Albert Cuypmarkt, el mercat més popular d’Amsterdam

Si visitem la ciutat d’Amsterdam, és imprescindible apropar-nos fins el famós mercat d’Albert Cuyp. Aquest llarguíssim mercat de carrer (gairebé 1 kilòmetre de paradetes) i totalment a l’aire lliure, barreja a parts iguals un munt de turistes amb ganes de veure una atracció més de la ciutat, i als seus habitants, que realitzen la compra diaria d’articles de primera necessitat. 

I és que, no espereu trobar luxe i glamour en aquest lloc. Tot el contrari, és un autèntic mercat de carrer, amb un munt de parades on podem trobar roba, articles de pell, plantes, verdures, fruita, peix… La majoria de coses a molt bon preu! Si el dia acompanya, es pot passar una bona estona recorrent amunt i avall el carrer on es munta cada dia: l’Albert Cuypstraat. L’Avinguda i el carrer agafen el nom d’un pintor holandès del segle XVII.

mercat albert cuyp

colom_albertcuypmarkt

bossa_albertcuypmarkt

bici_flors_albertcuypmarkt

amsterdam366_DBV

amsterdam340_DBV

avinguda_mercat_albertcuypmarkt

amsterdam352_DBV

Allà també veurem molts bars i restaurants ètnics, amb molta varietat gastronòmica. Un punt conegut per quedar si anem amb més gent i ens perdem la pista, és la coneguda estatua de bronze que trobem a mig mercat. Es tracta d’un homenatge a André Hazes, un popular cantant holandès famòs als anys 70 i 80.

estatua_cantant_amsterdam

mitges_albert_cuypmarkt

joves_finestra_amsterdam

Segurament competeix amb popularitat amb l’altre gran mercat de la ciutat: el Mercat de les flors situat al canal Singel, encara que les temàtiques entre un i altre són ben diferents.

Albert Cuypmarket està situat al sud de la ciutat i podem arribar en transport públic. Els tramvies 4, 16, 24 i 25 i el bus 356 passen pel mercat. O per variar, podem llogar una bicicleta i imitar als milers de ciutadans que la fan servir per desplaçar-se per tot arreu (veure post sobre Amsterdam i les bicicletes). Amsterdam va ser d’aquelles destinacions triades quan tenim la sort de trobar algun dels vols barats que ofereixen de tant en tant les companyies. En poc més de 2 hores ens vam plantar a la ciutat, visitant un munt de llocs. Podeu trobar més informació a la web del mercat, que també està en castellà.

El mercat és obert de dilluns a dissabte de 9 del matí a 5 del vespre, i el trobem entre Fredinand Bolstraat y Van Woustraat, al barri de De Pijp

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

6 respostes a “Albert Cuypmarkt, el mercat més popular d’Amsterdam

 1. oh, quin mercat!! No el vaig seguir pas, quan vaig anar a Amsterdam. Sí que recordo bé els formatges, com els elaboraven als molins. Serà qüestió de tornar-hi, veient les fotos ja es veu que val molt la pena! Gràcies, parella.

  1. Marina, és un mercat molt popular i molt agradable de visitar. Els habitants d’Amsterdam van a fer les seves compres i una pasejada per la llarga avinguda plena de paradetes és genial.
   Sempre que visitem un lloc, ens voltar pels mercats. Són un lloc perfecte per conèixer una ciutat.
   Gràcies pel teu comentari

  1. Doncs ja feu tard. A mirar bitllets i visitar Amsterdam!! Això sí, no ho expliqueu gaire, que ja sabeu com estan les coses. El mercat no té gaire glamour, però sempre és genial voltar envoltat d’autèntics habitants de la ciutat que fan les seves compres.
   Gràcies pel comentari

  1. Gràcies Miquel!!!
   Ja ho hem parlat varies vegades, els mercats ens apassionen i són un lloc ideal per conèixer una ciutat. Això de voltar per un carrer ple de paradetes i veure formatges, flors, roba… És genial!!

   Una abraçada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: