Pike Place Market, l’ànima de Seattle

Poc es devien imaginar 8 agricultors de Seattle que les seves paradetes per vendre fruita i verdura es convertirien en un dels llocs més visitats de la ciutat. D’això ja fa més de 100 anys, però les històries que s’han succeït durant tot aquest temps han sigut el que han donat sobrenom al Mercat de Pike Place“l’Ànima de Seattle”. 

I és que 10 milions de persones passen cada any per aquest famós mercat, inaugurat el 1907. El regidor Thomas Revelle, fart de veure la indignació ciutadana davant els preus estratosfèrics  dels articles de primera necessitat, proposa la creació d’un mercat de carrer sense intermediaris. Els agricultors exposarien els seus productes directament a la clientela. L’èxit va ser immediat, i la seva política de venda, anomenada “Meet the Producer” (coneix la persona que ho fa), encara segueix vigent avui dia.

SEATTLE_0134_DBV

SEATTLE_0101_DBV

SEATTLE_0061_DBV

Situat al carrer Pike Place, amb vistes a la Badia d’Elliott, el conjunt el formen diferents edificis i trobem molts tipus d’establiments. Botigues de roba, articles de regal, joieria, plantes, menjar, discos… una llista interminable. Però totes tenen en comú l’aire de botiga independent i artesanal. També és un lloc ideal per trobar algun restaurant, cafeteria o forn de pa. De fet, en un edifici del mateix carrer va ser on va néixer el primer Starbucks, expandint-se després a tot el món. Prendre un cafè amb tranquil·litat en aquest local és feina difícil, ja que sempre acostuma a estar ple de turistes.

Sempre hi ha músics davant del primer establiment que es va crear de l'Starbucks
Sempre hi ha músics davant del primer establiment que es va crear de l’Starbucks

L’entrada principal es troba a l’anomenant Main Arcade, un edifici amb forma triangular amb botigues al seu interior però també a fora el carrer. Visitar-lo els caps de setmana es pot convertir en una autèntica bogeria, per la quantitat de gent que ens trobarem. Alhora, també serà una experiència única, ja que la multitud fa créixer la seva llegenda. Tocar, remenar, tastar… mil experiències sensitives si voltem per les parades. Ah! I no hem d’oblidar que trobarem diferents nivells, i que val la pena recórrer tots els racons. De fet, les plantes inferiors acostumen a ser molt més tranquil·les i allà podem trobar botigues més “exòtiques” (jocs de màgia, posters antics…). Fins i tot es poden contractar tours que el mateix Mercat organitza pels turistes.

També trobarem artistes de carrer (alguns més bons que altres) que ofereixen el seu show a la multitud, davant l’atenta mirada de Rachel, una porqueta feta en bronze convertida en la mascota no oficial del Mercat, i on podem dipositar unes monedes al seu interior. Rachel recull anualment uns 7.000 dòlars en monedes de tot el món, que la Fundació del Mercat destina a serveis socials.

SEATTLE_0412_DBV
Rachel la mascota no oficial del Mercat

SEATTLE_0450_DBV

I encara és possible trobar un altre espectacle dins d’aquest gran Mercat. Es tracta dels peixaters de Pike Place Fish Market que amb la seva manera de vendre el producte es guanyen els aplaudiments dels centenars de visitants que passen cada dia. Cantarelles, fotos amb enormes salmons, complicitat amb els clients, i el llançament de peixos entre els venedors, han aconseguit augmentar la fama del Mercat. I sense renyir amb la qualitat, ja que venen una barbaritat, i poden enviar la teva compra a molts llocs del món.

SEATTLE_0446_DBV
Llançament de salmó. Tot un reclam turístic!
SEATTLE_0145_RET_DBV
Les peixateries són un lloc destacat al Mercat
SEATTLE_0407_DBV
Tot i ser una atracció, ofereixen una gran qualitat en els productes

SEATTLE_0416_DBV

Els peixaters són la delícia dels turistes
Els peixaters són la delícia dels turistes

En aquest vídeo podeu veure millor el llançament olímpic de salmó:

Una bona idea és esmorzar o dinar als diferents tipus de restaurants que trobarem a la resta d’edificis del Mercat (Corner & Sanitary Market). I si no trobeu lloc on seure no patiu, podeu emportar-vos-ho i seure a la gespa del magnífic parc que trobareu al costat, el Victor Steinbrueck Park, amb vistes a la Badia. Això sí, sempre i quan no plogui a Seattle, la qual cosa sol ser freqüent.

SEATTLE_0112_DBV
Vistes de la Badia
SEATTLE_0114_DBV
Artistes al carrer
SEATTLE_0122_DBV
Una de les imatges més fotografiades de la zona

SEATTLE_0417_DBV

Així que ja ho sabeu, si visiteu la meravellosa ciutat de Seattle, heu de trepitjar el Pike Place Market. Deixeu-vos guiar per les notes del blues que tocaran davant l’entrada, oloreu les mil flors exposades, tasteu les delicatessen que us oferiran, esquiveu el peix que passarà volant per davant dels vostres ulls… I feu vida de mercat a l’ànima de Seattle!!!

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

4 respostes a “Pike Place Market, l’ànima de Seattle

 1. Sempre m’han agradat els Mercats, un dels aspectes que m’atruen mes dels viatges… I es que en els mercats es on es viu la vida d’un poble amb tota la seva plenitud. Ens apuntem a la llista de mercats pendents aquest de Seattle. Gràcies per la crònica.

  1. Tens molta raó, Miquel. En pocs llocs trobarem tanta vida i descobrirem millor una ciutat que en els seus mercats. Tot i la gran diferència entre els que podem trobar al tercer món, o a països com els Estats Units, tots tenen alguna cosa en comú. La quantitat de vida i moviment que ens mostren.

   Gràcies pel teu comentari

 2. No sabia ni que existís, aquest mercat. I mira que té 100 anys, mare meva, 100!! Gràcies per donar-nos-el a conèixer. Tampoc no sabia que hi plogués tan, a Seatle. Serà qüestió de pescar un dia com el vostre, aquests jardinets són una meravella. Gràcies per la crònica, parella! Petons

  1. Pike Place Market és un mercat molt conegut a Seattle, tot i que aquesta ciutat potser no és de les més visitades. Però nosaltres creiem que val molt la pena, i aquest lloc ens va encantar.
   I la veritat és que vam tenir molta sort amb la pluja. Només ens va ploure el dia que marxàvem cap a casa…
   Gràcies pel teu comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: