RUTA PER HAWAII. Diari de viatge -Dia 7- Les platges més maques de Big Island

HAWAI_0651_DBV

El dia comença abans del que volem: ens llevem al B&B Mango Sunset, però d’una manera una mica diferent… Ens desperten els crits de l’amo, a les 7 del matí, ensenyant la casa a uns hostes nous… Molt simpàtic, ell!

Un cop esmorzats i acomiadats de tota la gent del Bed and Breakfast, agafem el camí i visitem el poble de Kona, però no té cap encant especial. Això sí, aprofitem per comprar una maleta més grossa, ja que les nostres dues petites, de cabina, les portem a tope i una d’elles té una roda a punt de petar. Recordem que portem roba d’hivern de la nostra ruta per Alaska, i no sabem on posar-la. Entrem en una de les mega-botigues Ross, que vénen a ser uns basars xinos a lo bèstia. Barateta i ja fa el seu fet!

Igual que ahir, agafem la carretera 19, cap al nord, i parem al poble de Puako. La Puako Beach Drive voreja la costa i pots trobar tot de caminets que et porten a diferents platges, la gran majoria de roques. Molt maco i gens de gent!

Hi ha llocs, i moments, on estem ben sols
Al poble de Kona tothom sembla donar la benvinguda

Des d’allà mateix, agafem la Old Puako Road direcció a Waialea Bay Beach, coneguda pels seus habitants com Beach 69. És una platja familiar, amb un pàrking enorme per poder deixar el cotxe. A més, ens vam adonar que, si tries la platja de la dreta és on es troben les famílies amb els nens i està una mica pleneta. Però si vas a l’esquerra, no hi ha gairebé gent i tot és molt més tranquil.let. Ens fem una banyadeta i quan ens entra la gana, dinem sota l’ombra el que hem comprat al Queens’ Market Place, on hi ha un supermercat amb menjar per emportar.

Families senceres arriben a Waialea Beach

Per tal de fer més comprensible la nostra ruta, podeu fer clic sobre el nom de cada platja, ciutat i poble que ha sigut del nostre interès. S’enllaça amb el mapa que hem preparat del nostre recorregut per Hawaii. També podeu entrar al següent mapa.

Continuem la nostra cerca de platges per la costa oest de Big Island i anem a parar a la que diuen és la platja més maca de l’illa, Hapuna Beach. Home, és maca pel seu entorn i perquè té unes zones ajardinades, però no té res més d’especial… El que és molt divertit són les onades, cada vegada més grosses, que hi ha al mar. Ens posem a jugar com uns nens petits i ens ho passem pipa!

Platja de sorra fina ideal per banyar-se
Aquí també tenen “vigilantes de la playa”. De fet és va fer una continuació de la famosa sèrie americana en versió hawaiiana
No m’estic ofegant, simplement evito que es mullin les ulleres. És que això de ser miop pot provocar imatges com aquesta…
La platja és enorme, comparat amb les cales que hem visitat aquests dies
Atenció al detall: vam descobrir a la hawaiiana amb el cabell més llarg de tota l’illa

Comencem a encarar cap a la ciutat de Hilo, la capital, ja que avui dormirem a prop de l’aeroport per agafar el vol demà al matí, ben d’hora. Tornarem a canviar d’illa. Pel camí, parem a Waimea, en un centre comercial molt maco per comprar alguna cosa per beure. Continuem per la carretera 19, cap al nord, i trenquem per la Hawai’i Belt Road, vorejant la Hamakua Coast. És una carretera amb bones vistes de la costa i “boscos” de palmeres que creiexen moooltíssim cap al cel en zones de molt difícil accés. Aquí hi plou força i les palmeres ho noten, i molt!

Pel camí passem per zones de descans i picnic com el KoleKole Beach Park

També gaudim de la visita a un típic cementiri americà, (sí, sí, heu llegit bé!) d’aquells que es veuen a les pel·lícules. Tan gran, que s’ha de visitar en cotxe, i la carretera voreja una enorme quantitat de tombes. Un enorme arbre presideix el lloc. Sembla estrany, però gaudim de la pau i tranquil.litat que es respira (perdoneu l’humor macabre…)

Quantes pel·lícules de Hollywood hem vist amb aquest tipus de cementiris

Arribem a Hilo i busquem el nostre hotel, seguint les indicacions que hi havia a la seva web. Hem triat The Inn at Kulaniapia Falls (veure la nostra opinió a Tripadvisor i situació al mapa), que com el seu nom indica, està a tocar de la cascada Kulaniapia. Fem uns quants kilòmetres abans d’arribar-hi, travessant un camp enorme d’arbres de macadàmia. Hem de dir que per tota l’illa n’hem vist moltíssims, perquè és un fruit molt conreat i conegut a Hawaii. A més, trobem tot de sacs plens de macadàmies acabades de recollir. Tot just ara és la temporada!

És temps de collita de les nous de macadàmia, molt populars a l’illa
Venen ganes d’agafar un bon grapat i portar-lo cap a casa, i això que estan sense obrir…

Minuts abans que es faci de nit, trobem el nostre super hotel, amb vistes a la cascada Kulaniapia. En aquesta zona es troben diverses cascades, i aquesta és una de les més famoses.  La política de l’hotel és molestar el mínim possible als clients, tant que ni tan sols parlem amb els propietaris. Trobem una pissarra amb el nostre nom i el número d’habitació, i la clau, al pany de la porta. Mira, és una manera diferent de funcionar! I no està malament! A més, dormirem amb el so de l’aigua de fons…

L’hotel està situat davant de la cascada Kulaniapia, al ben mig d’un paratge selvàtic

Clica per veure post anterior:                                           Clica per veure post següent:

hawaii diari posts bv 06hawaii diari posts bv 08

 

 

 

 

 

Clica per veure informació de la ruta per Hawaii:

hawaii ruta bv cat

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

4 respostes a “RUTA PER HAWAII. Diari de viatge -Dia 7- Les platges més maques de Big Island

 1. Buf, aquests dies segrestats a la feina llegir aquest post és com una mena de tortura… 🙂 Quines platges i quins paisatges… Feu enveja de la bona!
  Sort que ja tenim altres vacancetes en ment, oi?

  1. Què us hem d’explicar de la feina! Ens ha costat moltíssim trobar moments per poder fer una entrada nova. Però un cop feta ens transporta de nou a aquelles boniques platges, i la feina s’aguanta una mica millor. Je,je.
   I el que tenim en ment no es pot definir com a vacances. No disposem de prou dies (ni estalvis). Ho podríem definir com a petita escapada, però sempre molt necessària per nosaltres.
   Gràcies pel vostre comentari!!!!

 2. Deu n’hi do quines vistes des de l’hostal!!!!! Em quedo en especial amb la foto de les teves ulleres intentant no ofegar-se… sensació coneguda 😉 Se us trobava a faltar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: