Iguazú. L’espectacle de la natura.

Formant una triple frontera entre Argentina, Brasil i Paraguai, trobem un dels espectacles naturals més impressionants que podem trobar al nostre planeta. Les cascades d’Iguazú!!
Aquestes estan dividides, més o menys equitativament, en dos grans Parcs Naturals: el Parque Nacional IguazúArgentina, i el  Parque Nacional do IguaçuBrasil. Tot és culpa del curs del riu Iguazú, que de sobte queda literalment “trencat” i l’aigua es precipita en més de 275 cascades.

 

Es poden moure volums d'aigua de fins a 12.000 litres per segon.
A les fotos no semblen tant grans, però si cliqueu per engrandir la imatge, es poden veure persones com formigues caminant per les passarel·les.
El soroll de l'aigua quan cau és ensordidor.
Les passarel·les ajuden a moure's per les instal·lacions i permeten apropar-se moltíssim als salts d'aigua.

 

El nom prové d’ajuntar les paraules “i” més “guasú”, que en llengua guaraní volen dir literalment: “aigua” “gran”.

Alguns dels salts arriben als 80 metres d’alçada, com per exemple el conegut com “La garganta del diablo”. Les passarel·les construides per tot el Parc permeten apropar-se moltíssim als salts d’aigua, tot i que en època de pluges alguns poden estar tancats per perill de riuades.

Les passejades o trekings també són ideals en aquests Parcs. Recorreguts com els de “Macuco”, permeten observar la fauna de l’entorn, de clima tropical i selvàtic.

Una altra experiència única és apropar-se en barques fins a sota mateix dels salts d’aigua. Algunes empreses d’excursions, et porten literalment a veure la cascada, i tot i repartir impermeables per a tothom, és impossible no acabar xop.

Per veure-les en tot el seu conjunt, és necessari travessar la frontera, ja que cada país defensa que les vistes són més impressionants des del seu costat del Parc. Tant el sector argentí, com el brasiler, van ser declarats Patrimoni de la Humanitat.

Les passejades amb vistes als salts d'aigua són tot un espectacle.
Quan creues per davant de les cascades sembla que plogui continuament, ja que el vent fa moure l'aigua.
El Parc és ple d'animals, ja que es troba en un ambient de selva subtropical.

http://www.iguazuargentina.com/espanol/

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari