Escapada a Tortosa i el Parc Natural del Delta de l’Ebre.

La proposta d’escapada d’aquest article ens porta fins al sud de Catalunya, al magnífic Parc Natural del Delta de l’Ebre. Com gairebé sempre, busquem una combinació entre ruta i gastronomia que ens satisfaci ment i estòmac, a parts iguals…

delta ebre sunset platja trabucador

I parlant de gastronomia, la ciutat de Tortosa acull del 5 al 15 d’octubre del 2017 l’iniciativa A Tortosa de tapes, on 34 establiments de la ciutat ofereixen una tapa de creació pròpia. Mmmm! La visita a aquesta ciutat, i el recorregut culinari també formarà part de la nostra escapada. I som a terra d’arrossos, així que algun també ha de caure!

Aquí van alguns bars que podem recomanar:

delta ebre gastronomia
De tapeo!!!

Iniciem ruta amb el nostre cotxe i decidim buscar allotjament a les afores de Tortosa, per tal de poder escapar-nos amb facilitat cap a qualsevol punt del Delta. Triem Torre del Prior  (veure la nostra opinió a Tripadvisor) un conjunt arquitectònic format per una imponent torre de defensa del segle XII, reformada i reconvertida en una casa rural. Un lloc tranquil i relaxant on decidim durant els 3 dies d’escapada els diferents itineraris a seguir.

delta ebre-3
Casa rural Torre del Prior

La ciutat de Tortosa ens sorprèn per la seva activitat, i és una delicia caminar pel seu barri antic, aturant-nos a degustar diferents plats, i perdent-nos pels seus carrerons. Un bon plan és voltar pel Passeig de les Fortificacions, vorejant la seva catedral i arribant fins a la Fortalesa de la Suda (o castell de Tortosa), actual ubicació del Parador de Turisme de la ciutat. Situat dalt d’un dels turons que dominen la ciutat, les vistes són excel·lents. Si fins i tot aprofitem la visita al Mercat Municipal de Tortosa per fer la compra!

delta ebre-46
Panoràmica de Tortosa des del Castell
delta ebre-4
Plaça de l’Ajuntament
delta ebre-5
Ambient al barri antic
delta ebre-44
Mercat municipal de Tortosa

Però on sobretot fem quilòmetres i anem amunt i avall, impressionats per tot el que trobem, és pel Parc Natural del Delta de l’Ebre. Amb més de 300 quilòmetres quadrats, la major zona humida de Catalunya és un dels hàbitats aquàtics més importants del Mediterrani occidental. Els peixos són abundant pel paper que juguen l’aigua i el riu Ebre, i són nombroses les empreses que ofereixen embarcacions i sortides per pescadors.

DCIM/103MEDIA/DJI_0006.JPG
L’imponent riu Ebre
delta ebre-18
Es poden fer creuers pel Delta
delta ebre-19
Pescadors i embarcacions
delta ebre-34
Veiem força autocaravanes. Sembla un bon lloc per acampar
delta ebre-35
Aquí és ben fàcil relaxar-se

Les aus tenen una importància enorme, ja que el Parc s’ha convertit en una referència internacional degut a les seves colònies de cria d’ocells i per ser un lloc clau en la migració d’aus. Els miradors repartits per les diferens basses i llacunes són un lloc magnífic per l’avistament i la fotografia d’aus.

delta ebre-8
Fotografiant ocells
delta ebre-37
Al Parc trobarem diverses torres d’avistament de la fauna
delta ebre-30
Colònia de flamencs

I l’arròs! Què podem dir de l’arròs del Delta??!! L’agricultura és una de les bases econòmiques d’aquesta zona, i aqui es produeix el 98% de la producció total d’aquest cereal a Catalunya. Ens quedem embadalits resseguint amb la mirada els enormes tractors que circulen pels camps envoltats de gavines. L’època de recollida de l’arròs és entre principis de setembre i mitjans d’octubre, però sempre hi ha algun tipus d’activitat als camps.

delta ebre-9
Agricultors treballant
delta_ebre camps sunset 02
Els canals s’encarreguen de repartir l’aigua entre els arrossars

I com hem dit abans, si aquí és produeix la majoria de l’arròs que ens arriba a casa, és lògic que als seus restaurants es cuinin els millors plats amb aquest ingredient. Donem fe tastant un espectacular arròs de cranc a un dels llocs més coneguts i populars, Casa Nuri (veure opinió), un establiment amb més de 40 anys d’història, situat a prop de l’Illa de Buda i que ha arribat a ser tot un referent turístic, però sense pedre la qualitat que nosaltres buscàvem.

delta_ebre arros
Tastant un espectacular arròs de cranc…
delta ebre-24
…i musclos, ostres… que no falti de res!
delta ebre-26
I per arrodonir l’àpat: licor d’arròs!

Al Delta de l’Ebre trobem uns dels entorns més macos del nostre país, amb paisatges naturals únics, tan plans que semblen no acabar-se mai. El riu Ebre és l’epicentre de tot, i la seva desembocadura al Delta crea una visió increïble. Aiguamolls, arrossars, platges de sorra fina i dunes… No s’ha d’oblidar el banyador si el temps acompanya (tot i fer l’escapada a principis d’octubre, el sol brilla com en ple estiu, i les temperatures ronden els 25 graus… tenim molta sort!). La platja de Riumar o la del Trabucador són molt populars, i tan extenses, que semblarem estar ben sols!

delta ebre-11
Platja de Riumar
delta ebre-14
Prenent el sol
DCIM/103MEDIA/DJI_0013.JPG
Circulant per la platja del Trabucador… ben solets!!!

En futurs articles parlarem amb més detall del que podem trobar al Parc del Delta de l’Ebre, però si més no, deixem constància d’una proposta viatgera per tots aquells que vulguin fer una escapada gaudint dels magnífics paratges que ofereix Catalunya.

MÉS INFORMACIÓ

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Escapada a Tortosa i el Parc Natural del Delta de l’Ebre.

    1. Necessitarem molts més dies per fer-nos una millor idea del preciós paratge natural que tenim a Catalunya. Ens va encantar!!! Així que teniu raó, si torneu a Catalunya, heu de tornar al Delta de ben segur!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: