Mercat de Nadal a Brussel·les. Bèlgica

Res millor quan comencen les dates nadalenques, que fer una escapada i visitar un dels múltiples Mercats de Nadal que podem trobar a moltes ciutats d’Europa. La varietat és enorme, i a pràcticament qualsevol localitat en trobarem. Però aquesta vegad ens decidim per Bèlgica, i passem uns quants dies a Brussel·les, Bruges i Gant. I aquí, de mercats, en saben!

Hi ha força gent, però al ser entre setmana es pot voltar molt bé
L’ambient nadalenc es nota…
El mercat i al fons l'església de Ste. Catherine
El mercat i al fons l’església de Ste. Catherine
Pista de gel
Pista de gel

brusselles mercat nadal-5

La nostra base d’operacions és la capital belga, Brussel·les, on trobem un encantador B&B, el Taptoe. La Catherine i el seu marit Daniel, porten una bonica galeria d’art, i lloguen unes precioses habitacions, molt i molt cèntriques, al costat del famossíssim Manneken Pis i a 3 minuts de la Grand Place, una de les places més boniques d’Europa.

La també anomenada Grote Markt (en neerlandès), adquireix tot el seu esplendor per la nit, quan s’il·luminen els magnífics edificis que l’envolten, com les cases gremials, la Casa del Rei, o l’Ajuntament. Declarada Patrimoni de la Humanitat, aquest any ha creat certa polèmica l’arbre nadalenc que han instal.lat, format per uns enormes cubs que s’encenen i cada certes hores canvien de colors al ritme de la música (veure post).

La Grand Place, o Grote Markt, amb el polèmic Xmas Tree
La Grand Place, o Grote Markt, amb el polèmic Xmas Tree
Un espectacle de llums il.lumina la Grand Place
Un espectacle de llums il.lumina la Grand Place
brusselles mercat nadal carroussel-1
Carroussel pels més petits

Estar allotjats tant cèntrics va facilitar la nostra visita a Brussel·les, fent a peu un recorregut per tota la zona del centre, i gaudint del que més ens agrada en aquestes dates: els Mercats Nadalencs.

El mercat, anomenat Plaisirs d’Hiver, es reparteix entre la Rue de la Bourse, la Grand Place, la Place Sainte Catherine i el Marché aux Poissons. És en aquest últim tram, on trobem la majoria de casetes amb tot tipus d’articles nadalencs: figuretes, decoració, regals, souvenirs…

Mapa del Mercat Plaisirs d'hiver
Mapa del Mercat “Plaisirs d’Hiver” (clica per ampliar el mapa)
Una mica de vi calent i entrem ràpidament en calor
Una mica de vi calent i entrem ràpidament en calor
Els licors ajuden a passar el fred !!!
Els licors ajuden a passar el fred !!!
Una gran nòria presideix el Mercat
Una gran nòria presideix el Mercat
La Bourse, decorada amb il.luminació nadalenca
La Bourse, decorada amb il.luminació nadalenca
La tartiflette és un dels nostres plats preferits
La tartiflette és un dels nostres plats preferits

brusselles mercat nadal carroussel-2

També és enorme la quantitat de llocs on podem comprar menjar i sobretot beure. No pot faltar el vi calent, i una quantitat enorme de licors de tot tipus. Una gran nòria és visible des de tota l’avinguda del Marché aux Poissons, i l’atracció principal és una enorme pista de gel. Tot i el fred que feia (vam arribar als -2 graus a mitja tarda), moltíssima gent es reuneix sota les estufetes col.locades estrategicament. L’altra opció és passejar amunt i avall per tal que el nostre cos no es congeli…

Sopem fent una ruta pels diferents plats que ens ofereixen les paradetes
Sopem fent una ruta pels diferents plats que ens ofereixen les paradetes
També cal repostar sovint per omplir el dipòsit...
També cal repostar sovint per omplir el dipòsit…
Rue du MArché aux Herbes
Rue du MArché aux Herbes
La gent no para de beure i menjar al carrer
La gent no para de beure i menjar al carrer
Podem comprar un munt de records
Podem comprar un munt de records
BELGICA_0141_DBV
Res millor que un deliciós gofre per agafar forces!

I aquest és el nostre plan per visitar els mercats de nadal: passejar per tots els carrers cèntrics de la ciutat, que són decorats amb llums de mil colors, menjar tot tipus de salxitxes i beure el gustós vi calent. Ah! I sobretot, les crêpes i els gofres. Deliciosos!!!!

Clica per veure altres posts de Brussel·les:

icones ciutats brusselles

Clica per veure altres posts de Mercats de Nadal:

icones ciutats mercat nadal

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

9 respostes a “Mercat de Nadal a Brussel·les. Bèlgica

 1. Culleres!! Ja torneu a ser de viatge??? No pareu mai, vosaltres!! Quines fotos més boniques!! Desitjo que gaudiu de les festes belgues molt i mol!! I bones festes!!

  1. El més curiós, Marina, és que a nosaltres no ens agrada gens viatjar. Tot ho fem per poder escriure el blog. Je,je… La veritat és que aprofitem qualsevol oportunitat per visitar altres llocs. No tenim remei.
   Molt bones festes!!!

   1. Doncs m’agrada molt la manera que teniu de viatjar i la manera com ho expliqueu! Avui ja no em feu tanta enveja sana perquè a Brussel·les ja hi he anat tres cops. Bones festes!!!

  1. Moltíssimes gràcies, Xavi i Txell pel vostre reconeixement. I enhorabona a vosaltres per rebre aquests premis. És un honor molt gran que el nostre blog agradi a uns viatgers com vosaltres. Encara estem alucinant amb les vostres aventures per tot el món!!!
   Una abraçada!
   Manel i Cristina
   PD: Ah! I mentre el cos aguanti, i ningú ens ho impedeixi, continuarem voltant per aquest planeta tan meravellós que tenim.

 2. Ens alegra veure que heu sobreviscut al fred… Felicitats per les fotos que són molt xules i gens fàcils de fer amb tanta llumeta i les mans congelades! Els mercats de Brussel·les potser no són els més variats d’Europa però és una de les ciutats amb una il·luminació nadalenca més bonica.
  A nosaltres ens va agradar molt!

  1. Teniu raó, Marc i Ibana, la il.luminació nadalenca de Brussel.les era molt maca. Segurament hem vist altres mercats més xulos, però ha sigut un plaer passejar per aquests carrers. I sobretot ens ha encantat Bruges!!!
   Gràcies pel comentari i pel “piropo” a les fotos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: