Rutes en moto per la Vall de Camprodon, Ripollès.

Ajuntem en un mateix pack: la natura de la Vall de Camprodon; les excursions que podem fer per senders i muntanyes; i la gastronomia de la regió del Ripollès… Insuperable!! Bé, encara millor, si el recorregut per les seves carreteres ho fem en motocicleta: ja tenim l’escapada perfecta!

I és que aquests dies hem decidit fugir de la calor i fer una ruta motera per la Vall de Camprodon. Allà també hem enganxat dies de sol, però la fresqueta de la muntanya ha ajudat a que els dies siguin molt més agradables.

ripolles ruta moto-18
La moto és la companya perfecta per aquesta escapada
ripolles ruta moto-2
Vistes de la Vall de Camprodon
ripolles ruta moto-5
A fer quilòmetres!!!
ripolles ruta moto-23
Ens trobarem molts ciclistes per aquestes carreteres
ripolles ruta moto gastronomia
La gastronomia és part molt important d’aquesta ruta

Ens instal·lem, i prenem com a punt base, l’hotel Puig Francó (ho recomanem), situat a l’urbanització Font-Rubí de Camprodon. El lloc és magnífic per desconnectar de tot, envoltat de valls i cims, amb un magnífic restaurant, i pels més esportistes, pistes de padel i volei…

ripolles ruta moto-1
Hotel Puig Francó sota les estrelles
ripolles ruta moto-13
Relax!!!

El plan dels diferents dies és recórrer les revirades carreteres de la zona per visitar els poblets de muntanya que tant ens agraden, aturant-nos sovint per dinar, berenar, sopar, fer el cafetó… vaja, pel que calgui!!! 🙂

I aquestes són les 3 rutes principals que fem, amb alguns consells orientatius:

-De Ripoll a Camprodon.

Podem agafar forces prenent un cafetó a qualsevol de les diferents terrasses situades a la Plaça del Monestir o la Plaça de l’Ajuntament de Ripoll, amb vistes al conjunt més popular d’aquesta ciutat: l’església de Sant Pere i el Monestir de Santa Maria de Ripoll. Són 25 quilòmetres que farem en poc més de mitja hora, circulant per la carretera N-260 i més endavant la C-38. Passarem per pobles molt bonics, com Sant Joan de les Abadesses o Sant Pau de Segúries. Camprodon serà la destinació final.

ripolles ruta moto ripoll
La postal més coneguda de Ripoll
ripolles ruta moto-17
Camprodon al capvespre

-De Camprodon a l’estació d’esquí Vallter 2000.

Una bona ruta de muntanya (GIV-5264), que, sempre en pujada, ens traslladarà a peus de l’estació de Vallter 2000, on podrem gaudir d’activitats com senderisme, descobrint les moltíssimes rutes que ofereix la vall. Es tracta de només 25 quilòmetres de carretera, però que cal prendre’s amb molta calma. Recomanem parar als magnífics pobles que trobarem al camí: Llanars, Vilallonga de Ter, Setcases

El millor plan, deixar la moto (o cotxe) al pàrquing de l’estació, agafar el telecadira que opera a l’estiu, pujar fins els 2.535 metres d’altitud,  i fer alguna dels diferents caminates que ens ofereix la vall. Portar uns entrepans per fer un picnic amb les millor vistes és realment genial (post en preparació).

ripolles ruta moto-7
Ens aturem sovint per gaudir de cada racó
ripolles ruta moto-8
Estació de Vallter 2000
ripolles ruta moto-10
Les vistes són realment úniques!
ripolles ruta moto-12
Poble de Setcases
ripolles ruta moto-4
Platgeta al costat del riu Ter a Setcases
Molló
Poble de Molló
Molló
Panoràmica de Molló
ripolles ruta moto-3
Poblet de La Roca

-De Camprodon a Prats de Molló (Catalunya Nord).

Conduirem durant poc més de 30 quilòmetres per la carretera C-38, que es transforma en D115 un cop travessem la frontera amb França. Aquesta ruta de corbes regirades, ens farà pujar el Coll d’Ares, el coll de muntanya que serveix com a pas fronterer i uneix les comarques del Ripollès i el Vallespir (Catalunya Nord). La nostra destinació final és el poblet de Prats de Molló-la-Preste, on trobarem un agradable nucli històric enmurallat.  Hem de recórrer els seus carrerons, admirar la seva muralla, l’església Saintes Juste et Ruffine i la fortalesa de Fort Lagarde; i fer un bon àpat als diferents restaurants del seu nucli històric.

ripolles ruta moto-22
Carreteres tranquil·les, revirades i envoltades de natura
ripolles ruta moto-24
Go!!!!
ripolles ruta moto-25
Coronant el coll d’Ares
ripolles ruta moto-26
Allà trobarem el Camí de la Retirada, emprat per molts catalans que van fugir del franquisme cap a França
ripolles ruta moto-29
Un cop creuem la frontera arribarem a Prats de Molló
ripolles ruta moto-27
Nucli enmurallat de Prats de Molló
ripolles ruta moto-21
L’oferta gastronòmica a Prats de Molló és abundant

Carreteres de muntanya i la llibertat de la moto. Dos conceptes que sumaran el millor plan per una gran escapada.

Clica per veure altres propostes d’escapades al blog:

icones ciutats escapades

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

6 respostes a “Rutes en moto per la Vall de Camprodon, Ripollès.

  1. I tant, Joan! Com bé dius, aquesta zona del Ripollès és ben especial. Sovint no valorem totes les meravelles que tenim ben aprop, però la veritat és que la Vall de Camprodon és genial.
   Gràcies pel teu comentari.

  1. I tant!!! La Vall de Camprodon, com molt bona part del Ripollès, respirar tranquil·litat. Això és el que buscàvem en aquesta escapada, i donem fe que ho vam trobar.
   La llibertat de voltar al nostre aire, uns paisatges ben macos, i un bon menjar, van rematar la feina… 🙂
   Moltíssimes gràcies pel teu comentari.

 1. Només un apunt: Prats de Molló no és una localitat francesa, sinó nord-catalana. Estaria bé tenir consciència que la Catalunya Nord existeix i que molts dels seus habitants se senten catalans, malgrat que la seva terra va ser arrabassada per França.

  1. Hola Laura,
   Moltes gràcies pel teu apunt. Tens tota la raó, Prats de Molló pertany a la Catalunya Nord, i així ho corregim al post.
   Gràcies per passar-te pel nostre blog!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: