Som uns enamorats dels Parcs d’Atraccions, ens encanten! I d’acord, només hauria d’haver una regla a l’hora de visitar qualsevol parc: passar-s’ho bé! Però aquí van 15 consells que ens poden ajudar a preparar i gaudir al màxim d’aquesta experiència a qualsevol part del món.


Nosaltres agafem com a exemple dos dels Parcs d’Atraccions més importants del món: DisneyWorld i Universal Studios, a Orlando (Estats Units) cada un amb les seves múltiples zones i àrees temàtiques. Decidim destinar 3 jornades a visitar-los, i aquí van les nostres suggerències si esteu pensant a transformar-vos per uns dies en nens petits, o porteu amb vosaltres als peques de la casa…

S’ha de pensar molt bé quina és la millor opció de tiquets per entrar als parcs. Tenen un munt de variants (per dies, per horaris…) i cal estudiar-les a consciència si volem planificar i estalviar-nos diners. Les entrades són realment cares, i és millor perdre una mica de temps prèviament decidint la millor opció. Les entrades comprades per internet i amb previsió, acostumen a ser més econòmiques que les adquirides directament a taquilla.

Arribar ben d’hora i marxar els últims és una magnífica solució per viure un munt d’experiències, però també ho pot ser seure un moment i organitzar-se per no malgastar esforços i caminates. Distribuir les zones i prioritzar atraccions és el millor consell per acabar la jornada amb la sensació d’haver-la aprofitat del tot.


No és el mateix visitar els Parcs en parella, que en família, o amb amics. El ritme pot canviar si tots som adults, o si viatgem amb nens petits. Es poden llogar cotxets per nadons o nens petits, i són ideals per tal que no acabin la jornada destrossats. Totes les atraccions permeten deixar els cotxets en llocs ben identificats.

Aquesta és una part més difícil de totes, ja que prèviament és impossible saber en que consistirà una atracció. Però a les indicacions de cada una d’elles, o amb el que ens diguin els diferents empleats que trobarem, si que podem fer-nos una idea del que visitarem. No és convenient entrar amb menors a shows que puguin produir una mica de por; o ser adults i entrar en una atracció per nens. Normalment tot està molt ben indicat, però informar-se no està de més. Si ens distribuim bé la jornada, podem repetir aquelles atraccions que més ens han agradat.

Depenent dels dies que tinguem per visitar-los, és recomanable agafar-nos alguna jornada de descans entre parc i parc. Recomanen que cada 2 dies de visita, s’agafi un de descans. Realment la visita és esgotadora físicament, i un dia de relax entre mig ens ajudarà a recuperar forces i continuar amb energia. Costa fer-se una idea de les dimensions dels parcs, i l’esforç que es necessita per voltar per tots els seus racons. Com a exemple, només cal dir que Disney World disposa de 12.000 hectàrees, on operen 6 parcs temàtics, 24 hotels, centenars de botigues i restaurants, 2 centres comercials i sis circuits de golf. Uf! Cansa fins i tot enumerar-ho…

Planificar la visita als parcs pot ser realment complicat, sobretot si hi ha molta gent (com acostuma a passar). Les aplicacions oficials que els Parcs han creat per utilitzar amb els mòbils són realment útils. Ens permeten saber l’ubicació de les atraccions, el temps de cua, podem saber les que hem visitat i les que ens queden… A més, gairebé sempre disposarem de wifi gratuït dins els recintes.

Cada parc té alguna manera de minimitzar l’efecte de les cues, que poden arribar a ser llarguíssimes. A DisneyWorld, per exemple, existeixen les Fast Pass, que permet fer un número determinat de reserves d’alguns shows/atraccions i estalviar bona part de les cues. A Universal Studios tenen un sistema similar i s’anomena Fast Express.

Si viatges sol, o ets l’únic del teu grup a qui interessa una atracció i vols accedir mentres la resta t’espera, has de saber que sovint trobaràs fileres de cues individuals. Pots estalviar un munt de temps, perquè moltes atraccions han de quadrar les persones que pugen i sempre anar sol és sinònim d’accedir abans.

Una bona opció és prendre nota dels horaris de les principals desfilades, signatura d’autògrafs de personatges o performances itinerants. S’han de fer veritables càlculs per no arribar tard, i tot i que la majoria es repeteixen durant tot el dia, és possible que si no les preveiem marxem sense haver-les viscut.


En temporada d’estiu, cal vigilar amb el sol que pot afectar-nos després de llargues caminates. Una gorra pot ser molt útil i posar-se crema solar és indispensable. S’ha de beure líquid sempre que podem, i això no serà difícil, ja que trobarem restaurants i xiringuitos on comprar-ne. Per estalviar diners, podem anar reomplint les ampolles a les moltes fonts que trobarem distribuides pel recinte.

I parlant de menjar, és important pensar en dedicar una estona a seure i tastar alguna de les moltes variants culinàries que trobarem als parcs. Normalment associem el fast-food amb aquests llocs (i és enormement cert), però també podem trobar menjar molt més saludable i light. Només cal buscar. Està permés entrar menjar, així que si volem, podem muntar-nos el nostre propi picnic.

Quedarem eclipsats per tot el merchandising que trobarem relacionat amb els personatges dels parcs. Trobarem un munt de botigues repartides per totes les instal·lacions, algunes de petites i d’altres d’enooormes. No cal comprar-les totes de cop ni portar-les a sobre si ens anem desplaçant. Tenen un servei per acumular-les quan anem visitant les diferents botigues, i recollir-les totes juntes al final del dia. Això sí, els preus acostumen a ser elevats, i si decidim portar un record per bona part de la família, atenció a la butxaca… Fora dels parcs, podem trobar molts outlets on també venen souvenirs a preus molt més econòmics. També és cert, que la qualitat pot no ser la mateixa, o per tema de llicències, no hi haurà exactament la mateixa figura/samarreta/peluix.


L’allotjament és clau en aquest tipus de vacances. Normalment tenim dues opcions: hotels dins els mateixos parcs o fora. Els primers acostumen a ser molt més cars, però tenen l’avantatge d’estar integrats en l’entorn del parc que visitem, l’accès és més ràpid, a vegades poden gaudir d’un horari ampliat per visitar les atraccions, i depenent de la tarifa contractada, fins i tot ens poden portar les compres realitzades durant el dia a la nostra habitació. Per contra, podem estalviar-nos una part important del pressupost si triem hotel fora de les instal·lacions dels parcs. La majoria té busos inclosos al preu de l’habitació, que ens portaran als accesos, però és important demanar-ho al fer la reserva per no trobar-nos amb desilusions.

Com hem dit abans, potser ja tenim inclós el servei de transport als parcs al nostre hotel, però si no és el cas, o simplement els horaris que tenen no ens van bé, sempre podem contractar un servei de taxi. A més dels oficials, existeixen serveis de cotxes particulars que poden sortir molt més econòmics. Els trobarem als pàrquings i accessos als parcs, i tot i no estar logotipats, veurem com discretament ofereixen els seus serveis. Si trobem un que ens caigui molt bé, podem demanar una tarjeta per poder contactar amb ell de nou i pactar els trajectes i horaris.


Potser no cal dir-ho, però si hem decidit visitar un parc d’atraccions, és per passar-nos-ho bé, així que sempre hem de mantenir una actitud positiva. Si hem fet moltes hores de cua, si no hem pogut pujar a la nostra atracció favorita… No hem de desesperar! Si viatgem amb menors, només cal observar les cares de felicitat que mostren gaudint del parc. I si ho fem en parella o amics, hem de transformar-nos en nens petits durants uns dies.


15 consells que com hem dit abans, es poden resumir en un: passar-s’ho com un nen petit!!
En propers articles detallarem cada Parc i les atraccions i shows que més ens han agradat.