Història d’una foto (X). Sevilla i la verge

Setmana Santa, Sevilla, Processons… Una combinació realment apassionant! I no parlem de fe i religió, si no d’un dels actes més visuals i fotogènics que ens hem trobat mai.

Respectem moltíssim a totes les persones que segueixen amb devoció (i autèntica passió) totes les processons, però nosaltres volem parlar de fotografia, i aquest és un acte realment especial, on a cada segon pots trobar un moment d’inspiració per disparar la càmera.

Volem posar l’exemple d’aquesta imatge. La verge Maria Santísima de la Estrella, arriba al pont d’Isabel II, més conegut com a “Puente de Triana”.  Una de les cofradies més antigues de Sevilla, la Hermandad de la Estrella, és l’encarregada de portar el Paso de Palio de la Verge (per entendre una mica més del vocabulari de Processons de Setmana Santa, podeu veure el nostre post).

Dades tècniques: Focal 75 mm. 1/30 seg. f/1.6, ISO 640, WB: llum incandescent

Els llargs silencis es combinen amb crits i aplaudiments de devoció, una gentada acompanya el “cortejo procesional” i és apassionant intentar moure’s entre tanta gent per trobar els millors punts de vista i disparar la càmera. Això, combinat amb la llum que trobarem, ens proporciona un munt de possibilitats. I és que, la il·luminació dels carrers queda reduïda a una mínima part, i són les espelmes les que ens ajudaran a fotografiar. Volem transmetre la relació entre la verge i l’enorme multitud, sumant l’atmosfera que es crea pel fum de les espelmes i la poca llum de l’inici del pont.

Un trípode seria una ajuda perfecta, però en aquest cas, era feina impossible. Difícil trobar un forat on situar-se. Els costaleros porten a pes la gran estructura amb la imatge de la verge, i aquest moviment, sumat a disparar a mà, provoquen sovint fotografies mogudes. És just en aquests moments, quan mirant pel visor de la càmera, trobem aquell instant exacte que volem capturar, i el sumem a  l’emoció dels centenars de devots que ens envolten, criden i ploren al pas de la verge. Un crit de “Viva la Virgen de la Estrella!!!!” ens acompanya mentre cliquem el disparador de la nostra càmera… Just en aquell moment, donem gràcies com mai, per gaudir d’instants com aquest.

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

6 respostes a “Història d’una foto (X). Sevilla i la verge

 1. Jo, que no soc gens religiosa i que les escultures dels passos de Setmana Santa em fan moltíssima por (massa realistes), reconec que la setmana santa a Andalusia es viu amb una intensitat increïble…

  1. Tens molta raó, Patricia. La Setmana Santa a Andalusia és una cosa molt especial. Nosaltres tampoc som gens religiosos, però és cert que quan veus tantes persones emocionades pel pas de les processons, se’ns posa la pell de gallina.
   Gràcies pel teu comentari

 2. A mi me encanta toda la parafernalia religiosa, sea de un color u otro, y por supuesto la respeto.
  Pero, no se porque, las procesiones me recuerdan la niñez.
  Buen post
  Saludos

  1. Por supuesto, el respeto siempre tiene que existir, aunque no compartamos tanto sentimiento.
   Y verdaderamente es un acto religioso que tiene un componente visual tremendo.
   Recomendamos participar alguna vez en la vida en cualquier procesión de España, ya que es impresionante.
   Gracias por tu comentario, Gildo.

   Por cierto, aunque el lenguaje viajero es universal, estamos preparando la versión en castellano de nuestro blog, así que si os apetece echar un vistazo…
   http://www.salydescubre.wordpress.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: