Toronto i la seguretat

Moltes coses trobem en comú entre Toronto i les grans ciutats nord-americanes, i una molt clara és el tema de la policia i la seguretat. Els cossos de seguretat impressionen, i són molt radicals amb certes normes de conducta. Hem de començar explicant que aquesta ciutat té un index de criminalitat baix, i la majoria de successos passen a la perifèria. Això sí, la parafernàlia que es crea davant qualsevol incident és enorme… Durant el temps que portem instal·lats a la ciutat, hem pogut veure algunes coses a remarcar:

Quan algú truca al telèfon d’emegencies 911, la trucada es deriva a bombers, policia i ambulància alhora, i els 3 cossos surten ràpidament cap al lloc del sinistre (accident de trànsit, incendi, robatori…). Això vol dir que de cop i volta comences a sentir sirenes i un munt de vehicles passant a tota velocitat. Un cop a lloc, decideixen quant personal és necessari i la resta es retira, però en un primer moment sempre sembla que el succés sigui més espectacular del que realment és.

Au!, un tram d'un dels carrers principals de Toronto, College St, tallat per trobar un paquet sospitós
Au!, un tram d’un dels carrers principals de Toronto, College St, tallat per trobar un paquet sospitós
Un amable revisor de tranvia ens informa de l'incident
Un amable revisor de tranvia ens informa de l’incident
Ens agrada observar com treballen companys de la nostra professió
Ens agrada observar com treballen companys de la nostra professió

toronto_policia_06

No podem evitar ser una mica tafaners...
No podem evitar ser una mica tafaners…

toronto_policia_01

Els mitjans de comunicació s'apropen ràpidament al lloc dels fets
Els mitjans de comunicació s’apropen ràpidament al lloc dels fets

toronto_policia_05 toronto_policia_03

I a sobre, aquest mes d’abril estan molt sensibles amb el tema de l’atemptat de Boston, al país veí. Així que no és gens estrany trobar-nos que el carrer del costat on tenim l’apartament ha estat acordonat i envoltat per cotxes de policia. Un paquet sospitós davant l’edifici de la Policia (que tenim a només 500 metres) crea moments d’alarma, i nosaltres, és clar, no podem evitar xafardejar… Al final, per sort, falsa alarma!!

Clica per veure altres posts de Toronto al blog
Aquest és un post “In situ”, és a dir, escrit des del mateix lloc del que parlem.

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

6 respostes a “Toronto i la seguretat

 1. Interessant reflexió i post sobre com es prenen els canadencs la seguretat. Tot i que son més tranquils i menys paranoics que els seus veïns del sud, és curiós veure l’enrenou que es munta per qualsevol cosa. Si més no, els seus serveis de seguretat deuen funcionar força bé 😉

  Per cert… a risc de semblar tafanera, em fascinen aquests “collages” que creeu amb fotografies… ¿Què feu servir algun plugin?

  Una abraçada i a gaudir del Canadà

  1. Semblava la típica peli americana de polis i lladres, Patricia. I nosaltres a pimera fila. Jejeje.
   El collage de fotos és una opció que fa uns mesos incorpora nativament WordPress. Desconeixem amb que publiques el teu blog, però si és amb WordPress és ben senzill de fer-lo. Al mateix moment que pengem les fotos, existeix l’opció de Galeria, i això et permet varies opcions per mostrar-les.
   Ah! I no pateixis mai per demanar questions com aquesta. No som uns experts en programació (tot el contrari), però ens encanta compartir coneixements sobre com fan altres companys els seus blogs.
   Si necessites més detalls ni dubtis a demanar.
   Gràcies pel comentari

  1. I tant, Verónica. La policia va muntar un gran desplegament quan va trobar un paquet sospitós (que pots comptar, devia ser una bossa que es devia deixar algú…). I semblava una peli !!!
   I nosaltres, per variar, tafanejant tot el que podíem… No tenim remei !!!
   Gràcies pel teu comentari

 2. Semblen imatges d’algun rodatge d’alguna pel·lícula americana! Però més val prevenir que curar, així que tot i que ens sembli desmesurat molt millor no haver de lamentar-nos després.

  Que continueu disfrutant de Canadà!

  1. I tant, Anna. Com bé dius, millor que sigui desmesurat que no pas passi alguna cosa greu. Però és cert que sembla un peli. Fan tan soroll de sirenes i tan moviment de cotxes i polis que sembla una sèrie.
   Una anècdota més de la nostra aventureta!!!
   Gràcies pel teu comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: