Una de les moltes activitats que es poden fer a Hong Kong, és visitar la zona de Sai Kung, i sobretot anar-hi amb gana, ja que el seu Mercat flotant és molt conegut per la gran oferta de restaurants.
Especialment de peix i marisc, ben fresc, portat cada dia pels moltíssims pescadors que han fet de Sai Kung gairebé una atracció pels visitants. Per això al passeig marítim se’l coneix com a “Seafood Street”.


I és que potser de l’antic i important port de Sai Kung Hoi ja no queda gaire, però aquí es continuen reunint molts pescadors que venen la seva captura del dia des de les mateixes barques. Tot un espectacle! El llarg moll s’omple cada dia de persones que, darrera les baranes observen la mercaderia exposada uns metres més avall, a les petites i colorides barques que atraquen ben d’hora.
La negociació comença entre compradors i pescadors, i un cop es posen d’acord, el peix és netejat, com a qualsevol peixateria de barri, embolicat en bosses, i apropat a les mans del comprador a través d’una llarga xarxa de pesca. Els diners són dipositats dins la mateixa xarxa i passen a mans del venedor. Un negoci que fa les delícies de visitants com nosaltres.
El moviment és continu. Les barques exposen en cubells de colors, plens d’aigua, el peix i marisc ben fresc, tant que encara és viu fins que algú decideix comprar-lo i… zas! …passa pel ganivet del pescador.







Molts restaurants de marisc s’alineen al moll, oferint una cosa millor que la carta: unes grans peixeres plenes de mercaderia viva, disposada per ser triada pels clients. -Aquest, aquell altre, i uns quants d’aquí! -Triem la comanda, decidim com ens la cuinen, i a gaudir d’un dinar ben especial.






Sai Kung, situat al districte de New Territories, és conegut com “Hong Kong’s back garden” (el jardí de darrera), perquè és una zona on molts habitants de la mega-ciutat vénen a relaxar-se i disfrutar de les seves platges, rutes de senderisme i, com diem, el seu moll i mercat flotant.


Un llarg passeig voreja el mar, sempre ple de gent fent un munt d’activitats diferents. Trobem aficionats a la fotografia intentant capturar la imatge dels falcons que es llencen a l’aigua per capturar un peix; famílies passejant gaudint de l’entorn; nens i adults fent enlairar els seus estels…





Ah! I una cosa que ens va sorprendre moltíssim. És un lloc de reunió de molts amants dels gossos, als que sovint tracten com nens petits (en el sentit literal de la paraula).





Sai Kung sembla una bombolla on agafar aire si portem massa dies envoltats dels enormes gratacels de Hong Kong, i enlluernats pels milers de llums de neó de la ciutat. I per rematar-ho, és fàcil conquistar-nos per l’estómac: el peix és boníssim!
COM ARRIBAR:
- Sai Kung té terminal de bus pròpia, així que no és gaire complicat accedir des de qualsevol lloc de la ciutat.
- El millor és arribar a MTR Choi Hung Station, i des d’allà prendre el bus de la línia 1A