Ubicat al barri del Born, a Barcelona, en un carreró estret i, com tot el barri, ple d’encant, trobem el restaurant Montiel. Anàvem amb ganes de tastar un dels 2 menús que ofereixen: el Gastronòmic i el Degustació, amb la possibilitat de sumar un maridatge de vins.
Només arribar, sentim als cambrers parlant en anglès als clients asseguts a les taules i ens adonem que som els únics catalans del local! És una sensació estranya, quan ets al teu país… Fins i tot, el nostre cambrer se sorprèn i ens diu: “Quin gust parlar català de tan en tan!”.
A part d’aquesta anècdota, de seguida vam remirar-nos la carta dels dos menús, triant finalment el Gastronòmic i la veritat és que no ens va decebre gens. El preu d’aquest menú és de 65 euros per persona (abril 2013) i 50 euros si triem el menú Degustació. Si fem l’opció del maridatge de vins, hem de sumar 25 euros més. El menú consisteix en uns aperitius, quatre entrants, dos segons i tres postres. Els plats no són gaire grans, però després de sumar tot el que ens vam cruspir, sortim amb les panxes plenes.
Els aperitius eren força senzills, pel que és el menú en general. Unes olives, unes xips de moniato, una mini-llauna de navalles en escabetx i unes magdalenes de pizza (que per cert, no ens van agradar gens; eren dures i no tenien gust a res). Però després va arribar l’ostra, un complement d’aquests primers aperitius, i la veritat és que era espectacular.

Els entrants van ser molt millors: una amanida d’escamarlans, senzilleta però bona (tot i que s’hauria de dir “d’escamarlà” -només era un-), un tàrtar de tonyina molt ben fet, un foie gras elaborat per ells mateixos que ens va deixar sense paraules, i un ravioli d’ànec amb peres que va ser el colofó! El sopar començava a agafar forma…




I de segon, un peix de platja, que aquesta vegada era un llobarro amb pèsols, que estava molt ben cuinat. I per acabar amb els plats principals, un garrí de Segòvia. Va ser com uns focs d’artifici! Espectacularment ben cuinat, tendre per dins, torradet per fora, amb un gust realment ben aconseguit.


Tot seguit ens van servir una porció de formatge de Sort amb trufa, molt ben equilibrat i amb un toc diferent. De postres, una mousse de maduixa amb gelatina de Caipirinha al fons, que no ens va agradar gens. La mousse estava ben feta, però la combinació amb la gelatina no tenia molt de sentit… Vam rematar la feina amb un coulant de xocolata negra, amb xocolata blanca per dins. Molt bo, però no ens el vam poder ni acabar!



Resumint, una bona combinació de plats per gaudir d’un menú gastronòmic amb alguns altibaixos. Segurament els aperitius són el més fluixet, els entrants remunten i deixen més d’una satisfacció, els segons ens van semblar increïbles, i les postres potser van tornar a baixar un pèl el llistó. Encara que com sempre diem, és qüestió de gustos…
El grup Montiel, a més d’aquest restaurant a Barcelona, té un restaurant japonès anomenat Mifune Neko (només plats per emportar) a Granollers, i un servei integral de càtering.
Ves per on no havia sentit a parlar d’aquest restaurant, de ben segur que ens ho apuntem a la llista !!!!! Casi casi de un acomiadament temporal del menjar mediterrani, oi ?
Una abraçada.
El Restaurant Montiel ens ho van recomanar, Imma, i a més està molt ben situat al rànquing Tripadvisor. Bon sopar!
I potser si que havia de ser un comiat de menjar mediterrani, però ara que ja portem uns dies a Toronto, estem veient que tenim una oferta culinaria molt amplia. Així que segurament no patirem per la diversitat.
Gràcies pel teu comentari !!!
Una adressa per posar a la llista. Per el preu crec que deu d’estar força be, encara que com dieu, tindrien que millorar algun aspecte. Gràcies per la vostra crònica
Poseu-lo a la llista, Miquel, però segur que vosaltres teniu un ampli llistat de restaurants a Barcelona. Nosaltres trepitjem poquet la ciutat, però ens agrada compartir els que ens agraden.
Gràcies pel teu comentari.
Quina salivera 😉 No coneixia el restaurant, però me l’apunto
No ho fan pas malament, Patricia. I a més, tenim poques opinions de restaurants a Barcelona. Ha de crèixer la nostra impressió gastronòmica de la ciutat!!
Gràcies pel teu comentari
Apa, ja ens heu fet venir gana! 😉
Quan torneu pel barri del Born us recomanem el Llamber, un restaurant de tapes d’autor amb un menú d’entre setmana al migdia molt interessant!
Ai, maleida gana. Això dels restaurants no té remei. Fariem un tour per tota la ciutat. I ens apuntem el que dieu, que nosaltres no coneixem gaire els locals bons de Barcelona.
Gràcies pel vostre comentari