El llac Léman i la ruta entre Ginebra i Lausanne. Suïssa

Desplaçar-nos entre diferents ciutats, gaudint d’una bona ruta, és una de les millors maneres de viatjar que coneixem. Ens agrada conduir (com deia aquell eslogan tan popular!), i sovint les nostres escapades inclouen el lloguer d’un vehicle, o encara millor, el nostre propi si no marxem gaire lluny. Un viatge en cotxe per França i Suïssa, ens va permetre descobrir racons encantadors, acompanyats d’una boníssima gastronomia. I un exemple, és la ruta de Ginebra a Lausanne, vorejant el gran llac Léman.

Ruta Lago Léman. Poble de Rolle

Ruta Lago Léman. Poble de Morges

Dully
Dully

Aquest llac, també conegut com a Lac de Genève, és un dels més grans d’Europa, fa frontera entre França i Suïssa, i està situat al nord dels Alps. Per això no cal dir que es troba en un entorn privilegiat, i de gran bellesa. Però atenció, el recorregut s’ha de fer per la carretera comarcal que envolta el llac, i no per l’autopista. A més de tenir les millors vistes durant la conducció, passarem per l’interior de fantàstics poblets on degustar la bona gastronomia suïssa (ai! que bones les fondues de formatge…)

Tot i fer només una part del recorregut (de Ginebra a Lausanne), que són uns 80 quilòmetres, ens apuntem per un futur vorejar el llac sencer (180 quilòmetres), tornant per la part francesa (al sud del llac). Pot semblar un recorregut ràpid, però s’ha de fer amb calma, gaudint dels racons que et vas trobant. Pobles com Versoix, Coppet, Nyon, Dully, Morges… tots tenen l’encant d’aquesta zona d‘Europa. Poblacions petites, amb carrers estrets, amb el port nàutic davant el llac, sempre ple d’embarcacions.

Poble de Rolle
Poble de Rolle
Castell de Rolle
Castell de Rolle
Port de Nyon
Port de Nyon
Tastant la gastronomia
Tastant la gastronomia
Petits restaurants al poble de Coppet
Petits restaurants al poble de Coppet

Ruta Lago Léman. Nyon

Ruta Lago Léman. Poble de Rolle

I com ja hem dit, la gastronomia, en especial els formatges, és sublim. A més, passem per la zona vinícola de La Côte (entre Nyon i Lausanne), on les vinyes, situades molt a prop del llac, produeixen vins molt delicats, d’aromes florals i sabors afruitats. Que més es pot demanar!

En tot aquest recorregut trobem un munt de cases alucinants (es nota que aquí mouen diners), i fins i tot algunes de les seus europees d’esports com el futbol (UEFA) o internacionals com el bàsquet (FIBA). Les oficines de la UEFA (Unió de Federacions de Futbol Europees) són espectaculars.

Camps de vinyes
Camps de vinyes
Port de Morges
Port de Morges
Edificis de la UEFA davant el llac
Edificis de la UEFA davant el llac

Completar aquest recorregut descobrint durant uns dies les ciutats de Ginebra i Lausanne pot ser un bon plan de ruta si ens agrada conduir. Tot i que existeix transport públic per arribar a molts poblets que voregen el llac, només si viatgem pel nostre compte ens permetrà aturar-nos i gaudir d’aquest entorn.

Ginebra al capvespre
Ginebra al capvespre
Lausanne
Lausanne
Posta de sol a Lausanne
Posta de sol a Lausanne
A l'hivern trobarem la pista de gel
A l’hivern trobarem la pista de gel
La Rue de Bourg és el principal carrer comercial de Lausanne
La Rue de Bourg és el principal carrer comercial de Lausanne
Castanyes per combatre el fred
Castanyes per combatre el fred

MÉS INFORMACIÓ:

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: