Val la pena una visita a La Défense, el barri de negocis de París?

Potser no el posem mai a la llista d’imprescindibles quan visitem París (França), però el barri de La Défense, ofereix coses que com a bon turista val la pena conèixer. Arquitectura, Centres Comercials i bones vistes… gens malament per voltar una mica.

Ho reconeixem, ens ha costat uns quants viatges a la capital francesa, fins arribar-nos a aquest barri. Segurament per mandra, i perquè sempre trobes tantes coses a París, que costa abandonar la zona més cèntrica. I això que és ben fàcil d’arribar. Situat a l’oest de la ciutat, el millor és apropar-nos amb la línia 1 del metro, amb parada pròpia a La Défense.

paris defense 15
El Barri de La Défense

paris defense 07

paris defense 01

paris defense 04

Panoràmica de La Défense
Panoràmica de La Défense

paris defense 03

paris defense 02

Aquí trobem la concentració d’edificis més alts de tota la ciutat. La majoria són oficines de grans empreses, que converteixen la zona en un dels districtes de negocis més importants d’Europa.

Una enorme esplanada, anomenada Le Parvis, connecta tots els edificis, oferint la sensació d’un espai molt obert i grandiós. I parlant de grandaries, allà també trobem Les Quatre Temps, un dels centres comercials més grans de tot París, amb sales de cinema i hipermercat; i al davant el Cnit, un modern espai que acull un Centre de Congressos, i més de 40 botigues i restaurants.

Entrada al Centre Comercial
Entrada al Centre Comercial
El Centre Comercial és enorme
El Centre Comercial és enorme
I trobarem moltes botigues i restaurants
I trobarem moltes botigues i restaurants
paris defense 12
Un gelat?
A l'interior de Centre Comercial trobem una botiga Apple oficial
A l’interior de Centre Comercial trobem una botiga Apple oficial
Podem trobar llocs on menjar o beure...
Podem trobar llocs on menjar o beure…
... i fins i tot sentir-nos Amélie dins un fotomaton
… i fins i tot sentir-nos Amélie dins un fotomaton

Els edificis d’arquitectura atrevida, barrejant vidre i ciment; escultures i monuments repartits per tota l’esplanada; fonts i una exposició d’art contemporani a l’exterior, ofereixen un entorn de ciutat moderna amb un cert aire futurista, contrastant encara més, amb el barri històric del cèntric París. I si una cosa destaca a La Défense, és el Grande Arche de la Fraternité. Conegut com Arc de la Defensa, es tracta d’una construcció en forma de cub buit i foradat, de més de 100 metres d’alçada, realitzat en marbre, granit i recobert amb plaques de vidre: imponent!!!

L'enorme Arc presideix l'esplanada
L’enorme Arc presideix l’esplanada
Sota les escales de l'Arc
Sota les escales de l’Arc

paris defense 05

paris defense 17

L’arc, inaugurat el 1989, feia funció de gran mirador, amb unes vistes increïbles de París. Avui en dia, i per desgracia, no està permès el seu accés. Les taquilles on comprar les entrades al seu peu, continuen buides amb un simple cartellet que ens indica el seu tancament. Però tot i així, des de la seva base, també es pot obtenir una bonica visió del conjunt de La Défense. I si caminem direcció sud-oest per l’Esplanade du Général de Gaulle, arribarem a un bon mirador, des d’on divisarem una bona perspectiva de l’Avenue de la Grande Armée amb el famós Arc du Triomf al fons. A més, allà mateix trobem una altra parada de metro (Línia 1 – Esplanade de La Défense) que podem agafar i ens deixarà de nou al centre parisenc.

Escultures a tot el recinte
Escultures a tot el recinte
Monument La Défense de París, que dóna nom al barri. Homenatge als soldats de la Guerra franco-prusiana de 1870
Monument La Défense de París, que dóna nom al barri. Homenatge als soldats de la Guerra franco-prusiana de 1870
Des del mirador tenim unes magnífiques vistes de l'Arc del Triomf
Des del mirador tenim unes magnífiques vistes de l’Arc del Triomf
I entre els edificis d'oficines, al fons sempre destaca la Torre Eiffel
I entre els edificis d’oficines, al fons sempre destaca la Torre Eiffel
paris eiffel-4
El barri destaca per l’alçada dels seus edificis

Com hem dit al principi, La Défense no estaria entre els llocs més importants a visitar a la ciutat, però tampoc us en penedireu de voltar una estoneta per aquest barri, que junt a la City de Londres, marquen la pauta en els negocis d’Europa. Val la pena sentir-se “Defénsois” per uns moments, que és com s’anomenen als habitants i als que treballen en aquest barri de París.

 MÉS INFORMACIÓ:

 

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

3 respostes a “Val la pena una visita a La Défense, el barri de negocis de París?

  1. Moltíssimes gràcies pel teu comentari, Josep.
   El dia que vam visitar La Défense estava molt tapat, però vam poder gaudir de moltes coses, que creiem valien la pena explicar al nostre blog.
   Segurament no és dels primers llocs que la gent trepitja quan és a París, però tampoc deixa indiferent.
   Salut!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: