Història d’una foto (IV). Capvespre a Bonnieux, França

Avui volem mostrar una d’aquelles fotos fetes per casualitat. I és que si una cosa tenim clara, és que en la fotografia de viatges i paisatge, existeix un component anomenat “sort” que també és molt important. I ens atreviríem a dir que formaria el 20 % d’una fotografia d’aquest tipus.

I per què ho dic això? Doncs perquè moltes vegades, quan viatgem, no podem establir amb tota seguretat on serem a tal hora o, quin és el milloc lloc per fotografiar un paratge, etc. La llista de combinacions durant una ruta per un país que no coneixem és tan gran, que la sort pot determinar la bellesa d’una fotografia.

I aquest és el cas. Era el dia 24 de maig del 2012, i ens trobàvem al bonic poble de Bonnieux, durant una ruta per La Provença francesa.  Teniem reserva a les 20:30h per sopar al restaurant que ens havien recomanat, i mentre caminàvem cap al local, ja s’intuïa que ens trobaríem una magnífica posta de sol. Només portàvem a sobre la càmera amb un objectiu 50mm, un dels  nostres favorits, però que a l’hora de fotografiar el capvespre no és gaire útil. Ja era a mig camí quan ens estàvem penedint de no haver agafat l’angular o potser el telobjectiu.

Dades tècniques: Distància focal 50mm; diafragma f3.5; obturació 1/1250s; ISO 200; exposició manual; WB automàtic

Vam seure a taula i vam demanar, però no parava quiet a la cadira pensant en la imatge que m’estava perdent. Llavors va ser quan la Cristina, que em coneix perfectament, em va animar a sortir a fer 4 fotos ràpides mentre preparaven els plats.
Dit i fet. Només sortir per la porta del restaurant, el sol s’amagava amb aquells colors tan macos que ens ofereix de tan en tan el cel. I com que no trobava un bon lloc des d’on disparar amb l’objectiu fixe (no és un objectiu tipus zoom, així que no puc reenquadrar la imatge) em vaig desplaçar per la zona buscant algun lloc més idoni. Amb l’angular podia haver capturat el sol i les taulades de cases que tenia davant, o amb el teleobjectiu podia haver tancat sobre el sol… Però no era el cas. Per l’òptica que portava necessitava alguna cosa en primer terme que m’ajudés a compensar la imatge. I mentre caminava i renegava una vegada més per no portar la resta de l’equip amb mi, va aparèixer un fanal amb una forma que era just el que necessitava. Es tracta d’aquelles casualitats que et fan treure un petit somriure mentre dispares la càmera.

Vaig tornar al restaurant  i em vaig trobar amb el primer plat a taula (el sopar va ser exquisit), i el vam acompanyar d’un excel·lent vi i una magnífica imatge guardada a les meves dues memòries: la dels meus records i la de la targeta de la càmera…

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

9 respostes a “Història d’una foto (IV). Capvespre a Bonnieux, França

 1. Grcies per avisar-me! Tamb m’he trobat que un altre blog m’ha dit el mateix. Avui he contactat amb google, a veure si em diuen qu passa. De moment, he eliminat el post del taller de panes creativos, a veure si aix va ms b…

  Ho sento!

  Marina

 2. Uau! I aquesta foto va ser davant del restaurant on vau anar? Serà qüestió que ens aneu desvetllant l’adreça… quina passada, amb aquesta posta de sol segur que el menjar encara va resultar més bo!! Petons, parella.

  1. Si Marina, tens raó. El restaurant es diu “Un p’tit coin de cuisine”, i recordo que estava a la plaça principal del poble de Bonnieux. El recomanem moltíssim.
   Amb el capvespre que ens vam trobar, es cert que vam gaudir encara més del sopar!

  1. Moltíssimes gràcies pel teu comentari MissMad. M’agrada saber que les fotos transmeten sensacions… Per cert, ja vaig llegir que estaves de vacances per Cadis i provincia, déu n’hi do!!!! Esperem un munt de fotos i detalls a la teva tornada, eh? Conec una mica el Sud (el meu pare és de Sevilla), però mai he visitat Cadis i voltants. Segur que és un lloc encantador!
   Una abraçada.

   Manel

   1. Podeu comptar-hi! Cadis és preciós, sense cap dubte (i que hi tingui mitja familia no hi té res a veure)… Ja us aniré explicant d’aquí uns dies via posts… Quan pugueu, no us ho deixeu perdre i aneu al sud sud!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: