Escapada a Eivissa. Buscant la tranquil·litat. (2a part)

Tranquil·litat a Eivissa? Segur? Doncs sí, però fora de temporada, és clar. Viatjar a Les Balears a finals de maig, principis de juny, ens assegura escapar de la massificació que pateixen aquestes illes en ple estiu.

A l’article anterior ho expliquem amb més detalls, però resumint, un hotel encantador, una petita moto, unes tovalloles, i moltes ganes de voltar, és tot el que necessitem per descobrir aquesta meravellosa illa.

Comencem per l’oest, i Cala Comte és una bona opció per prendre un bany. El Sunset Ashram Beach Bar, és el xiringuito que presideix la cala.  La seva terrassa, amb vistes al mar, és un bon lloc on prendre una copa mirant l’infinit i escoltant el que el DJ ens vulgui “punxar”.

pano_ibiza_playa
Platges meravelloses. S’illot des Renclí
ibiza 01.jpg
Les antigues casetes de fusta dels pescadors encara es mantenen
ibiza 02.jpg
Sunset Ashram Beach Bar
Cala Comte
Cala Comte

El poble de Sant Antoni és massa gran pel que volíem, però és una bona opció si es busca més activitat. A Cap Negret (nord-oest) trobem el restaurant/hostal La Torre, des d’on es pot observar una bona posta de sol. Serveixen amanides, tapes per picar i sucs diferents. L’opció més econòmica (de fet, gratis) és seure a les roques que trobem al voltant de la seva terrassa. Les vistes són igual d’impressionants. Però veure com s’amaga el sol amb un suc acabat de fer no té preu…

Posta de Sol a Cap Negret.
Posta de Sol a Cap Negret.
Restaurant Sa Torre de Cap Negret
Restaurant Sa Torre de Cap Negret

Al nord, diverses cales fan goig. Cala Xuclà, cala Xarraca, així com la Cala de Benirràs, on recomanem per dinar el xiringuito “Deseo“.

Cala de Benirràs
Cala de Benirràs

Per veure unes bones vistes, es pot arribar fins la Punta de Sa Creu. Allà un estret camí de terra condueix fins als penya-segats i permeten una visió més amplia de l’illa.

Punta Sa Creu
Punta Sa Creu
En moto per Punta de Sa Creu. Eivissa
Les vistes des de la Punta Sa Creu són magífiques!

Cap al nord-est és imprescindible arribar fins la platja des Canar, cala Boix, o la cala Mastella, on podem tastar un bon bullit de peix. Allà, gairebé amagat entre roques, trobem el restaurant El Bigotes (veient l’amo s’entén perfectament el nom del local…)

A les 12h en punt comencen a fer bullir el peix en una olla immensa. D’allà treuran plats fins acabar-la, per afegir després l’arròs al caldo restant,  que serà el segon plat. No busqueu res més, fàcil i boníssim. Això sí, cal arribar d’hora per no quedar-se sense dinar.

Menjant Bullit de peix al restaurant El Bigotes. Cala Mastella
Menjant Bullit de peix al restaurant El Bigotes. Cala Mastella
Restaurant El Bigotes
Restaurant El Bigotes
Cala Mastella
Cala Mastella

I una mica més al nord, trobem la platja d’Aigües Blanques, que permet, a diferència de les cales, una llarga passejada per la sorra. Allà, l’activitat nudista es barreja tranquil·lament amb la resta de banyistes.

Els banyistes practiquen nudisme a la Platja d'Aigües Blanques
Els banyistes practiquen nudisme a la Platja d’Aigües Blanques

Els dimecres és el dia del mercat Hippy que es munta a la Punta Arabí (Es Canar). Un munt de paradetes de roba i objectes d’artesania esperen als visitants.

Ritme al mercat Hippy de Punta Arabí

Igual de conegut és també el mercat de Les Dàlies, a Sant Carles de Peralta, però aquest el fan els dissabtes. Allà és mític parar a fer un mos al bar Anita, la seu de Correus del poble (sí, sí… tot en en un!).

Bústia de correus al Bar Anita
Bústia de correus al Bar Anita

Precisament pobles com aquest de Sant Carles, o els de Santa Eulària, Sant Joan, Sant Miquel... mereixen una visita. Igual que Santa Gertrudis, plena de bars i restaurants i amb un clar ambient nocturn.

Ens falten dies per descobrir més racons i petites cales amb aigües transparents, però sabem que és un lloc per tornar. L’oferta de vols, i la seva curta durada, fan que sigui un lloc molt fàcil de visitar.

La ciutat d’Eivissa segurament necessita diversos dies per descobrir-la, però nosaltres, que buscàvem la tranquil·litat, destinem més dies a la resta de l’illa que a la seva capital. Visitem la part vella, el Passeig Vara de Rei, i sobretot la zona emmurallada de Dalt Vila. Ens sembla magnífica.

Dalt Vila
Dalt Vila

ibiza dalt vila gos

 

 

 

Clica per veure 1a part de l’escapada a Eivissa:

link eivissa

Clica per veure altres articles sobre les Illes Balears:

icones ciutats balears

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: