Es tracta d’un dels millors establiments que hem descobert en molt de temps, amb una cuina d’altíssima qualitat, i un tracte exquisit. I el millor de tot, és que als migdies entre setmana, ofereixen un fantàstic menú per 16,5 euros (dissabtes i diumenges 27,5 euros). La veritat és que dóna gust trobar un lloc on, a més de la carta, cuiden amb tant detall el menú diari i ens demostren que les dues opcions són compatibles.

A l’estiu, podem dinar o sopar al seu exterior

Tot i conservar el nom de La Menta (amb molta tradició a Palamós), el restaurant ha canviat de propietaris, i van reobrir portes el març del 2012. L’Agathe i el Roger s’encarreguen de portar endavant aquest restaurant amb una nova i renovada empenta.

Als menús de migdia podem trobar plats com per exemple:

Amanides, cremes fredes i calentes, arrossos, i una gran varietat de peix i carn. Les postres també són increïbles, treballades i ben triades: trufes amb escuma de xocolata blanca, carpaccio de pinya amb crema catalana, pastís de xocolata, mel i mató, gelats, flams, etc.

Salmorejo amb daus de pernil, pa torrat i ou dur  (plat del menú)

Sardines marinades amb tomàquet

Sardines marinades amb tomàquet

Remenat d’ous i sobrassada (plat del menú)

Mousaka grega  (plat del menú)

 

 

Si parlem de la carta, hem de dir que no és molt extensa, però els diferents plats estan molt ben triats. Podem trobar una selecció per picar:

  • Seitons marinats, escalunyes i tàperes
  • Musclos amb vinagreta de verduretes
  • Bunyols de bacallà
  • Anxoves i pa amb tomata
  • Gambetes de Palamós saltejades amb all i julivert

Alguns entrants freds:

  • Canelons tebis de mascarpone, parmesà i espinacs (espectaculars!!)
  • Verat marinat amb soja, tomàquet amanit i escarola
  • Amanida de tomàquet, fresons i parmesà
  • Tàrtar de tonyina, soja, ceba tendra i alvocat
  • Carpaccio d’escamarlans de Palamós

Entrants calents:

  • Sardines del sud marinades, gingebre i panxeta Joselito
  • Saltejat de verdures d’estiu amb botifarra del perol
  • Macarrons farcits de rostit, beixamel i formatge Emmental

Els peixos són variats, i molt sovint depenen del dia. També ofereixen Llom de bacallà confitat amb tomàquet; Tataki de tonyina; Arròs cremós de sepiones, gambetes de Palamós o cloïsses de Carril.

Trobem alguns plats de carn, com Secret Ibèric amb Verduretes, Ventresca de Xai de Zamora, humus, especies  i el seu suc; Filet de Vedella amb terrina de patata i tòfona d’estiu; o un Chuleton de Vaca amb salsa bearnesa, patates i pebrots de “padron”.

Hi ha la possibilitat de triar un menú degustació per 45 euros/persona, i alguns plats fora de carta que canvien diàriament (Cargols de boca roja, Cremós de patata, Escamarlans, Tartar de vedella i diferents plats de peix).

Verat amb ceba confitada  (plat del menú)

Molla a la planxa amb verdures (la foto és mitja ració i pertany al menú)

Molla a la planxa amb verdures (la foto és mitja ració i pertany al menú)

Secret de porc a la planxa, brocoli i el seu suc (plat de menú)

Secret de porc a la planxa, brocoli i el seu suc (plat de menú)

Wok de vedella amb verduretes i fideus soba (plat de menú)

Wok de vedella amb verduretes i fideus soba (plat de menú)

Fajitas de pollastre amb porro i formatge (pertany al menú)

Fajitas de pollastre amb porro i formatge (plat del menú)

Pollastre rostit amb vi blanc, verdures i patata  (plat del menú)

Bacallà amb samfaina  (plat del menú)

 

L’interior és petit, amb poquetes taules, però amb prou espai entre elles per sentir-se a gust. I amb el bon temps, tenen varies taules més a l’exterior, en un carrer ben tranquil.

Trufes de xocolata amb escuma de xocolata blanca  (plat del menú)

Pastís de formatge amb gelat de fruits vermells i plàtan amb xocolata

Pastís de formatge amb gelat de fruits vermells i plàtan amb xocolata

Iogurt amb pinya i galeta de sucre morè (postre del menú)

Iogurt amb pinya i galeta de sucre morè (postre del menú)

Escuma de xocolata blanca amb plàtan i toffee (postre del menú)

Escuma de xocolata blanca amb plàtan i toffee (postre del menú)

Carpaccio de pinya amb crema catalana i granissat de síndria  (plat del menú)

Resumint, un restaurant on sempre l’encertarem, amb una magnífica cuina i una bona atenció als seus clients. Els preus de la carta no són baixos (uns 30-35 euros per cap, segons el que demanem), però l’excel·lent qualitat i la bona tria i combinació dels ingredients fa que sigui un lloc on de tant en tant, val la pena invertir-hi uns dinerons per disfrutar d’un bon àpat. Però el que és millor, és tenir l’opció de poder gaudir de tot això per només 16,5 euros amb el menú de migdia entre setmana. Espectacular.

CLICA PER VEURE EL LLISTAT DE RESTAURANTS RECOMANATS

Anuncis

Publicat per BonaVida

Ens encanta viatjar, la fotografia, la cuina... i la bona vida! I de postres: compartir-ho amb tothom!!!! www.bonavida.cat Nos encanta viajar, la fotografía, la cocina ... ¡y la buena vida! Y de postres: ¡compartirlo con todo el mundo! www.salydescubre.com

6 Comments

  1. Abans erem uns incondicionals de Palamos, sobretot de la platja d’en Castell i de Cala estreta… Ara fa molts anys que no la trepitgem, però ens apuntem el restaurant per una propera visita. Gracies per la recomanacio.

    Resposta

    1. Hola Miquel,
      La Imma ja ens va explicar que coneixíeu molt bé Palamós. Doncs si algun dia torneu a visitar aquella zona, no dubteu a tastar els plats del restaurant La Menta. A nosaltres ens va encantar.
      Gràcies pel teu comentari.

      Resposta

  2. Visita obligada si pasais por Palamos y si no es asi el desplazamiento vale la pena ni que sean mas de 100 km .
    Este restaurante apunta alto .
    Quiza dentro de poco , de seguir asi con alguna estrella

    Resposta

    1. Tens raó Julià, el restaurant, boníssim.
      Aviam si podem tornar un dia d’aquests…

      Gràcies pel comentari

      Resposta

  3. no us diré que he dinat, però si llegiu això per favor ni vingueu tots de seguida, doncs no hi cabrem. Deliciós !!

    Resposta

    1. Oi que si???? La Menta és un restaurant boníssim, i no ens cansem de recomanar-lo.
      Ens alegrem que us hagi agradat tant.
      Gràcies pel vostre comentari al blog.

      Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s