El mercat del peix de Tsukiji, Tokyo (part I)

Tsukiji (築地市場,) és el mercat dels mercats. Està considerat com el mercat de peix més important del món i això l’ha convertit en una de les principals atraccions turístiques de Tokyo, al Japó. I no creiem que sigui per la seva arquitectura (naus velles i mal il·luminades), ni la seva ubicació (no és un dels millors barris de la ciutat), sinó per la seva llegenda. Qui no ha sentit a parlar de la subhasta de la tonyina quan visita aquest llunyà país del sol naixent?

El mercat acull un munt de parades
L’activitat combina estones frenèticques amb d’altres de calma
Qualsevol producte de mar pot ser trobar aquí

El mercat de Tsukiji és com una petita ciutat.

Els números l’avalen: es mouen més de 2.000 tones de productes al dia, de més de 450 especies marines. Sense contar els turistes, hi treballen directa o indirectament unes 60.000 persones. És com una petita ciutat.

El mercat es troba a prop de l’estació Tsukijishijō, però si arribem per qualsevol de les diferents línies que ens porten, haurem de caminar uns minuts, ja que no tenim cap parada al costat. No us espereu la gran porta d’entrada per rebre-us, tot el contrari. A nosaltres ens va costar una mica de trobar i entrar. Bé, de fet entrar no seria la paraula, ja que saps que vas en bon camí, sobretot per les olors i el moviment de gent, però mai ens vam trobar cap porta que ens donés pas al recinte.

Del carrer comences a caminar entre camions, caixes i persones, i sense saber com, arribes fins uns passadissos enormes, il:luminats per un munt de fluorescents i no pares de veure caixes i més caixes de peixos i altres productes del mar. Ets al mercat de Tsukiji!

De fet haurien de tenir semàfors, ja que costa molt creuar els seus laberíntics passadissos. Un munt de curiosos “turret truck” o carrets, amb un volant enorme i moguts per petits motors diesel (encara que mica en mica s’estan substituint per motors elèctrics), circulen a tota velocitat amunt i avall. I avisem: no s’aturen davant de res! Cal anar amb molt de compte, perquè és molt fàcil despistar-se davant de tantes coses sorprenents i no veure’ls a venir.

De fet, els comerciants no són gaire amics de les visites turístiques, i tot i no mostrar excessivament que estan emprenyats (com a bons japonesos), tothom sap que els turistes molesten més que altra cosa. Us imagineu que al vostre lloc de treball organitzessin visites per veure com ho feu? És per això, que últimament cada vegada és més difícil assistir a la subhasta de la tonyina, un dels moments més sorprenents que es poden veure al mercat.

L’activitat principal comença ben d’hora. De 3:00 del matí fins a les 10:00 és quan trobem més moviment. La subhasta comença entre les 5:00 i les 5:30, i cal ser puntuals, ja que no dura gaire. Quan nosaltres vam anar-hi, no calia fer res, simplement intentar trobar lloc entre l’estret passadís disposat al ben mig de la nau on exposen les enormes tonyines. El lloc era ple de turistes com nosaltres, que intentàvem trobar un espai lliure des d’on tenir una bona visió. Una mica agobiant, però us assegurem que val la pena.

A partir del 2010 es va restringir moltíssim l’entrada, i calia apuntar-se a una llista per poder accedir-hi. I actualment, les coses estan pitjor, i  ara és molt difícil que et deixin entrar. De fet, està previst que durant el 2018, el mercat desaparegui i deixi pas a un de ben nou i modern en un altre indret de la ciutat de Tòquio.

Sigui com sigui, l’experiència viscuda en aquest mercat, és un dels Tops viscuts al Japó!

Clica per veure la 2a part del post sobre el Mercat de Tsukiji:

2a visita al mercat del peix de Tsukiji. Tokyo

 

 

 

 

 

Clica per veure altres posts sobre Japó al blog:

iconos ciudades japo

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

One thought on “El mercat del peix de Tsukiji, Tokyo (part I)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: