Destinacions fotogràfiques

Viatjar és omplir-se de sensacions, experiències, alegries… però per nosaltres, també d’imatges! Ens encanta meravellar-nos davant d’un lloc que havíem imaginat prèviament o simplement l’havíem vist a alguna publicació. I dediquem llargs moments a admirar l’entorn que ens envolta i retenir amb el màxim de detall aquella imatge que ens ofereix l’indret que trepitgem.

És veritat que moltes d’aquestes destinacions són llocs molt turístics, però nosaltres no ens neguem a afegir-nos a tota la gent que els vol veure i fotografiar. Perquè ho reconeixem, som dels que treiem la càmera, com milers i milers de turistes, i volem tenir un record del que estem veient. Això sí, els nostres viatges acostumen a ser en temporada baixa de les zones que visitem, intentant evitar el màxim de riuades de gent.

I és que hem planificat molts viatges i escapades pensant a ser al davant, de manera real, d’algun dels momuments, edificis, paisatges o entorns que hem mitificat alguna vegada. I el millor de tot això, és que no té final. Sabem que mai acabarem cap llista, perquè les destinacions són infinites.

Skyline de Nova York
Skyline de Nova York
Processons de Setmana Santa a Andalusia
Processons de Setmana Santa a Andalusia
Hollywood Boulevard, Los Angeles
Hollywood Boulevard, Los Angeles
Les escales de Giuseppe Momo als Museus Vaticans
Les escales de Giuseppe Momo als Museus Vaticans
El mur de Berlín
El mur de Berlín
La glacera Perito Moreno. Argentina
La glacera Perito Moreno, Argentina
Celebrar Halloween als Estats Units és fantastìc
Celebrar Halloween als Estats Units és fantàstìc
Abans de viatjar a Formentera, ja visualitzàvem alguna de les seves meravelloses cales. Caló des Morts
Abans de viatjar a Formentera, ja visualitzàvem alguna de les seves meravelloses cales. Caló des Morts

Què fa diferent visitar llocs populars i turístics? Doncs que formen part de la “nostra” experiència. No és el mateix veure-ho que t’ho hagin explicat…

 

Aquest post el dediquem, simplement, a aquells llocs que tan havíem mitificat i que finalment hem pogut fer realitat. Hem viatjat a indrets amb la ferma idea de veure una imatge concreta, i això forma part de la nostra manera de viatjar. Sovint ho hem aconseguit, però no sempre.

I no passa res!, el més important és gaudir del que ens trobem, sense obsessions. Dos clars exemples. Hem viatjat a països com Islàndia, per poder veure aurores boreals, i podem dir que és una de les experiències més maques que han vist els nostres ulls. Però d’altres, la meteorologia ens ha impedit veure els increïbles cims de Torres del Paine, a Xile.

Aurora boreal al poble de Höfn, Islàndia
Aurora boreal al poble de Höfn, Islàndia
...d'altres tenim mala sort amb la meteorologia i no ens permet observar amb claretat les Torres del Paine a Xile
…d’altres tenim mala sort amb la meteorologia i no ens permet observar amb claretat els increïbles cims de Torres del Paine a Xile
Volcans de Hawaii
Volcans de Hawaii
Iguaçu i les seves cascades
Iguaçú i les seves cascades
A vegades mitifiquem tan una imatge, que no correspon a la realitat, com al Colosseo de Roma
A vegades mitifiquem tant una imatge, que ens pot decepcionar una mica, com al Colosseo de Roma
Balenes a Nova Zelanda
Balenes a Nova Zelanda

 

L’skyline de Nova York, la glacera Perito Moreno d’Argentina, el Big Ben de Londres, l’Opera House de Sydney, les Catarates d’Iguaçú a Brasil, la Torre Eiffel a París o la de Pisa… Són molts els llocs fotografiats milions de vegades per milions de turistes.

I llavors, què ho fa diferent? Doncs que formen part de la “nostra” experiència. Per molt que t’hagin parlat d’un lloc, res es pot comparar a ser davant de veritat, enquadrar amb la càmera i “robar” aquell instant, que quedarà al nostre disc dur, però sobretot al nostre cervell.

Òpera House des de Circular Quay. Sydney
L’ Opera House de Sydney, Austràlia
Les vistes des de The Peak són impressionants
En moltes pelis havíem vist la ciutat de Hong Kong. Les vistes des de The Peak són impressionants
Veure la posta de sol sobre els camps d'arròs a Indonèsia és genial!!
Veure la posta de sol sobre els camps d’arròs a Indonèsia és genial!!
La famosa cruilla de Shibuya, Tòquio
La famosa cruïlla de Shibuya, Tokyo
Saltant des del pont Kawarau. Nova Zelanda
Vam complir el somni de saltar des del pont Kawarau. Nova Zelanda
Ens va encantar fotografiar l'escultura Cloud Gate a Chicago
Ens va encantar fotografiar l’escultura Cloud Gate a Chicago
Ens topem amb un ós Grizzly i la seva criaa les Rocalloses de Canadà
Ens topem amb un ós Grizzly i la seva cria a les Rocalloses de Canadà

 

I com hem dit abans, això ens fa estar sempre planificant futures escapades viatgeres. Tenim tantes coses per veure… ·El Machu Picchu a Perú, els Temples Angkor a Cambodja, les Piràmides d’Egipte, el Taj Mahal a la India… El que dèiem, la llista és interminable. I tu, què desitges veure?

Clica per veure altres posts sobre fotografia viatgera al blog:

menu generic fotografia

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

6 respostes a “Destinacions fotogràfiques

    1. No acabaríem mai d’escriure destinacions que ens agradarien visitar. I això és el millor! Sempre planejant futures escapades!
      I ja ens tocava un petit canvi de disseny al blog. Però ja sabeu que el temps necessari no sempre el trobem. Finalment hem pogut deixar-lo com ens agrada…
      Ja estem contents si us agrada!!

  1. Quines fotasses!!! I quina enveja l’aurora boreal a Islàndia! A veure si el proper hivern en “cacem” alguna, hehe! Teniu molta raó en què per molt que t’hagin parlat d’un lloc o que l’hagis vist milers de vegades en imatges, res com ser-hi en persona i viure’l amb els cinc sentits. Ah! I molt xulo el nou disseny del blog.

    1. Gràcies pels piropos, nois!!!
      Les aurores boreals són un fenòmen que enamora, i són genials per fotografiar. Aviam si aconseguim escriure un post que tenim pendent per parlar del tema…
      Per això també ens agrada tant seguir a d’altres companys bloguers, per llegir i gaudir de les seves experiències i fotografies dels llocs.
      Ah! I ens alegrem molt que us agradi el nou diseny. Després d’un llarg temps ja tocava una mica de canvis.

      Una abraçada!

  2. Hola! Teniu unes fotos molt bones, que sempre conviden a viatjar. Quina camara feu servir?
    El que a vegades no m agrada tant, i ho dic per el vostre blog i per molts altres es la quantitat de fotos que hi ha on hi sortiu vosaltres. La foto del llamp a Manly es espectacular! Records des de Sydney.

    1. Hola Myworldourplanet,
      moltíssimes gràcies pel teu comentari i la teva opinió sobre les fotografies.
      Sempre intentem cuidar al màxim la imatge, ja que la considerem una part importantíssima del blog.
      Fem servir molts models de càmera diferents durant un viatge, depenent del lloc i dies on marxem. Nikon D800, Canon S120, Sony NEX, GoPro, fins i tot el telèfon mòbil…
      No donem molta importància al model, perquè sempre hem pensat que són les persones les que veuen una imatge, i les càmeres tan sols capturen el moment.
      No hem calculat mai quin percentatge de fotos al blog sortim nosaltres, però creiem que deu ser bastant baix. El blog el vam crear principalment per guardar els nostres records i vivencies a internet, i sobretot quan parlem de rutes, ens agrada explicar les sensacions en primera persona, i això implica mostrar com ens ho passem.
      Gràcies de nou per compartir la teva opinió amb nosaltres.
      Salut i bons viatges!!!

Deixa un comentari