El Golden Gate Bridge de San Francisco

El símbol de San Francisco és, sense cap mena de dubte, el pont Golden Gate. És d’aquells llocs que relacionem ràpidament amb aquesta ciutat californiana, i que nosaltres somíavem travessar-lo algun dia. I sí, és una experiència única circular per ell, mesclats entre una gran quantitat de vehicles que el cruen cada dia. Com a turista, perceps les coses diferents dels seus habitants, i el que per ells és normal, per nosaltres acostuma a ser tot un esdeveniment, i això és una cosa que ens encanta!

El pont vermell més famós del món, fa 2.000 metres aproximadament i va ser construït entre els anys 1933 i 1937 com una obra impulsada pel govern per crear llocs de treball i disminuir, així, els efectes de la Gran Depressió.

Golden-Gate_03.jpg
Golden Gate_12
Més d’ 1 quilòmetre de pont.
No ens ressistim a fer-nos la foto de rigor
No ens ressistim a fer-nos la foto de rigor

El pont està suspès per dues torres de 227 metres d’alçada cada una. Els visitants i veïns poden creuar-lo en cotxe per un dels 6 carrils que té, 3 per cada sentit. Però sens dubte, recorre’l a peu o en bicicleta (en lloguen) permet una major contemplació d’aquesta obra de l’enginyeria i està permès fer-ho mentres hi hagi llum de dia. De dilluns a divendres, els vianants i ciclistes fan servir la vorera del costat est, però els caps de setmana,  les bicis (n’hi ha moltes) han de passar pel costat oest. En total són 2’7 quilòmetres des que s’entra fins a sortir per l’altre costat. Una bona excursió!

I un factor important per veure el pont és el temps. San Francisco gairebé té un microclima propi, i depèn les condicions meteorològiques, que el sol ens deixi veure’l amb els seu vermell llampant. La majoria de dies, una espessa boira ens taparà la seva majestuosa figura, però no s’ha de desistir, en qualsevol moment això canvia, i el sol torna a sortir…

Golden Gate_08
Golden-Gate_04.jpg

Segons l’hora, el dia de la setmana o la direcció a fer, s’ha de pagar un peatge si circulem en cotxe. Nosaltres vam fer servir una tarjeta de crèdit per poder accedir-hi, però des de principis del 2013 han tret les barreres de peatge i tots els sistemes de pagament són electrònics, per no fer aturar els cotxes en cap moment. Es fa servir uns sistemes anomenats “FasTrak” fent servir una etiqueta (tipus teletac) o Pay-by-Plate, un pagament enregistrant la matrícula del cotxe previament donada d’alta. Que moderns!!!  Per la seva estructura d’acer passen més de 40 milions de vehicles a l’any, que gaudeixen d’una de les vistes més espectaculars de la ciutat.

Golden Gate_10

La majoria de persones es conformen amb observar-lo des del mirador que es troba a la zona de “The Presidio”, una antiga base militar reconvertida en parc, ja que allà paren els busos i trobem un gran pàrquing per deixar el nostre cotxe. Però recomanem moltíssim vorejar el pont i caminar seguint l’aigua, fins la zona de Baker Beach, una platja pública que ens permet una estupenda passejada.

Golden Gate_11
Sempre trobem gent fent esport a la platja
Golden Gate_09
La platja sota el pont és magnífica per contemplar la posta de sol
La platja sota el pont és magnífica per contemplar la posta de sol

Des de Hyde Street Pier, tenim una bonica perspectiva de la badia. La posta de sol amb el pont de fons és espectacular. Hi ha una platjeta de sorra fina on la gent descansa i fa footing. També podem veure al fons la famosa antiga fàbrica de xocolata Ghirardelli, que ara és un gran centre comercial.

Golden Gate_01
La posta de sol i el Golden Gate són un espectacle inigualable
Golden Gate_ghirardelli
Antiga fàbrica de xocolata Ghirardelli

CURIOSITATS SOBRE EL GOLDEN GATE:

  • El nom de Golden Gate prové de l’estret ubicat a la badia de San Francisco.
  • Es va instal·lar una gran xarxa de seguretat suspesa sota el pont, que va salvar la vida de 19 treballadors que van caure. Aquests homes va ser coneguts com els 19 de “Halfway-to-Hell Club” (el Club de la meitat de camí a l’infern).
  • Tot i així 11 treballadors van morir durant la construcció del pont.
  • Cada torre del pont conté 600.000 reblons (remaches).
  • El golden Gate encara està entre els 10 ponts penjants més llargs del món (tot i que la majoria han estat construits a partir dels anys 90).
  • Sempre ha estat del mateix color, un taronja-vermell cridaner.
  • Els 6 carrils del pont poden ser “reversibles” i segons el trànsit es decideix quants n’hi haurà en cada sentit.
  • Està prohibit escampar cendres d’un difunt des del Pont.
  • Ha sigut escenari de moltíssimes pel·lícules: “L’origen del planeta dels simis”, “Star Trek”, “X-Men”, “La Roca”, “Superman”, “Vértigo”, “El falcó maltès”…
Oakland Bay Bridge_1
Oakland Bay Bridge
san francisco Oakland-Bay-Bridge_2.jpg

I si parlem del pont més famós de la ciutat, també és just que parlem del gran desconegut: l’Oakland Bay Bridge. Des de la zona coneguda com “The Embarcadero” (ens encanten aquests noms), tenim una bona perspectiva del germà “pobre” del Golden Gate.

Golden-Gate_05.jpg

Serà el color, serà la forma… la qüestió és que ningú pot fer ombra al mític Golden Gate Bridge!

Clica per veure altres posts de San Francisco al blog

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

One thought on “El Golden Gate Bridge de San Francisco

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: