Temples de Prambanan, Indonèsia

Icona del patrimoni cultural indonesi, els Temples de Prambanan són una visita obligatòria si viatgem a aquest país. Aquest enorme complex va estar molts anys en ruines, però a principis del segle XX es va iniciar la seva recuperació i avui en dia és Patrimoni de la Humanitat i un dels llocs més visitats a Indonèsia.

Situats a 20 quilòmetres de la ciutat de Yogyakarta, són el millor exemple que es conserva del període cultural hindú a l’illa de Java. Dedicat a les tres grans divinitats hindús, els temples són un exemple excepcional de l’art de Siva.

Només arribar al recinte i pagar l’entrada corresponent (11 euros/persona) ens emociona la visió tan imponent del conjunt. Arribem a les 10 del matí, però el sol ja pica de valent, i el dia és molt calurós. Recomanem portar aigua, ja que la millor manera de recórrer el recinte és a peu, fent una passejada, i trobarem pocs llocs amb ombra. Les formes arquitectòniques són molt visuals i plenes de detalls. Ideal pels amants de la fotografia com nosaltres!

indonesia prambanan 01indonesia prambanan 08 indonesia prambanan 11 indonesia prambanan 12 indonesia prambanan 07indonesia prambanan 13

 

En total hi ha 224 temples a tot el complex, de molt variades mides i en diferents estats de conservació. La plaça principal conté 16 edificacions, destacant entre tots el dedicat a Siva, de 47 metres d’alçada i els de Brahma i Vishnu al seu costat. Aquestes tres grans estructures són les que es coneixen principalment amb el nom de Temple de Prambanan (o també Lorojonggrang). Al complex també es troben els Temples de Sewu, Bubrah i Lumbung. Caminar és la millor opció, però un petit trenet pot portar als visitants als diferents recintes.

Recinte dels Temples

 

La visita s’ha d’agafar amb calma, ja que les temperatures i l’extensió del terreny ho requereixen. Si necessitem una pausa, al recinte trobarem un restaurant amb una agradable terrassa on menjar o beure alguna cosa. A una de les sortides principals, també trobarem un munt de paradetes de souvenirs i records del lloc. Tot el que sigui necessari pels turistes!!! Per sort, viatgem en temporada baixa, i no trobem molta gent.

Nosaltres arribem als Temples d’una de les formes més populars de fer excursions a l’illa de Java: el lloguer d’un vehicle amb conductor. Hi ha moltes agències de tours i a qualsevol ciutat s’oferiran a muntar-nos qualsevol excursió imaginable. Triem una de les alternatives que ens ofereixen al nostre hotel, un guia que ens portarà en vehicle per alguns dels llocs més turístics al voltant de la ciutat de Yogyakarta, entre ells Borobudur i Prambanan. L’excursió ens convenç, perquè el nostre guia, anomenat Parlan, és molt simpàtic i ens explica un munt d’informació de les zones que visitem. Això sí, entrem sols als recintes dels Temples, i ell es queda al cotxe esperant-nos. Preferim anar pel nostre aire durant les visites, sense presses ni la necessitat de seguir a ningú ni a cap grup. Com a molts altres recintes religiosos, s’ha de vestir de manera apropiada (a l’entrada reparteixen peces de tela per fer tapar les cames).

indonesia prambanan 03 indonesia prambanan 09 indonesia prambanan 05 indonesia prambanan 04 indonesia prambanan 06 indonesia prambanan 10

 

Un cop acabat el passeig, recomanem moltíssim visitar el mercat del poble de Prambanan, a pocs minuts dels Temples. Ja sabeu que ens encanta voltar i conèixer els mercats populars on els habitants d’un lloc compren la carn, fruita i aliments. Es converteix en un bon final de jornada. I és que Indonèsia és plena de contrastos i varietat, ideal pels turistes curiosos com nosaltres!

Voltant pel Mercat d'aliments del poble de Prambanan
Voltant pel Mercat d’aliments del poble de Prambanan

 

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: