Bryant Park, un dels millors racons de New York

Si sou dels que us agrada trobar llocs màgics a les ciutats que visiteu, a Nova York gaudireu com a cap altre lloc. Allà podem enamorar-nos de molts racons, i alguns es convertiran en autèntiques icones. I això és el que ens passa amb Bryant Park. Estem enamorats d’aquest lloc, i ens és impossible visitar la ciutat sense trepitjar-lo.

Situat al costat de la Biblioteca Pública, entre la 5a i 6a Avinguda i els carrers 40 i 42 els seus gairebé 40.000 metres quadrats són un lloc ideal per fer un petit descans quan portem tot el dia voltant per la ciutat, i els nostres peus ens demanen una aturada. No explicarem la història d’aquest lloc, si no més aviat el que podem trobar avui dia.

Bryant Park a la nit, sota la llum de la lluna
Quan comença el bon temps, el parc s’omple de gent
newyork_bryant park
Sota la llum de la lluna el parc encara és més màgic

bryant_park_pano

Descans i relax, però alhora un munt d’activitats diferents i gairebé diàries, que fan que cada vegada que el trepitgem ens torni a sorprendre. Tot i ser públic, està administrat per una corporació privada sense ànim de lucre.  Per començar, la seva extensa àrea de gespa, la fa ideal per tombar-nos, prendre el sol i llegir una mica. Disposa d’un munt de cadires que podem col·locar allà on vulguem i passar una llarga estona. Que tingui una xarxa oberta de wifi també ajuda a ser un punt de reunió per joves o viatgers com nosaltres.

Clica sobre qualsevol foto per obrir la galeria d’imatges:

 

I és que els dies de calor, gairebé semblen les instal·lacions d’una piscina, encara que no trobarem aigua, excepte la de la seva famosa font, el primer monument en honor a una dona de la ciutat, Josephine Shaw Lowell. Però totes les estacions tenen cabuda en aquest Parc. Estiu, primavera, tardor, inclús l’hivern… Quan arriba el fred, es munta una pista de gel que fa les delícies dels patinadors.

Quan arriba el fred, es pot patinar a la seva pista de gel
Quan arriba el fred, es pot patinar a la seva pista de gel
novayork_bryantpark_pista gel 02
A finals d’octubre ja podem patinar a la pista que munten al parc
novayork_bryantpark_hivern-1
A l’hivern es munten diverses paradetes de menjar i articles fets a mà
La font de Bryant Park està situada en un dels laterals
La font de Bryant Park està situada en un dels laterals

El millor és consultar la seva web i veure que hi ha moltíssimes activitats programades. Concerts, dansa, ioga, tai chi, malabars, classes d’idiomes… i segurament una de les més populars: el cinema. El HBO Bryant Park Summer Film Festival reuneix milers de persones davant una pantalla gegant els mesos de juny i juliol.

Si busquem activitats menys nombroses podem optar per les moltíssimes xerrades que s’organitzen. Un exemple són els Breakfast Briefings at the Southwest Porch  (esmorzars informatius en el pòrtic sud-oest). Es tracta de xerrades impartides per persones expertes en disciplines vàries, com cuina, entreteniment, tecnologies, etc. mentre prenem un cafè i/o esmorzem. A la seva web ens informen de totes les activitats.

NewYork
Quantes parelles deuen haver tingut una cita en aquest parc???
NewYork
La pluja no resta atractiu al parc
NewYork
Potser podem tenir la sort de tenir tot el parc per nosaltres sols

newyork0030_bryant park

Una de les zones més conegudes del parc és la que ocupa el seu famós Carroussel. Aquest pintoresc tiovivo, és un homenatge a l’aire afrancesat que se li vol donar al parc. I si volem activitats més esportives, podem fer-ho a les seves taules de ping-pong, als partidets de petanca que s’organitzen o més intel·lectuals a les seves taules d’escacs i backgammon repartides pels vorals. Ah! I des de fa uns mesos es pot fins i tot practicar una mica de golf. La imatge d’un petit green i gent encorbatada intentant fer entrar la piloteta al forat era impagable.

A fer uns forats...
A fer uns forats…
El famós Carroussel
El famós Carroussel

novayork_bryantpark_hivern-2

Això sí, cap competeix amb la gentada que es reuneix al voltant del restaurant principal del Parc, el Bryant Park Grill. Enganxat a l’edifici de la biblioteca destaca per la seva terrassa que ofereix unes perfectes vistes del conjunt del parc. Si només volem fer un beure, podem seure a la terrassa del seu Café i gaudir també de l’entorn.

Clica sobre qualsevol foto per obrir la galeria d’imatges:

Però el millor de tot, és que encara que ens ofereix mil i una ofertes d’esbarjo, no cal fer cap per sentir que som al cor de Manhattan. Nosaltres hem tingut la sort de visitar el parc en diferents moments de l’any i amb percepcions molt variades: amb pluja, sol, vent, ple de gent, solitari…  Ens encantaria poder-lo veure nevat algú dia, i és per això, que Bryant Park sempre estarà al nostre Top Ten de racons de New York.

MÉS INFORMACIÓ:

 • Web oficial del Parc http://www.bryantpark.org/
  • Horaris Restaurant
   • Diumenge -Dijous        11:30h -23:00h

   • Divendres i Dissabte   11:30h – 00:00h

  • Cafeteria: Oberta des de mitjans d’abril fins al novembre. No cal fer reserves
 • Preus Carroussel  2 dòlars
 • Per coneixer les properes xerrades del Breakfast Briefings at the Southwest Porch visiteu aquest link
 • Festival de Cinema (juny-juliol-agost). Clica el seguent link per conèixer les pel·lícules i els horaris.

Clica si vols llegir altres posts sobre Nova York:

iconos ciudades newyork cat

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

6 respostes a “Bryant Park, un dels millors racons de New York

 1. Ei! Molt bona recomenació! La veritat és que ens sembla que no hem passat per aquest parc cap de les dues vegades que hem estat a Nova York. O potser és que a l’hivern té un aspecte molt diferent i no el reconeixem…
  Ens l’apuntem! Gràcies per compartir aquest secret de Nova York!

  1. El lloc està just al costat de la biblioteca principal de la ciutat (que també és genial per visitat i fotografiar), i tot i ser un simple parc, a nosaltres ens encanta. Amb els anys i les diferents visites, hem vist una evolució del lloc, però sempre conservant la idea de punt de reunió i descans dels novaiorquesos. A més, ens encanta poder fer posts combinant fotos fetes en diferents anys d’un mateix lloc.
   Gràcies pel vostre comentari

 2. Preciosas fotográficas Sin duda este parque es ideal para citas románticas. Gracias por el aporte con respecto a orígenes de la fuente, desconocía que fuera homenaje a la primera mujer de la ciudad. Yo como vosotros sueño con poder estar ahí rodeada de nieve……Un gran abrazo.

  1. Creemos, Teva, que compartimos contigo un cariño especial por la ciudad de Nueva York. Es un lugar al que siempre estamos deseando volver y descubrir nuevos lugares. Aunque repetir los que nos tienen enamorados es obligatorio. Y este parque es uno de ellos.
   La fuente no es espectacular ni destaca por su belleza, pero nos hizo gracia descubrir que era el primer monumento de la ciudad dedicado a una mujer.
   Esperamos volver algun dia y poder ver (y fotografiar) Bryant Park bien cubierto de nieve.
   Gracias por tu comentario y por valorar tan bien nuestras fotos.

 3. Nosaltres la coneixem en l’època de Nadal, amb la pista de gel instal·lada i plena de gom a gom. No ens imaginàvem que fos un lloc tan maco a l’estiu. Les fotografies molt i molt bones.

  1. Nosaltres també hem pogut trepitjar aquest parc amb la pista de gel muntada, i amb força fred, però ens encantaria veure Bryant Park ben nevat i emblanquinat.
   És un assignatura pendent.
   Això sí, amb el bon temps, també és un lloc genial, segurament, tal com diem al post, un dels nostres racons preferits de Nova York.
   Gràcies pel comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: