Restaurant/Taverna URTAU. Palamós

ACTUALITZACIÓ: RESTAURANT TANCAT (2014)

Aquest mes de juliol ha estat molt profitós gastronòmicament parlant. Encara no hem fet vacances, però la coincidència d’horaris entre nosaltres ens ha permès instal.lar-nos tot el mes a Palamós, i això ha fet augmentar la nostra llista de restaurants coneguts. I volem dedicar unes quantes entrades als que ens agradaria recomanar per la seva qualitat.

Comencem per un tipus d’establiment que encara no havíem tocat al nostre bloc: la taverna de pintxos. La casualitat va fer que descobríssim la Tauerna Urtau, especialitzada en tapes i petites racions de pintxos. Amb un primer local obert l’any 1963 a Arties, ja disposen de 5 establiments repartits per Catalunya –Arties, Bossòst, Vielha (els 3 a la Vall d’Aran), Palamós i un últim obert a Girona-.

urtau_tapes03
La varietat de pintxos és enorme
urtau_tapes02
Pots passar-te una bona estona intentant triar els que et venen de gust…
urtau_façana
Situat en ple centre de Palamós, paral.lel al carrer Major

I pintxos és el que ens trobem només entrar al local. Tota una barra plena d’aquests petits plats que permeten degustar una gran varietat de sabors. Ens seria impossible enumerar tots els que tenen, però en són un grapat i funcionen a l’estil del país basc (agafem els que volem i els diferents preus venen marcats per la llargada del palillo). A més, també podem demanar “els platillos” de l’Urtau, per degustar i compartir, plats una mica més complerts i fets al moment. Podem trobar:

Patates braves, musclos, cloïsses, calamars, xipirons, sonsos, pop, gambes de Palamós, callos, cargols, ous trencats amb diferents variants, remenat de ceps i llagostins o gambetes i alls tendres… Uf! Podem sortir ben tips…

urtau_tapes05
Formatge brie arrebossat i poma, formatge philadelphia amb melmelada
urtau_tapes01
Truita de patates, torrada amb ceps i farcellet de verduretes
urtau_braves
Patates braves a les dues salses

I la llista no s’acaba:

Eriçó gratinat, mil fulls de verdures amb formatge de cabra, presa ibèrica, medalló de foie amb poma caramel·litzada, cua de bou, mini-hamburguesa, vieira gratinada… Impossible tastar-los tots en un mateix dia. I la cosa no s’acaba aquí, perquè també podem demanar amanides, torrades, taules d’embotits… Un bon repertori. La carta de la seva web és plena de plats (clica per veure la carta).

urtau_tapes06
Ous trencats amb patates i foie
urtau_tapes04
Medalló de foie a la planxa amb poma caramel.litzada

Resumint, un bon local on poder “tapear” i degustar una gran varietat de pintxos i altres plats, a més d’un gran nombre de vins i cerveses per triar. Amb un bon ambient i amb uns preus més que raonables.

CLICA PER VEURE LES ALTRES CRÍTIQUES ALS NOSTRES RESTAURANTS PREFERTIS

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

6 respostes a “Restaurant/Taverna URTAU. Palamós

 1. ostres !!! acabo de sopar però nomes veure les fotos encara faria un “sacrifici”. Recordo Palamós amb molt de 2carinyo” ja que vam estar uns anys estiuejant al càmping Benelux a prop de la platja Castells i la veritat es que vam passar unes bones temporades, de fet estàvem acampats als mesos de abril/maig i juny i marxàvem a la temporada alta a fer algun viatge’t per les Europas amb la nostre caravana i els nostres nens !!!!! quins records ….. En aquella època (i parlo de 15 anys enrere) practicàvem nudisme i ens anàvem a banyar a cala Estreta.
  Tot i que no som massa de pinxos el tindrem en compte si algun dia hi tornem.
  Gràcies, una abraçada.

  1. La veritat és que tot i estar un pel massificat en temporada alta, ens agrada moltíssim moure’ns per Palamós. Allà hem trobat un bon lloc on desconnectar del dia a dia.
   Ja veig que vosaltres també el coneixeu molt bé.
   Gràcies pel comentari.

 2. Totes aquetes tapes tenen molt bona pinta. Palamós és la meva segona casa, i encara és on viu la meva família. Me’ls conec bé, els bars. últimament, però, trobo que s’han passat. Ja se’n compten 13 al centre! L’utau és un clàssic. Visiteu el Galeón, si podeu. Val la pena. Tapes molt ben elaborades. I el Baretu, un lloc on la Maria i el Jordi us tractaran molt bé! Com sempre, heu fet unes fotos molt boniques. petons

  1. Gràcies Marina per les teves recomanacions. La veritat és que aquests dies hem voltat molt per Palamós, visitant un munt de bars i restaurants, però no són tants els que podríem definir com a preferits. L’oferta és tan amplia que costa decidir-se per uns o altres.
   El millor és deixar-se aconsellar per algú que es conegui el lloc en qüestió. Intentarem tastar els que ens aconselles.
   Gràcies!!!!!!!

 3. Jo tinc dos segones cases, la d’hivern a Vielha i la d’estiu a Palamós. I ves per on tinc la sort que a tots dos llocs hi tinc establiments Urtau, Això sí que és una sort.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: