Escapada estiuenca a la Cerdanya

Quant un decideix fer ruta en moto, una de les coses que més ens fa estar pendents, és la meteorologia. Tota la setmana anterior a la nostra escapada va ser una atenció constant a l’informació del temps.  Els nostres plans eren fer una ruta de 3 dies en moto pel Pirineu, i necessitàvem que no plogués. Per sort, el sol ens va acompanyar!

ruta-moto-pirineu.jpg
En ruta!!

Sortim de casa direcció al petit poble de Riu de Cerdanya, a 20 minuts de Puigcerdà, i ens instal·lem a l’hotel Petit Riu de Cerdanya (veure la nostra opinió). Un petitíssim poble on la majoria de casetes són segones residències de gent de ciutat. I encara que som en ple agost, al viatjar entre setmana, no trobem a tanta gent com ens pensàvem.
Aquest poblet es va convertir en centre neuràlgic de les nostres rutes per la zona. Fem caminades fins a pobles com Bor o Pedra, on ens perdem per senders i ens creuem amb vaques, cavalls, ovelles… Allà visitem l’església de Sant Julià de Pedra, del segle XI.

cerdanya paisatge
Paisatge al poble de Pedra
SONY DSC
Les vaques ens acompanyen durant les caminades
cerdanya
Església St. Julià de Pedra
ovelles descansant
A les hores de calor, tothom descansa
SONY DSC
Posta de sol a la Cerdanya
SONY DSC
Cavalls que posen per la foto

Al dia següent, conduïm per Senillers i Travesseres direcció Arànser, i arribem fins l’estació d’esquí de fons d’Aransa. Les carreteres són estretes, revirades i amb unes vistes increïbles. El còctel perfecte pels tres: la moto i nosaltres dos! Allà aparquem la màquina i caminem una mica. La nostra intenció era arribar fins el Llac de la Pera, però l’horari (és massa tard si volem dinar on tenim previst) ens impedeix arribar fins al final.

Des de la mateixa estació puja un camí sense asfaltar d’uns 5 ó 6 quilòmetres, més 45 minuts a peu per una ruta que ens porta al Llac.  Nosaltres decidim quedar-nos prop de l’estació d’esquí i fer una caminada d’uns 3 quilòmetres, passant per la Bassa de Comabella. Tornem enrere per baixar un altre cop al poble de Travesseres, on anem a dinar al restaurant Cal Lliuret (ho recomanem!). Boníssims els seus arrossos! (gràcies Pol per les teves recomanacions). L’oferta d’excursions per la zona és enorme.

SONY DSC
Conduim en moto per carreteres revirades amb paisatges espectaculars
SONY DSC
Poblets al Pirineu
SONY DSC
Sostres de pisarra
SONY DSC
Caminant pel bosc
llac
Bassa de Comabella
SONY DSC
Creuant el riu
DSC06255 ret
Mmm! Un deliciós arròs negre al restaurant Cal Lliuret

Després de tanta natura decidim visitar també Puigcerdà, i aquí si que notem més ambient. Es nota que s’apropa el cap de setmana i són molts els que visiten aquesta ciutat. Passegem pel carrer Major, i el seu centre neuràlgic: la plaça de Sta. Maria i dels Herois. Pugem els 185 graons del seu campanar, el que queda de l’antiga església de Sta. Maria, destruïda a pic i pala l’any 36 i tot un símbol a la ciutat. Les vistes de 360 graus que obtenim com a recompensa són espectaculars! També visitem l’Estany de Puigcerdà i el Parc Schierbeck.

DSC06270 ret
Vistes des del Campanar de St.a Maria
DSC06296 ret
Carrer Major de Puigcerdà
SONY DSC
Estany de Puigcerdà

Al vespre visitem Alp i Das, dos poblets encantadors. La casa del comú, amb el seu campanar i rellotge, ens porta molts records de visites anteriors.

SONY DSC
Campanar de Das
SONY DSC
Capvespre en ruta

Dimecres al matí, per casualitat, coincidim amb el Mercat d’Artesania Alimentària Pirenaica al poble de Bellver de Cerdanya. Les portalades de la seva Plaça Major són ideals per acollir les paradetes. Sort que amb la moto ens podem moure amb molta llibertat, perquè els quatre carrers del poble són plens de cotxes i turistes que, com nosaltres, volen degustar un munt de productes típics de la zona. Formatges, embotits, licors, mels… Tastem (i comprem) alguns dels productes locals i gaudim amb l’ambient. Un grup d’actors fan les delícies de nens i no tan nens…

SONY DSC
Plaça Major de Bellver
DSC06328LR
Fira de productes tradicionals a Bellver
SONY DSC
Espectacle a Bellver
Ruta en moto pel Pirineu.

La feina no perdona i hem de tornar, però ens quedem amb ganes de visitar més llocs. Les excursions i rutes que es poden fer pels poblets de la Cerdanya són infinites!

Clica per veure altres posts del Pirineu català:

pirineus-bv

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: