Girona Temps de Flors, una escapada genial!!!

No hi ha escapada més perfecta, que visitar una ciutat bonica coincidint amb un esdeveniment original. I això és el que passa quan visitem la preciosa ciutat de Girona, durant un dels seus actes festius més macos: el Temps de Flors.

girona flors-26
Ambient al centre històric de Girona
girona flors-14
Les flors són les protagonistes
girona flors-8
Un munt de racons formen part de Temps de Flors

girona flors-3

El que va començar com un petit esdeveniment gironí el 1954, ha acabat sent un gran festival de renom internacional, on turistes (i els propis habitants de la ciutat) omplen carrers i espais de Girona ambientats amb temes florals i projectes artístics.

El mes de maig és Temps de Flors, on els principals monuments de la ciutat acullen projectes florals que l’omplen de color i creativitat. I és que aquests més de 60 anys d’història, han servit per marcar una evolució artística, i també per augmentar la quantitat de racons i espais que acullen el festival.

girona flors-23
Tothom vol fotografiar les flors…
girona flors-24
…o formar part de la foto
girona flors-20
Passejar i voltar és part de l’esdeveniment
girona flors-22
Les creacions artístiques també formen part de Temps de Flors

Un clar exemple és la Catedral, emblema arquitectònic de Girona. Les seves populars escales cada any són un dels punts neuràlgics del festival. Aquest any no són plenes de flors, però acullen una interessant obra artística.

girona flors-30
La Catedral de Girona i l’obra artística a les seves escales
girona flors-25
La Basílica de Sant Feliu també és un espai a visitar
girona flors-27
Fins i tot alguns restaurants, com el Tagliatella, ofereixen racons florals

Durant el Temps de Flors, es poden visitar, de manera gratuïta, espais com els Banys Àrabs (atenció a les llargues cues d’aquest lloc); l’emblemàtic edifici de les Sarraïnes; la Casa Lleó Avinay; la Torre Gironella, antiga fortificació; esglèsies com Sant Martí, Sant Lluc, la Basílica de Sant Feliu; la Plaça dels Jurats… la llista és enorme.

girona flors-12
Projecte floral al Museu d’Arqueologia
girona flors-15
Inspiració-homenatge a la sèrie Joc de Trons?…
girona flors-16
…ambient als Soterranis de la Catedral
girona flors-18
Claustre 
girona flors-13
Plaça dels Jurats, al ben mig del Barri Vell
girona flors-7
Casa Martinez Davalillos

Res millor que agafar un dels mapes explicatius (repartits per tot arreu o que ens poden donar a l’oficina de Turisme) i començar a caminar amunt i avall sense presses. I potser amb una mica de paciència, perquè són molts els visitants que volen veure aquest esdeveniment, i la ciutat s’omple com mai. Especialment el cap de setmana es formen autèntiques riuades de gent, i cal fer llargues cues als llocs més visitats.

girona flors-21
Podem trobar llargues cues en alguns emplaçaments
girona flors-9
La flor al cul

girona flors-17

Destaquem un parell d’actes complementaris (entre molts) que fan l’escapada a Girona durant Temps de Flors, encara més interessant. El primer són les visites guiades, on guies ben preparats ofereixen la possibilitat de descobrir els principals punts de l’itinerari amb explicacions detallades de l’història de la ciutat.

El segon, de caire gastronòmic, és genial pels amants del bon menjar. Alguns restaurants de la ciutat preparen menus on les flors són ingredients de molts dels seus plats, i d’altres preparen aperitius, tapes, postres també elaborats amb flors.

girona flors-29
Un dels plats del menú floral al restaurant Bubbles
girona flors-11
Les visites guiades poden ser una opció interessant
girona flors-28
El popular pont de ferro decorat per l’ocasió

Impossible una combinació més bona per visitar una ciutat com Girona!

MÉS INFORMACIÓ:

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: