Lisboa, la ciutat dels carrers empedrats (1a part)

Sí, ho sabem; el títol de l’entrada és una mica estrany, però al blog escrivim sobre sensacions que trobem quan viatgem, i aquesta és la que vam tenir els primers dies de visita a la capital portuguesa. I això no vol dir que la ciutat estigui endarrerida, o com més d’un ens havia comentat: “és com una ciutat espanyola però 30 anys enrere” (potser fa 30 anys que la va visitar…). Tampoc direm que és la més cosmopolita i moderna, perquè és cert que tot té un aire “antic” i descuidat, però es nota que volen posar-se al dia.

SONY DSC
Panoràmica de Lisboa
SONY DSC
Llocs autèntics, com aquest botiga a la Rua Dom Antão de Almada

I tornant al tema del títol, les voreres de gairebé tota la ciutat són de llambordes, o sigui que si us agrada portar talons, prepareu-vos per patir.

electrico lisboa night
El tranvia, anomenat “electrico” passant per estrets carrers empedrats
SONY DSC
L’Electrico passant davant de Sé (la Catedral)

Tot i així, el més representatiu per qualsevol turista, deuen ser els seus tramvies o Electricos, com diuen ells. En tenen de nous i moderns, però l’encant es troba en els més vells, que recorren les línies més turístiques, com el 15 o el 28.

Segurament la ciutat perdria part del seu encant si no circulessin aquestes màquines de ferro i nostàlgia, que amb el seu sotragueig anuncien el seu pas. No són pas una decoració, l’Electrico és el mitjà preferit dels lisboetes per salvar els desnivells que formen els set turons de Lisboa.
És realment autèntic moure’s per carrers super estrets, on els tramvies passen a tocar de les parets de les cases. Recomanem fer servir les targetes de viatges 24 hores, ja que per uns 4 € podrem agafar-los, junt amb els busos i el metro, tantes vegades com vulguem.

SONY DSC
Interior de l’Igreja (esglèsia) de São Domingos
SONY DSC
La popular Cafeteria a Brasileira
SONY DSC
Nosaltres i el Castelo São Jorge de fons
SONY DSC
Praça dos Restauradores

Com moltes altres ciutats Lisboa, no té un centre clar, però segurament els barris de Chiado, Baixa o Bairro Alto poden considerar-se l’epicentre. Nosaltres ens allotgem a l’hotel Heritage, ubicat al sud de l’Avenida da Liberdade, molt a prop dels barris principals.

ESCAPADA DEL 27 AL 30 DE JUNY DEL 2011

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Lisboa, la ciutat dels carrers empedrats (1a part)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: