Ubicat al barri del Born, a Barcelona, en un carreró estret i, com tot el barri, ple d’encant, trobem el restaurant Montiel. Anàvem amb ganes de tastar un dels 2 menús que ofereixen: el Gastronòmic i el Degustació, amb la possibilitat de sumar un maridatge de vins. 

localitzador_montiel web_montiel

Només arribar, sentim als cambrers parlant en anglès als clients asseguts a les taules i ens adonem que som els únics catalans del local! És una sensació estranya, quan ets al teu país… Fins i tot, el nostre cambrer se sorprèn i ens diu: “Quin gust parlar català de tan en tan!”.

A part d’aquesta anècdota, de seguida vam remirar-nos la carta dels dos menús, triant finalment el Gastronòmic i la veritat és que no ens va decebre gens. El preu d’aquest menú és de 65 euros per persona (abril 2013) i 50 euros si triem el menú Degustació. Si fem l’opció del maridatge de vins, hem de sumar 25 euros més. El menú consisteix en uns aperitius, quatre entrants, dos segons i tres postres. Els plats no són gaire grans, però després de sumar tot el que ens vam cruspir, sortim amb les panxes plenes.

Els aperitius eren força senzills, pel que és el menú en general. Unes olives, unes xips de moniato, una mini-llauna de navalles en escabetx i unes magdalenes de pizza (que per cert, no ens van agradar gens; eren dures i no tenien gust a res). Però després va arribar l’ostra, un complement d’aquests primers aperitius, i la veritat és que era espectacular.

picapica_montiel_DBV

Els diferents aperitius

ostra_montiel_DBV

Els entrants van ser molt millors: una amanida d’escamarlans, senzilleta però bona (tot i que s’hauria de dir “d’escamarlà” -només era un-), un tàrtar de tonyina molt ben fet, un foie gras elaborat per ells mateixos que ens va deixar sense paraules, i un ravioli d’ànec amb peres que va ser el colofó! El sopar començava a agafar forma…

amanida_montiel_DBV

Amanida d’escamarlans amb ametlles caramel·litzades, mango, ceps i contrastos

tonyina_montiel_DBV

Tàrtar de tonyina amb pinyons torrats, gelat de mostassa i ous de salmó salvatge

foie_montiel_DBV

Foie gras mi cuit fet a casa, amb codonyat i festucs

ravioli_ceps_montiel_DBV

Ravioli d’ànec i peres caramel·litzades amb bolets en salsa d’Oporto

I de segon, un peix de platja, que aquesta vegada era un llobarro amb pèsols, que estava molt ben cuinat. I per acabar amb els plats principals, un garrí de Segòvia. Va ser com uns focs d’artifici! Espectacularment ben cuinat, tendre per dins, torradet per fora, amb un gust realment ben aconseguit.

llobarro_montiel_DBV

Llobarro sobre guisat de pèsols al toc de sàlvia i menta amb popets

garri_montiel_DBV

Garrí de Segòvia amb acompanyament de temporada

Tot seguit ens van servir una porció de formatge de Sort amb trufa, molt ben equilibrat i amb un toc diferent. De postres, una mousse de maduixa amb gelatina de Caipirinha al fons, que no ens va agradar gens. La mousse estava ben feta, però la combinació amb la gelatina no tenia molt de sentit… Vam rematar la feina amb un coulant de xocolata negra, amb xocolata blanca per dins. Molt bo, però no ens el vam poder ni acabar!

formatge_trufa_montiel

Formatge artesà de Sort amb trufa

mousse_maduixa_montiel_DBV

Caipirinha de maduixes amb caramel de fruits vermells

coulant_montiel_DBV

Coulant de xocolata amb gelat d’avellanes i mousse de nous

Resumint, una bona combinació de plats per gaudir d’un menú gastronòmic amb alguns altibaixos. Segurament els aperitius són el més fluixet, els entrants remunten i deixen més d’una satisfacció, els segons ens van semblar increïbles, i les postres potser van tornar a baixar un pèl el llistó. Encara que com sempre diem, és qüestió de gustos…

El grup Montiel, a més d’aquest restaurant a Barcelona, té un restaurant japonès anomenat Mifune Neko (només plats per emportar) a Granollers, i un servei integral de càtering.

Advertisements

Publicat per BonaVida

Ens encanta viatjar, la fotografia, la cuina... i la bona vida! I de postres: compartir-ho amb tothom!!!! www.bonavida.cat Nos encanta viajar, la fotografía, la cocina ... ¡y la buena vida! Y de postres: ¡compartirlo con todo el mundo! www.salydescubre.com

8 Comments

  1. Ves per on no havia sentit a parlar d’aquest restaurant, de ben segur que ens ho apuntem a la llista !!!!! Casi casi de un acomiadament temporal del menjar mediterrani, oi ?
    Una abraçada.

    Resposta

    1. El Restaurant Montiel ens ho van recomanar, Imma, i a més està molt ben situat al rànquing Tripadvisor. Bon sopar!
      I potser si que havia de ser un comiat de menjar mediterrani, però ara que ja portem uns dies a Toronto, estem veient que tenim una oferta culinaria molt amplia. Així que segurament no patirem per la diversitat.
      Gràcies pel teu comentari !!!

      Resposta

  2. Una adressa per posar a la llista. Per el preu crec que deu d’estar força be, encara que com dieu, tindrien que millorar algun aspecte. Gràcies per la vostra crònica

    Resposta

    1. Poseu-lo a la llista, Miquel, però segur que vosaltres teniu un ampli llistat de restaurants a Barcelona. Nosaltres trepitjem poquet la ciutat, però ens agrada compartir els que ens agraden.
      Gràcies pel teu comentari.

      Resposta

  3. Quina salivera 😉 No coneixia el restaurant, però me l’apunto

    Resposta

    1. No ho fan pas malament, Patricia. I a més, tenim poques opinions de restaurants a Barcelona. Ha de crèixer la nostra impressió gastronòmica de la ciutat!!
      Gràcies pel teu comentari

      Resposta

  4. Apa, ja ens heu fet venir gana! 😉
    Quan torneu pel barri del Born us recomanem el Llamber, un restaurant de tapes d’autor amb un menú d’entre setmana al migdia molt interessant!

    Resposta

    1. Ai, maleida gana. Això dels restaurants no té remei. Fariem un tour per tota la ciutat. I ens apuntem el que dieu, que nosaltres no coneixem gaire els locals bons de Barcelona.
      Gràcies pel vostre comentari

      Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s