New York City. The big apple.

Nova York no s’assembla a cap altra ciutat del planeta. És simplement la ciutat per excel·lència; el més pur exemple del millor i el pitjor que ha pogut produir la civilització urbana. Visitar-la pot arribar inclús a ser addictiu… I això és precissament el que ens passa a nosaltres, estem enamorats d’aquesta ciutats i no ens cansaríem de trepitjar-la mai.

Panoràmica al capvespre de Manhattan, amb l’inconfusible Empire State Building
L’Skyline de la ciutat és únic
Els taxis grocs són un altre símbol de la ciutat.
Mai trobaràs una cantonada sense alguna cafeteria / restaurant.

Orientar-se a Manhattan no és difícil. Excepte el Downtown, on els carrers no segueixen una estructura clara, a la resta de la ciutat (des del 14th St. cap al nord) el planell de la illa es representa com una quadrícula regular. Les “Avenues” són verticals, de nord a sud; i els “streets” horitzontals, van d’est a oest. La línia de demarcació vertical és la 5a Avinguda. Els carrers, a més del número correlatiu, es denominen East o West, segons a quin costat es trobin d’aquesta gran avinguda. Una gran excepció és Broadway, una llarguíssima avinguda de 33 quilòmetres que travessa tota la illa en diagonal.

Miss Liberty, s’ha convertit en una espècie de postal inseparable de Nova York.
Un inmens rectangle al centre de Manhattan forma Central Park.

Encara que sigui la primera vegada que la visitem, la sensació de conèixer Nova York sempre ens acompanya. La televisió i el cinema l’han fet el plató més universal. De fet, els carrers de la ciutat són el decorat, cada any, de més de 900 películ·les i sèries de TV.

L’Atlas es troba a la 5th Av. just davant de la Catedral de Sant Patrick.
Voltant pels carrers trobem grafittis tan famosos com els de Banksy.
Al sud de Manhattan trobem l’estàtua de la Llibertat.

I és que no hi ha gaires sensacions semblants a voltar i passejar per Manhattan, aturant-nos a cada cantonada que ens cridi l’atenció (que seran moltíssimes), entrant a botigues, visitant museus, caminant per parcs, desconnectant a biblioteques i sentint-nos formigues entre tants visitants i habitants d’aquesta enorme ciutat.

 

Clica per veure tots els articles al blog sobre Nova York

iconos ciudades newyork cat

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: