Tivoli. El Parc d’atraccions més famós de Copenhagen, Dinamarca.

Si demanes alguna recomanació sobre Copenhaguen a qualsevol danès, de ben segur que la resposta serà unànime: visitar els jardins i parc d’atraccions Tivoli.

dinamarca copenhage tivoli-11
Un parc d’atraccions en ple centre de Copenhagen
dinamarca copenhage tivoli-10
El recinte acull un enorme jardí
dinamarca copenhage tivoli-7
Els concerts no poden faltar

dinamarca copenhage tivoli 1

 

Obert l’any 1843, és un dels parcs d’atraccions més antics del món. Tot i que a l’inici només hi trobàvem una petita muntanya russa i un carrussel, amb el temps, el parc s’ha modernitzat i ha crescut, però mantenint un àuria de classicisme que és el que li dona personalitat i el fa destacar.

I és que la seva visita forma part dels imprescindibles a visitar a Copenhagen, especialment si viatgem amb nens. 

dinamarca copenhage tivoli-35
Una pagoda xinesa destaca al costat del llac central
dinamarca copenhage tivoli-33
Al capvespre, el parc encara és més màgic
dinamarca copenhage tivoli-25
Trobem atraccions per tot tipus de públic

dinamarca copenhage tivoli-19

Obert l’any 1843, és un dels parcs d’atraccions més antics del món.

Les atraccions ara són moltes i variades, per tot tipus de públic, ubicades en uns jardins enormes que fan agradable passejar i voltar pel seu interior. A més, també trobarem diferents restaurants i parades de menjar ràpid, botigues de souvenirs i una zona de concerts. Però com diem, el parc manté un esperit clàssic que el fa encantador, especialment al capvespre, quan les instal·lacions prenen llum i un munt de bombetes iluminen els jardins.

El fundador del parc, un oficial de l’armada danesa anomenat Georg Carstensen va convèncer al  rei Christian VIII de la seva construcció en uns terrenys que, tot i ser a les afores a la seva època, actualment es troben en un punt molt cèntric de la ciutat. Imagineu-vos com avança tot, perquè el parc va ser fundat com una mena de corporació i molts dels propietaris eren els mateixos artesans que van treballar en la creació. Actualment, la marca Tivoli ha crescut enormement, cotitzant a la borsa del país, i sent l’atractiu turístic mes visitat de Dinamarca, i el tercer parc d’atraccions d’Europa.

dinamarca copenhage tivoli-4
Una escultura del fundador presideix l’entrada
dinamarca copenhage tivoli 2
El Nimb és un gran edifici d’estil aràbic que acull un restaurant
dinamarca copenhage tivoli-12
Hi ha moltes atraccions firaires on es poden guanyar premis
dinamarca copenhage tivoli-13
…i diferents restaurants i cafeteries

A més de diferents atraccions, trobarem diferents restaurants i parades de menjar ràpid, botigues de souvenirs i una zona de concerts.

De les antigues atraccions i edificis de fusta, ja no en queda cap, però l’actual muntanya russa, que data del 1914, és una de les més antigues del món. Precissament aquesta atracció és de les més populars, junt amb el seu carrussel. Altres elements que destaquen del Tivoli són l’enorme Pagoda, inspirada en els icònics edificis xinesos, el Teatre de Pantomima (on es fan espectacles musicals) i el Nimb (un gran restaurant que imita un palau d’estil àrab).

dinamarca copenhage tivoli-19

dinamarca copenhage tivoli-17

dinamarca copenhage tivoli-16

dinamarca copenhage tivoli-15

dinamarca copenhage tivoli-14

 

Per raons climàtiques, el Tivoli només obre de manera continuada entre abril i setembre, però cada vegada obre fora de temporada en dates assenyalades. Halloween, vacances escolars de tardor, i la temporada nadalenca, on acull un gran Christmas Market, són altres dates on el trobarem obert. 

dinamarca copenhage tivoli 3

dinamarca copenhage tivoli-8

dinamarca copenhage tivoli-18

dinamarca copenhage tivoli-22

dinamarca copenhage tivoli-24

dinamarca copenhage tivoli-31

dinamarca copenhage tivoli-30

I és que, com hem dit, res millor que dedicar un dia complert a gaudir com un nen a una ciutat tan bonica com Copenhagen

MÉS INFORMACIÓ:

  • Web oficial del Parc
  • Preu entrades:
    • Accès al recinte: a partir de 18€ (haurem de pagar les diferents atraccions per separat). El cap de setmana és més car
    • Unlimited Ride Ticket (entrada + accés a totes les atraccions) a partir de 35 €

 

Clica per veure altres posts sobre Copenhagen:

icones ciutats copenhagen

 

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

One thought on “Tivoli. El Parc d’atraccions més famós de Copenhagen, Dinamarca.

Deixa un comentari