Esquiant a Vallnord. Andorra

Aquest any 2013 està sent una de les millors temporades de neu que es recorda. Diuen que fa 20 anys que no es veia nevar d’aquesta manera! I per això, a les estacions d’esquí del Pirineu estan la mar de contents! Fins i tot, a l’estació d’Arcalís, dins el complexe Vallnord d’Andorra, han hagut de tancar durant tres o quatre dies per excés de neu. Han hagut de fer feines extres per habilitar l’estació perquè els esquiadors puguin disfrutar d’aquests 5 metres de neu sense cap mena de perill.
L‘Anna, la meva amiga-monitora-a-hores-lliures, i jo (Cristina), hem anat aquesta setmana a Andorra i hem esquiat com feia temps no fèiem! La qualitat de la neu era de pel.lícula i ens ha fet un sol espectacular. Vam patir una mica de vent el dimecres, però dijous, gens ni mica. I tot i haver-hi força gent, perquè aquesta és la setmana “forta” a les pistes d’esquí, s’estava prou bé!
DCIM100GOPRO
Ens vam allotjar a l’Hotel del Pui, a La Massana (veure la nostra opinió a Tripadvisor). La veritat és que vam estar la mar de bé. Un hotel acabat de reformar, ampli, amb un personal molt amable i al costat mateix del telecabina que puja a l’estació d’esquí de Pal. Pots sortir de l’hotel amb les botes posades!

 

Des de l'hotel es pot veure el lloc d'on surten les telecadires per pujar a pistes (edifici gris del fons)
Des de l’hotel es pot veure el lloc d’on surten les telecadires per pujar a pistes (edifici gris del fons)
Un dels vespres vam anar a sopar a La Casa del Formatge, a Andorra La Vella, on vam poder gaudir d’una espectacular fondue de formatge, feta dins un pa de pagès. Espectacular! A més, aquesta gent organitzen sopars al restaurant de La Coma, dalt les pistes d’Arinsal, i quan acabes de sopar, pots baixar fins al poble esquiant… de nit!! Vam intentar reservar-ho, però com que les pistes estaven tancades per excés de neu, va ser impossible fer-ho. Però ho tenim pendent! Si algú li fa gràcia, només cal trucar al telèfon de la botiga-restaurant i fer la reserva!
Tastem la fondue de formatge feta dins d'un pa de pagès
Tastem la fondue de formatge feta dins d’un pa de pagès
Un altre dels restaurants a recomanar és l’Angelo. En tenen varis repartits per tot Andorra. Fan menjar italià i realment és molt bo (veure les crítiques a Tripadvisor).
La sopa de ceba de la Pizzeria Angelo: boníssima!!
La sopa de ceba de la Pizzeria Angelo: boníssima!!
I una última recomanació gastronòmica: el restaurant Surf, a Arinsal. És un restaurant argentí, i pots veure com fan la teva carn a la barbacoa que hi ha al menjador mateix. Vam sopar de cine!
Cada vegada són més els establiments on es parla el rus (hi ha molt turisme)
Cada vegada són més els establiments on es parla el rus (hi ha molt turisme)
O sigui, si us esteu plantejant d’anar a esquiar, no us ho penseu! No sabem quan tornarem a veure aquests gruixos i la qualitat de la neu!

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

9 respostes a “Esquiant a Vallnord. Andorra

 1. Andorra és un país fantàstic, ja ho diu l’anunci, he he, i no és pas mentida!! Als amants de la muntanya ens agrada perdre’ns per les valls immenses d’aquest petit indret. Escolta, fantàstic això de la fondue dins el pa!! En sóc fan, de la fondue… i per això tinc una pregunta, com s’ho feien per escalfar-la? No s’enduria dins el pa? La fondue habitual té encès el foc tota l’estona… ja m’explicareu… he he. Petonets!

  1. Hola Marina!

   Doncs mira, ens van portar el pa amb el formatge desfet dins i te’l deixen igual que qualsevol fondue, amb un cremador sota. El pa es torra una mica però no molt, i el formatge està al punt en tot moment! Quan te l’acabes, s’emporten el pa, te’l tallen a trossos i te’l tornen a portar amb pernil. Espectacular i molt recomenable! A més, aquesta fondue, també la pots menjar per sopar al restaurant que tenen dalt les pistes d’Arcalís i baixar esquiant de nit, quan acabes de sopar! Nosaltres ho tenim pendent!

   Cristina.

   1. òndia! Doncs ja sé que he de fer quan torni a passar per Andorra… això s’ha de provar. O bé intentar fer-ho a casa, que també! Petons i gràcies per l’info!

   2. Doncs mira, ja sé què he de fer quan torni a passar per Andorra! O bé intentar fer-ho a casa, que també! Gràcies per l’info. Petons!!

 2. Llàstima que no soc una gran fan de l’esquí, però aquests paisatges i aquestes viandes són molt temptadors 😉

 3. Uno de mis sueños viajeros es visitar un lugar de manto blanco y habeis hecho que me plantee Andorra como una buena opción. Gracias por compartir vuestra experiencia

 4. Uno de mis sueños viajeros es visitar un lugar de manto blanco y habeis hecho que me plantee Andorra como una buena opción. Gracias por compartir vuestra experiencia

  1. Muchas gracias por tu comentario, Teva.
   Andorra, especialmente esta temporada, esta siendo una maravilla para practicar el esquí y es super recomendable para relajarte unos dias. Aunque en buena parte del Pirineo se encuentran buenísimas estaciones de esquí para disfrutar de la nieve.
   Un abrazo!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: