RUTA PER HAWAII. Diari de viatge -Dia 2- Coneixent la seva capital: Honolulu

Ja tenim clar que, encara que ens agradi força la ciutat de Honolulu, volem gaudir d’un altre tipus de turisme els dies que destinarem a Hawaii, així que al vespre agafarem l’avió per volar cap a una altra illa: Big Island. Però encara tenim per endavant força hores per descobrir una mica més de ciutat de Honolulu, a l’illa d’O’ahu.

Decidim visitar el barri de Chinatown per veure alguns dels seus mercats, i per arribar-hi, agafem el bus públic.

El problema és que hem anat massa feliços de la vida, sense cap guia i sense llegir gairebé res d’informació, així que anem bastant perduts. Ens costa una mica ubicar-nos, però amb l’amabilitat de la gent veiem que moltes línies de bus arriben fins a la nostra destinació (el número 2, el 13, el 40, el 42…).

Agafem el bus per arribar a Chinatown.
Entrada al mercat de Maunakea
Molt peix fresc exposat al mercat
El nen bocabadat per les granotes
Sobretot trobem un munt de parades d’alimentació

Paradetes al carrer, i uns quants locals amb diversos mercats formen l’arteria principal de Chinatown, i com a molts altres llocs d’Estats Units, la comunitat xinesa és molt àmplia. Entrem al Maunakea Market Place, on gaudim una bona estona veient com venen granotes per cuinar (veure entrada sobre aquest moment), el Dana Daody Market i tota la zona del Kekaulike Mall.

La comunitat xinesa és enorme a Honolulu
Moltíssima gent. A la parada de bus hi havia més persones que a certs poblets d’Alaska…
Molta gent gran passa l’estona a Chinatown

Continuem la nostra passejada fins el Downtown, on trobem la Honolulu més americana, la dels alts edificis d’oficines, els centres comercials i els restaurants. Allà fem especial atenció a Ford St., un dels carrers més animats, ple de joves i cafeteries, ja que la universitat de Hawaii és molt a prop d’allà.

Ford St. és on es concentra la joventut de Honolulu
Edificis alts i moderns omplen el centre de la ciutat
Pensàvem que era un tòpic, però la gent vesteix les conegudes camises hawaiianes
Els tatuatges al cos formen part de la cultura hawaiiana. Tothom en porta…
Cartells que ens recorden les icones hawaiianes

Tornem a Kalakaua Avenue, la zona més fashion, turística i comercial. Voltem de nou per la seva platja principal, Waikiki, i tot i la fortíssima calor, no ens banyem. Anem carregats amb la motxil·la i les seves platges són plenes de gent. Així que ja tindrem oportunitat de fer-ho en llocs més tranquils…

L’avinguda Kalakaua és el principal eix comercial
Podem trobar moltíssims restaurants japonesos i asiàtics, degut a la molta inmigració arribada a les illes
Un sol de justicia…
L’estàtua de Duke Kahanamoku és el punt de referència a Waikiki Beach

A les 5 de la tarda ens passa a recollir pel nostre hotel el Shuttle per tornar a l’aeroport, i ens adonem que no hem calculat el temps gaire bé. Volem arribar, com és normal, 1 hora abans del nostre vol, però hi ha bastant trànsit a la ciutat, i veiem que arribarem tard… Només ens faltaria perdre l’avió!

Li fem saber al conductor la nostra preocupació, i amb un ampli somriure, ens diu que no passa res, que arribarem a temps. Però els minuts avancen rapidíssimament, i a més, la nostra terminal és la més allunyada de totes! Deixem als altres turistes abans de baixar nosaltres, i tot i veure que falta menys de mitja hora per embarcar, el conductor continua oferint-nos un ampli somriure i intenta tranquil·litzar-nos.

Un bon berenar abans d’agafar l’avió (abans de saber que ens quedàvem sense temps…)

Passem els controls el més ràpid que podem (ens fa gràcia veure com un dels scanners de seguretat de maletes està a l’exterior de la terminal, a l’aire lliure) i arribem bufant a la nostra porta de sortida. Falta només un quart d’hora per enlairar-nos, i correm cap al punt d’informació per suplicar que ens deixin pujar a l’avió, però amb més somriures al rostre, ens diuen que podem seure i esperar. Esperar???!!! Doncs sí, no ens criden a pujar a l’avió fins a 2 minuts abans de l’hora estipulada, cosa ben normal entre els vols interns de Hawaii (segons veiem més tard). O sigui, entrar a l’avió, seure i enlairar-nos! I nosaltres preocupats!!! És el ritme Hawaiià, calmat i relaxat… I no volem abandonar aquest ritme a la resta d’illes per descobrir!!!

 

Clica per veure post anterior:                                                   Clica per veure post següent:

 

hawaii diari posts bv 01hawaii diari posts bv 03

 

 

 

 

 

Clica per veure informació de la ruta per Hawaii:

hawaii ruta bv cat

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

10 respostes a “RUTA PER HAWAII. Diari de viatge -Dia 2- Coneixent la seva capital: Honolulu

 1. Deu n’hi do quina jornada més intensa! M’han agradat molt les fotos (Manel, hi tens molta traça) i la manera com expliqueu el vostre recorregut per Honolulu. Gairebé m’he imaginat a mi mateixa passejant pels carrers de Hawaii sota el sol de justícia… 😉

  1. A partir del tercer dia, i de la visita a d’altres illes, el nostre ritme va baixar molt, Missmad. Ens ho vam agafar amb molta calma i tranquil.litat.
   M’alegro molt que t’agradin les fotos. Per mi són una part fonamental del bloc. Fa molts anys que faig fotos i gaudeixo molt viatjant amb la càmera a sobre.
   I també gaudim molt escrivint posts per reproduir com vam viure aquella jornada, per explicar sensacions que ens trobem mentre voltem per qualsevol lloc.
   Una abraçada!!!

  1. Gràcies pel vostre comentari Núria i Ramon.
   Hawaii ens va servir per relaxar-nos i gaudir d’uns entorns maquíssims.
   Esperem que les fotos ajudin a entendre millor el que ens vam trobar durant la nostra visita.
   Una abraçada nois!!

   Manel & Cristina

 2. Be… Honolulu no és el meu model per viatjar, ja que intentem fugir sempre de les multituds, però veig que vareu decidir coneixer al maxim i prescindir de les platges on la gent esta apilotonada. De totes maneres una ciutat sempre ès un lloc on confluexen totes les cultures que viuen al vontant i els contrastos son mes visibles, sobretot als mercats… el meu lloc preferit per pendre el pols a una ciutat. Continuarem llegint…

  1. Vam començar forts, Miquel, visitant el més turístic de tot Hawaii, Honolulu. Però vam decidir que amb un dia ja en teniem prou. La resta d’illes són molt més tranquil.les i relaxants.
   Això sí, visitar els mercats de les ciutats, sempre és un plaer.
   Gràcies pel comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: