Sí, ho sabem; el títol de l’entrada és una mica estrany, però al blog escrivim sobre sensacions que trobem quan viatgem, i aquesta és la que vam tenir els primers dies de visita a la capital portuguesa. I això no vol dir que la ciutat estigui endarrerida, o com més d’un ens havia comentat: “és com una ciutat espanyola però 30 anys enrere” (potser fa 30 anys que la va visitar…). Tampoc direm que és la més cosmopolita i moderna, perquè és cert que tot té un aire “antic” i descuidat, però es nota que volen posar-se al dia.

SONY DSC

Panoràmica de Lisboa

SONY DSC

Llocs autèntics, com aquest botiga a la Rua Dom Antão de Almada

I tornant al tema del títol, les voreres de gairebé tota la ciutat són de llambordes, o sigui que si us agrada portar talons, prepareu-vos per patir.

electrico lisboa night

El tranvia, anomenat “electrico” passant per estrets carrers empedrats

SONY DSC

L’Electrico passant davant de Sé (la Catedral)

Tot i així, el més representatiu per qualsevol turista, deuen ser els seus tramvies o Electricos, com diuen ells. En tenen de nous i moderns, però l’encant es troba en els més vells, que recorren les línies més turístiques, com el 15 o el 28.

Segurament la ciutat perdria part del seu encant si no circulessin aquestes màquines de ferro i nostàlgia, que amb el seu sotragueig anuncien el seu pas. No són pas una decoració, l’Electrico és el mitjà preferit dels lisboetes per salvar els desnivells que formen els set turons de Lisboa.
És realment autèntic moure’s per carrers super estrets, on els tramvies passen a tocar de les parets de les cases. Recomanem fer servir les targetes de viatges 24 hores, ja que per uns 4 € podrem agafar-los, junt amb els busos i el metro, tantes vegades com vulguem.

SONY DSC

Interior de l’Igreja (esglèsia) de São Domingos

SONY DSC

La popular Cafeteria a Brasileira

SONY DSC

Nosaltres i el Castelo São Jorge de fons

SONY DSC

Praça dos Restauradores

Com moltes altres ciutats Lisboa, no té un centre clar, però segurament els barris de Chiado, Baixa o Bairro Alto poden considerar-se l’epicentre. Nosaltres ens allotgem a l’hotel Heritage, ubicat al sud de l’Avenida da Liberdade, molt a prop dels barris principals.

ESCAPADA DEL 27 AL 30 DE JUNY DEL 2011

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 Comments

  1. […] del Japó RSS ← Lisboa, la ciutat dels carrers empedrats (1a part) Recomanacions a Lisboa (3a part) […]

    Respon

  2. […] curt recorregut per la costa portuguesa, des de Lisboa fins al Cabo da Roca és el que vam fer durant una visita a la capital portuguesa. Però amb el […]

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s