu força, podreu estalviar un munt. El Bónus (recordem moltíssim el logo del porquet rosa) són una bona opció i estan molt repartits.
   Nosaltres vam optar molt per l’opció “sopa i plat del dia”. Us expliquem: a molts pobles es pot trobar el petit supermercat, la cafeteria o fins i tot a les benzineres, on fan una sopa del dia (la de coliflor era espectacular) i algun plat senzill. Es pot menjar al moment o demanar per emportar, ideal per endur-s’ho durant la ruta i menjar davant d’algun dels fantàstics paisatges islandesos. Aquesta opció no era molt cara, i va ser la que més vam fer servir nosaltres. També ens preparàvem algun sandwich o entrepà, que sempre arregla el dia.
   I a Reykjavik, cap problema, l’oferta de menjar és força gran i àmplia.
   Disculpeu per què segurament oblidem moltes coses, i ara mateix som de ruta pel Canadà, lluny del nostre ordinador amb informació viatgera…
   Però si tireu endavant el viatge i necessiteu més informació, no dubteu a enviar-nos un mail per demanar-nos informació més concreta.
   diaridelabonavida@hotmail.com

   Ja ens explicareu.
   Salut i bons viatges, Toni i Jordi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: