Els dofins Héctor de Nova Zelanda

Aquest post complementa una entrada que vam escriure “en directe” des de Nova Zelanda sobre els dofins Héctor. Aquella vegada vam explicar l’experiència de nedar al mar amb la companyia d’aquests dofins, i ara, volíem oferir una mica més d’informació sobre aquests mamífers marins que tant ens van sorprendre. I a més, penjar un vídeo sobre aquesta meravellosa experiència.

Els dofins Héctor són la varietat més petita dels dofins, ja que fan una mitjana de 1’4 metres i són endèmics de Nova Zelanda, és a dir, només es troben a les costes d’aquest país. De fet, i per ser més precisos, els podem veure a la illa Sud. A la illa nord existeix una sub-espècie de la mateixa família que s’anomenen dofins de Maui. Avui en dia, és una de les espècies de cetacis més amenaçades del món, ja que només queden uns 8.000. Les xarxes pesqueres han fet molt de mal durant els últims anys…

Triem la companyia Akaroa Dolphins per aquesta aventura
Preparant-nos per nedar amb dofins
Els dofins Hèctor són una de les especies més petites.
Només entrar a al’aigua ja t’envolten per tot arreu

Aquests dofins Héctor, a més de ser més petits dels que estem acostumats a veure a les pel·lícules, es caracteritzen pel seu color gris platejat, però amb les aletes i una part del cap d’un elegant color negre. Les sortides per veure aquests animals la vam fer des de la bonica població d’Akaroa, on podem trobar diferents companyies que les organitzen. Ho tenen tot molt preparat, et donen un trajes de neoprè i en petits grups (com a màxim de 10 persones), et porten a nedar entre dofins. Existeix una gran diferència respecte a nedar entre els dofins comuns. Les tres principals són:

 • Per nedar entre els dofins Héctor s’ha d’anar una mica mar endins. Nosaltres vam navegar fins a més d’un quilòmetre de la costa per trobar-ne. Més tard, durant la nostra ruta, vam veure altres excursions per nedar entre dofins que es podien fer gairebé al costat de la platja, però no eren dofins d’aquesta espècie. La veritat és que per persones com nosaltres que no som gaire de mar, nedar a mar obert (feia bastant fred i el mar estava mogut) és bastant impressionant.
 • També, i a diferència dels dofins comuns, aquests no paren quiets. És a dir, neden a ràpides velocitats i és impossible que s’aturin. Normal, no són animals de companyia… Això impressiona moltíssim, ja que són ells els que venen a jugar amb tu, i s’apropen rapidíssimament, semblant que hagin de xocar entre ells o amb els que som a l’aigua en qualsevol moment, però canvien de direcció tant veloçment, que sempre aconsegueixen esquivar-te.
 • I una altra diferència molt important, és que no està permès tocar-los. Tenen una pell molt delicada, i qualsevol contacte amb persones, els podria fer algun tipus de ferida. Per això no vam arribar a tocar a cap, encara que hauria estat fàcil, ja que tot i la rapidesa amb la que es movien, passaven molt a prop nostre.

 

Com sempre, les sortides organitzades per veure animals ens divideixen el cor. Per una part, sempre hem cregut que és molt millor que veure’ls als zoològics o en captivitat, però tot i així intentem que aquest tipus d’excursions siguin respectuoses amb els animals i fins i tot ajudin a la seva conservació.

 

Clica per veure el resum de la nostra Ruta per Nova Zelanda

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

9 respostes a “Els dofins Héctor de Nova Zelanda

 1. Tenim pendent coneixer Nova Zelanda i es que ens agradaria anar en la millor epoca de l’any i a la feina no ens deixen agafar 1 mes si no es a l’agost…. tindrem que esperar a la jubilació que no tenim tan lluny. Ja us demanarem consell.

  Un abraçada

  1. Nova Zelanda és un país fantàstic. Natura en estat pur. Ideal per recórrer, com vam fer nosaltres en autocaravana. Vosaltres que sou uns experts en aquest vehicle segur que en gaudiríeu moltíssim. Nosaltres vam viatjar entre novembre i desembre, però tenim uns amics que vam fer-ho a l’agost (ells tampoc podien unes altres dates) i és igualment recomanable (una mica més de fred, però res que no es pugui aguantar).
   Per cert, heu visitat Sardenya, oi? Ja explicareu…
   Una abraçada i ben tornats!!!

 2. Nova Zelanda és sempre recomanable!!! Nosaltres hi vam estar un juliol durant quasi 15 dies i ens vam quedar amb ganes de més; el clima és fred, però similar al que patim a Catalunya; malgrat tot, la gent allà no s’espanta per res i pots fer de tot i visitar-ho tot. Aquest viatge el recomanaria a tothom!!!!

  Salut!!

  1. Teniu molta raó, Jaume i Cris. Nova Zelanda és un país espectacular. Nosaltres també el recomanem a tothom. A més, vam tenir la sort de fer una ruta en autocaravana durant un mes, i la sensació de llibertat és increïble.
   Gràcies pel vostre comentari !!!!

 3. Nova Zelanda és la meva gran assignatura pendent… i amb fotos com aquesta no ajudeu 😉 Preciós preciós!

  1. Nova Zelanda és un d’aquells llocs que sempre ens atreviríem a recomanar sense cap dubte. És un país impressionant, i descobrir-lo en autocaravana va ser un dels millors viatges que hem pogut fer mai…
   Així que si tens l’ocasió, fes que desaparegui aquesta assignatura pendent!!!
   Gràcies pel teu comentari.

 4. I viuen envoltats de més dofins de la seva espècie?
  Quants anys viuen?
  I quan temps estan a la panxa de la mare?

  1. Hola,
   No som cap experts en aquesta espècie de dofins, però si que et podem dir que els dofins d’Hector són endèmics de les regions costaneres de Nova Zelanda. L’espècie té una distribució fragmentada a tota l’illa del Sud, i una característica és que s’ajunten en petits grups de 2 a 10 exemplars. El periode de gestació és d’entre 10 i 12 mesos.
   Salut!

 5. Hola,
  No som cap experts en aquesta espècie de dofins, però si que et podem dir que els dofins d’Hector són endèmics de les regions costaneres de Nova Zelanda. L’espècie té una distribució fragmentada a tota l’illa del Sud, i una característica és que s’ajunten en petits grups de 2 a 10 exemplars. El periode de gestació és d’entre 10 i 12 mesos.
  Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: