CABO DA ROCA. “Onde a terra se acaba e o mar começa”.

On la terra acaba i el mar comença, així definia el poeta portuguès del segle XVI Luís de Camões al Cabo da Roca (Portugal). Aquí és on s’acaba Europa! Aquest és el punt més occidental de l’Europa Continental, i no és que sigui una dada importantíssima, però fa certa gràcia saber-ho.

De fet, allà podem trobar una botiga plena de souvenirs recordant aquest fet. Sempre pots comprar un diploma que ho acrediti…

SONY DSCSONY DSC

Bromes a part, les vistes són el que valen la pena d’aquest lloc. Situat al Parc Natural de Sintra-Cascais, és a només 40 quilòmetres a l’oest de Lisboa i a 18 quilòmetres de Sintra.

Perfecte si, com nosaltres, tens llogat un cotxe per moure’t per la zona. El penya-segat és situat a uns 140 metres sobre el mar, i una barana de fusta és l’única barrera que ens separa. Un monument amb una placa marcant les coordenades d’aquest punt, i un far, dels més antics de Portugal, que avisa als vaixells de la perillositat d’aquesta costa, són els protagonistes de la zona.

 

SONY DSC
Una placa s’encarrega de recordar-nos on som

SONY DSC

 

I no ens oblidem del vent. El dia que vam anar nosaltres, bufava amb moltíssima força. Tanta, que costava mantenir-se en peus. La veritat és que impressionava sentir la força del vent i veure l’aigua enfurismada. Hi havia gent que s’apropava al final del penya-segat per fer-se fotos, i realment la imatge feia patir.

SONY DSC

SONY DSC

Aquestes són les coordenades:  38° 46′ 51.31″ N,  9° 29′ 54.1″ W

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

One thought on “CABO DA ROCA. “Onde a terra se acaba e o mar começa”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: